malo znany... Gdyby nie TVP KULTURA ja naprawde bym nie wiedzial ze powstal taki film...
Swietna gra aktorska, przemyslany scenariusz wyraznie inspirujacy sie historiami z zycia
wzietymi i na koniec sciezka dzwiekowa... Mam na mysli 'PRZEPRASZAM ZA MIŁOSC' ZESPOLU
SHOUT. Film nie jest lekki latwy i przyjemny bo jest to dramat psychologiczny ale przeciez nie
kazdy film musi byc latwy w odbiorze. POLECAM OBEJZEC W SKUPIENIU I CISZY BY POTEM
MIEC PO SEANSIE WLASNE PRZEMYSLENIA...
film genialny... tylko czemu ja o nim nie słyszałam :(
obejrzałam dopiero wczoraj też na tvp kultura
Ciesze sie ze film sie spodobał...
jak znasz filmy podobne do tego to pisz :)
Znam pewien troche podobny film skladajacy sie z 3 roznych etiud ale uwazam go za rewelacyjny. Nazywa sie 'ODA RO RADOSCI' i moim zdaniem etiuda 1 jak i 2 sa genialne a szczegolnie 2. Zapoznaj sie z tym filmem....
I nie zawiodlam się.
Dzięki.
Napisz cos wiecej jak wrazenia po tym filmie i jak piosenka PRZEPRASZAM ZA MILOSC???
Świetna gra rozchwianych emocjonalnie sióstr, sprawiajacycych wrażenie głupich, niedojrzalych I tepych.
"Niestabilna" Ala I neurotyczna Marta - Histeryczki?? Co wpłynęło na dziewczyny, ze ich postępowanie jest takie a nie inne?? Molestowanie przez ojca??? Możliwe......
Dorota Kolak cudowna, wręcz mistrzowsko zagrana rola matki. Matki, która w swoim synu widzi ciagle małego chłopca i którego kocha bezgraniczna miloscia, dla ktorego zdolna jest zrobic wszystko oby tylko on byl szczesliwy.
Piosenka, jakze znamienne sa slowa, mowia tak wiele.
No i te serduszko.....
Nie wiem dlaczego dałam tylko 7, podnosze ocenę do 8.
Zapoznaj sie z filmem 'ODA DO RADOSCI' bo jest genialny szczegolnie 2 pierwsze etiudy.
Mam nadzieje, ze się nie zawiode :)
Swietnie pokazane trzy epizody polskiej rzeczywistości.
Tylko dlaczego TVP nadaje takie filmy w dziwnych porach??? 3 rano to lekka przesada:(((
BOZENKO tego najstarsi gorale nie wiedza dlaczego wiele dobrych filmow rzadko puszczaja lub wcale... A te godziny seansow to jest jakas masakra bo pomysl logicznie ilu ludzi cierpi na bezsennosc lub ma akurat wolne na 2 dzien by sobie pozwolic na tak pozny seans. Swietny film i bede go polecal wiele razy...
Punisher jeżeli jeszcze kiedyś opadnie Tobie kopara po obejrzeniu jakiegoś filmu daj znać. Chętnie skorzystam z Twojego polecenia.:)
Polecam Tobie swietny film ktory widzialem calkiem niedawno.Jest to polskie dzielo naprawde swietnie zagrane i tez zyciowe.Wiele kreacji zapada mocno w pamiec. Polecam Tobie 'W DÓŁ KOLOROWYM WZGORZEM'. Film malo znany tez ignorowany ale naprawde dobry. Napisz mi jak wrazenia po...
Konwencja trochę jak w teatrze telewizji, co wcale nie przeszkadza. Bardzo dobry film, a nie przepadam za naszymi produkcjami.Świetna, mocna historia, a zakończenie wbija w fotel.
Co do aktorstwa to przyznam, że średnie, z wyjątkiem pani Kolak. Natomiast Gąsiorowska jak zwykle tragiczna. Szkoda, że nie wzięli innej aktorki.
Film polecam, mnie dosłownie przykuł do telewizora ;-)
To najwazniejsze ze zrobil wrazenie... Polecam koniecznie to co pisalem wyzej czyli ODE DO RADOSCI. Genialny film skladajacy sie z 3 etiud. Najbardziej mi sie podobaja 2 pierwsze etiudy i pamietajmy ze byl to debiut aktorski swietnego aktora GŁOWACKIEGO.
ale znowu ta tragiczna Gąsiorowska ...
Nia sie nie kieruj poniewaz w 2 etiudzie ma naprawde krotka rolke. Glownym bohaterem jest zbuntowany i wkur...wiony na szara rzeczywistosc mlody RAPER z blokowiska probujacy sobie ulozyc zycie. Genialna rola GŁOWACKIEGO...
obejrzałam...komentarz na forum "Ody do radości"
Ten film to paradoks: świetne kreacje aktorskie i totalnie denna fabuła.
Moze i troche denna ale jest bardzo zyciowa bo takie motywy dzieja sie naprawde kazdego dnia... Scenarzysta w zgrabny sposob ukazal zycie...
Całość plasuje się gdzieś między 2/10 a max 4/10 w filmwebowej skali.
Skoro ty tak zanizasz dobry film to proponuje zmienic dilera bo na glowe ci cos siada...
MIEC PO SEANSIE WLASNE PRZEMYSLENIA...
padam ze śmiechu :) jak można taki gniot łyknąć :)
No ale ok, każdy ma prawo do własnej oceny, chociaż tu nie ma żadnych wątpliwości, że film jest bardzo słaby.
Pozdrawiam.