Film załatwiłem dla młodszego brata i przy okazji obejrzałem z nim. Jako, że mój tv ma 46 cali, jest w Full HD, LED, 3D =P lubie od czasu do czasu obejrzeć sobie coś z dobrymi efektami specjalnymi. Film miałem w Full HD.
Jak każdy, doskonale wiedziałem, że arcydziełem ten film nie jest, ot taki luźny film na wieczór, dlatego byłem nastawiony na słabą fabułę.
Powiem szczerze, że film nie był zły jeżeli chodzi o tego typu BigCash produkcję, ale mógłby być o wiele lepszy.
Co mi się w nim podobało:
- reklama marek które posiadam i wielbie tj. Apple iPhone, buty Nike, jest nawet mowa o Xboxie, aparat Canona.
- dość dobre sceny walki i było ich troche, chociaż mogło być o wiele więcej
- całkiem ładna dziewczyna głównego bohatera, co w takich produkcjach jest dość ważnym elementem (kto oglądał transformersy wie o czym mowa)
- dość dobre efekty specjalne
- High School który jest bardzo klimatyczny w tego typu produkcjach
- wątek miłosny był w miare dobry, a więc jeszcze go mogę zaliczyć do plusów.
Co mi się nie podobało:
- pomysł, na to żeby stworzyć bohaterów jako przybyszów z innej planety, chociaż bez tego nie byłoby rozwinięcia akcji, ale mogliby wymyślić coś lepszego lub przynajmniej dać troche faktów o ich pochodzeniu i przybyciu na ziemię, bo czemu akurat ziemia? skoro ta ich planeta nie znajduje się w naszym układzie słonecznym, więc mieliby dość spory kawałek aby się do nas dostać, a wątpie, żeby w "ich układzie" była tylko jedna planeta nadająca się do zamieszkania. Jedyne wyjaśnienie to takie, że chcieli się ukryć jak najdalej, ale cóż nic nie zostało powiedziane w tym filmie.
- wygląd wrogów głównego bohatera, jak to moja malutka siostra ujeła: "ryboszczaki", swoją drogą ma dziewczynka wyobraźnie do tworzenia nazw...
- SuperLaska którą zagrałą nie jaka Teresa Palmer, chociaż na początku cały czas zdawało mi się, że to ta kobiecinka która grałą główną rolę w "Zmierzchu".
- Postać Sama - bardzo głupkowata postać, do tego gadająca głupoty (wydaje mi sie, ze w przyszlosci ma szanse na zostanie jakims "Hardcorowym Koksem", a jezeli nie to Palmer uratuje mu życie i będzie to "początek pięknej przyjaźni" lub może nawet miłości, who knows?
Podsumowując:
Efekty - tak
Fabuła - nie
46 cali, jest w Full HD, LED, 3D =P lubie od czasu do czasu obejrzeć sobie coś z dobrymi efektami specjalnymi. Film miałem w Full HD.
Do tworcy tematu za przeproszeniem co mnie tu kur** interesuje jaki masz telewizor jak to temat o filmie hahahaha
Nie rozumiem ludzi, ktorzy chca zaczac jakas dyskusje, ale nie potrafia wyrazac swoich opinii bez stosowania wulgaryzmow...
Troche kultury nie zaszkodzi, nie uwazasz?
Watpie zebys w przyszlosci znalazl godnych rozmowcow, no chyba, ze w jakiejs knajpie, tam rowniez lubia dodawac tego typu niepotrzebne wyrazy.
Pozdrawiam cie holku z 94 rocznika ;)
Nie zdziwiłbym się jakbyś ty również był z podobnego rocznika, bo czytając Twoje posty widzę licealistę. Marki które wielbisz na pewno zasponsorowali Ci rodzice, czyż nie?
Nie kazdego rodzica stac na takie marki, a chcialbym, zeby tak bylo.
Przy dzisiejszym bezrobociu watpie, zeby jakikolwiek rodzic wydal 10tys na aparat, nawet jakby mial na to srodki, mysle, ze szkoda mu byloby na to pieniedzy.
Musialem, na wszystko ciezko zapracowac...
Moze styl pisania mam infantylny, ale dzieckiem trzeba czuc sie jak najdluzej czyz nie? Wole czuc sie rzezko i mlodo, niz odczuwac bol kregoslupa i niechec do wszystkiego...
""bo czytając Twoje posty widzę licealistę""
Co to za czary :D