6,6 28 tys. ocen
6,6 10 1 28152
5,9 21 krytyków
Jeziorak
powrót do forum filmu Jeziorak

ocenił(a) film na 8

dobry polski kryminał.
na plus:
-skandynawski klimat? (trzeba lubić)
-mało znani aktorzy
-brak karolaka, szyca i innych pseudo gwiadeczek
-fabuła
... itd

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
cezry

Brak wymienionych pseudo aktorów to zdecydowanie plus.Przekonałeś mnie do obejrzenia.
Skandynawskich filmów widziałem niewiele, ale mieszkam na północy Norwegii to może zrozumiem o co chodzi.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
cezry

Jeziorak jest świetny. I to nie jest skandynawski klimat, tylko u nas też jest tak szaro, buro i ludzie tacy, a nie inni. :)
Strasznie mi się podobają realistyczne filmy o polskiej policji, czyli Pitbull, Glina, Drogówka, Jeziorak...
Nasi niech się już nie rzucają na superprodukcje, bo ostatnie dwie udane to Ogniem i mieczem, oraz Pan Tadeusz. Później były takie filmy, że bolą zęby. Niech się biorą za to, co da się nakręcić z mniejszym budżetem. Realistyczne filmy o Polsce, to jest to co potrafimy robić. Te wszystkie Domy złe, Komorniki, Jacki Strongi, Obławy świetnie naszym reżyserom wychodzą.

ocenił(a) film na 7
cezry

Prawda, niezły film, ale niestety bez pudelkowych "bohaterów" skazany na zapomnienie w tzw szerszej opinii publicznej

cezry

Zgadzam się z autorem postu w 100%. Życzyłbym sobie wiecej takich filmów. Muzyka zachwyca, szkoda, że nie wydano soundtracka ;/.

ocenił(a) film na 8
cezry

Brak Karolaka

ocenił(a) film na 7
ignis_fatuus

Bonaszewski i Budnik to mało znani aktorzy?? Dla mnie malo znany jest Karolak, znam go z Kryminalnych i pudelkowych przepychanek z Wiolą Kołek