6,2 436  ocen
6,2 10 1 436
Jing Cha Gu Shi 2013
powrót do forum filmu Jing Cha Gu Shi 2013

Ostatnio gwiazdy kina kopanego nie rozpieszczaja swoich fanów, słaby special ID z Yenem (nijakie walki), gorszy od jedynki Obrońca 2 z Jaa (przynajmniej widowiskowo trzymal poziom), teraz przyszła niestety pora na Chana. Jako wielki fan Jackiego oczekiwałem od tego filmu swietnej choreografi bijatyk, pokazu niebywałej sprawności i sporej dawki humoru. Dostałem aż jedną scenę walki wręcz, w klatce, trochę się poganiał z bandziorami po klubie. Jak dla mnie mocno średnio.

ocenił(a) film na 10
ActionMan_filmaniak

muszę się niestety zgodzić,ale cały czas pamiętajmy że Jackie obchodzi za parę dni 60 lat :( i wiadomo że jego filmy nie będą już tak dobre jak za czasów jego młodości...po za tym Jackie cały czas podkreśla że chce pokazać,że nie tylko umieć się bić jak również grać :) chociaż muszę się przyznać że ja też uwielbiam jego sceny walk i chciałabym zobaczyć ich więcej w tym filmie,no ale niestety :( ale czego moim zdaniem nie można mu zarzucić to tego że w tym filmie sceny dramatyczne były przez niego naprawdę dobrze zagrane i że był w nich bardzo wiarygodny i z tego powodu bardzo się cieszę bo myślę że pokazał w tym filmie to na czym najbardziej mu zależało,jestem ciekawa jego następnego filmu...czyli Skiptrace :) byłabym mega szczęśliwa gdyby pokazał w nim nieco więcej swoich umiejętności że tak to określe "bijatyckich" :p i humoru niż w Police Story 2013 :)

ocenił(a) film na 5
alex1208

I tak jest sprawniejszy od wielu mlodszych panów (wliczając mnie) :)
Już Zbroja boga 3 była niespecjalna, bardziej się skupił na reklamowaniu marki ichniejszego samochodu. Tu niestety skupił sie na dramaturgii zamiast akcji, a szkoda. Tez mam nadzieję że w następnym filmie zobaczymy starego, niezwykle sprawnego i zabawnego Chana :)
Jeśli lubisz wydanie basniowe chińszczyzny, to pojawił się już w sieci ten film z Yenem
http://www.filmweb.pl/film/Dà+Nào+Tiān+Gōng-2014-598873

ocenił(a) film na 10
ActionMan_filmaniak

dokładnie to też zawsze powtarzam,nie jeden chciałby mięc taką formę w jego wieku ;) widze,że mamy podobnie zdanie co do Chińskiego Zodiaku...to też nie jest mój faworyt co do filmów Jackiego,niestety...ale i tak walk i scen kaskaderksich było więcej niż w Policyjnej...
aa dziękuje,pewnie obejrzę :))

ocenił(a) film na 10
ActionMan_filmaniak

a masz może jakieś informacje co do polskich napisów?

ocenił(a) film na 5
alex1208

niestety, na razie tylko angieskie (i to w przypadku zarówno jednego jak i drugiego filmu)

ocenił(a) film na 10
ActionMan_filmaniak

okej,dzięki :)
a mam jeszcze pytanie...z tego co widzę to raczej nie Twój gatunek filmowy :p,ale co mi szkodzi zapytać...od pewnego czasu szukam filmu "Pociąg" z 2002 z Li Gong i Tonym Leungiem,ale nigdzie nie mogę go znalezć,a bardzo się na niego nakręciłam...masz może jakiś pomysł gdzie mogłabym go poszukać?

ocenił(a) film na 5
alex1208

Fakt, to nie jest mój gatunek ;)
Sprubój na zatoce piratów :)

ocenił(a) film na 10
ActionMan_filmaniak

dobrze,dziękuje bardzo :)

ocenił(a) film na 7
ActionMan_filmaniak

Zwyczajnie nie jest to kino kopane, zatem nie należy go oceniać w tych kategoriach... Moim zdaniem to dobra produkcja, jedynie końcówka lekko naciągana, ale nie było tak źle

ocenił(a) film na 5
Herushingu

Możliwe, pewnie moje rozczarowanie wynikło z tego, że liczyłem dobre kino akcji z dużą dozą humoru, a tu klops. Ale fakt, faktem trochę nam kapcanieje Chan na starość :) Mimo jego ostatnich produkcji nie przestanę go szanować i lubić.