Jobs

jOBS
2013
6,1 51 tys. ocen
6,1 10 1 51110
4,7 26 krytyków
Jobs
powrót do forum filmu Jobs

Właśnie widziałem przypadkiem spot w TV promujący ten film.

Słyszałem słowa: "geniusz, wizjoner". Czemu nie padło to najważniejsze - złodziej ?

ocenił(a) film na 7
Eg4o

Chyba Ci się pomylił z Gates'em, bo to Gates był złodziejem

Piotr_Brus

Jobs kradł cudze pomysły, sprzedawał jako swoje i jeszcze to patentował.

Tyle. Jobs nie był żadnym mesjaszem tylko ZŁODZIEJEM!

ocenił(a) film na 7
Eg4o

Stworzył niesamowity interfejs graficzny, który zobaczył w Xerox'ie i ulepszył, a Gates próbował go skopiować od Apple'a, ale nie potrafił odtworzyć niektórych funkcji i jego system okazał się porażką.
Jobs mówił, że nie tworzą sprzętu tylko oprogramowanie

Piotr_Brus

Microsoft Tablet PC vs iPad. Spójrz na daty.

Wracaj chwalić swojego bożka, złodzieja Jobsa, gdzie indziej.

ocenił(a) film na 7
Eg4o

Jobs zawsze pilnował, by produkty Apple były dopracowane, a Gates'owi chodzi tylko o pieniądze. Żaden Windows nie został w pełni ukończony (ostatnio było o tym głośno przez chwilę). Windows ma słabe zabezpieczenia, a OSX i IOS doskonale. Jobs, był perfekcjonistą i niesamowitym człowiekiem, który z grupą przyjaciół (wyróżniając Wozniaka, który jest genialnym inżynierem) zmienił świat technologii.
Moim zdaniem Apple jest niesamowitą firmą z niesamowitą historią i niesamowitymi produktami.

Piotr_Brus

Ukraść cudzy pomysł, opatentować go, skorzystać na czasie i ulepszyć. Jobs w pełnej okazałości.

Kończę rozmowę z tobą. Do ciebie fanboju Apple nic nie trafia.

ocenił(a) film na 7
Eg4o

Ale o które pomysły Ci konkretnie chodzi ?

Piotr_Brus

Jak w innym temacie:
-interfejs - Xerox
-tablet - Microsoft
-smartfon - Nokia
-iWatch - Sony już go dawno ma

Dodatkowo ostatnio wykryto wielkiego bot neta opartego właśnie na tym super hiper bezpiecznym systemie Apple.

I rzeczywiście fanboy na całego. Teraz po zapowiedzi iPhone 5C pewnie padnie stwierdzenie że to Apple wymyśliło plastikową obudowę a inne firmy kopiują genialne rozwiązanie Apple.

I na koniec:
"Jobs zawsze pilnował, by produkty Apple były dopracowane..."
tak, mapy w iOS 6... antena w iPhone 4...
"...a Gates'owi chodzi tylko o pieniądze..."
tak, bo te 13 miliardów dolarów w aktywach Apple ma z nieba

ehh

ocenił(a) film na 7
JBH

Moim zdaniem Apple bez Jobsa to już nie jest Apple i "odgrzewają" stare produkty. Apple było niesamowite, gdy był Jobs. Teraz im też chodzi tylko o pieniądze

Piotr_Brus

Tak jakby Jobsowi chodziło o co innego. Wiedział w jakich warunkach powstają jego produkty i pozwalał na to. Bo było tanio. Zaczął się tym LEKKO przejmować jak zrobiło się o tym głośno.

użytkownik usunięty
JBH

dostał pieniądze za to na co zapracował, a poza tym może i pomysły od innych brał ale zrobił rzeczy które są lepsze od tamtych.

JBH

Przecież apple to czysty marketing, gdyby nie reklama i to, że ich sprzęty są "ładniejsze" od innych to apple nie miało by czego szukać na rynku...

Eg4o

Tu nie chodzi o to co jest teraz i 5 lat wstecz tylko 30-40 lat do tyłu. Osobiście nie lubię apple nie mam żadnego ich sprzętu i nie zamierzam mieć. Złodziejem był Gates który wykradł dyskietkę z danymi (czy co tam było nie pamiętam) i stworzył wina.

ocenił(a) film na 2
Piotr_Brus

"Moim zdaniem Apple jest niesamowitą firmą z niesamowitą historią i niesamowitymi produktami."
wytwarzanymi w firmie Foxconn

http://en.wikipedia.org/wiki/Foxconn_suicides

ocenił(a) film na 6
Eg4o

Jeśli uważasz, że Ipad był pierwszym* tabletem stworzonym przez Jobsa to jesteś w błędzie. MessagePad - tablet stworzony przez Apple w 1993 roku z platformą Newton. W tym samym czasie Gates nie miał zielonego pojęcia co to okienka i pasek start!!

Nie masz pojęcia o tym co piszesz, a chcesz za wszelką cenę zabłysnąć.

* Jobs stworzył coś jeszcze w latach '80, ale nie pamiętam nazwy tego urządzenia

Nartenlener

Biedny fanboj Apple będzie nawet głupot się chwytał, byleby bronić swojego Jobs-boga ^.^

ocenił(a) film na 6
Eg4o

Nigdy nie miałem żadnego urządzenia tej firmy.

Prostuje tylko Twoją widzę, która jak widać jest odwrotnie proporcjonalna do ilości bezsensownych słów które wypisujesz.

Piotr_Brus

Hm. Odnośnie tego "stwarzania" - za dzisiejszą GW:

Steve Jobs: Niewyobrażalnie arogancki dupek. I wizjoner. Niczego nie wynalazł, tylko udoskonalał cudze wynalazki. Niczego nie skonstruował, ale zawsze miał pod ręką utalentowanych konstruktorów. Biznesmenem był fatalnym. Pierwszy film fabularny o Stevie Jobsie od dziś w kinach

Skąd pomysły że panowie Jobs i Gates to złodzieje? Nie mam specjalnego rozeznania w temacie, ale przydałoby się jakie źródła podać. Wiem tylko, że Jobs nie przebierał w środkach obmawiając Gatesa, niektóre z jego wypowiedzi prezentują dość żenujący poziom.

Eg4o

JOBS płacił za pomysły. Kupował firmy, ludzi i pomysły. W którym miejscu był złodziejem. To, że wiedział już wtedy co będzie przyszłością jak np. myszka czy graficzny intefejs to czyni z niego właśnie wizjonera. Udowodnij tego złodzieja jeśli potrafisz.

ocenił(a) film na 6
Piotr_Brus

Gates jest niby złodziejem?!
Może i Jobs zrewolucjonizował świat, tego nie zaprzeczam.
Niby system Windows okazał się porażką. To coś ci powiem "Piotr_Brus". Skoro Windows jest porażką, to dlaczego ludzie go używają?
I wreszcie najważniejsze. Czy Jobs, jest złodziejem? Moja odpowiedź tak. Albowiem w każdym produkcie Apple płacimy około 1000zł za to na na tylnej obudowie mamy nadgryzione jabłko :\

Mort_1

Ostatnie zdanie. You made my day. Poza tym do pana który twierdzi że Gates to złodziej. Czy złodziej przeznacza swoje pieniądze na dzieci z Afryki?

ocenił(a) film na 6
Bartonson12

:)
Zapomniałem napisać o tej Afryce. A było tego z 20 miliardów dolarów. Nie mało.

ocenił(a) film na 6
Mort_1

Czyli każdy kto sprzedaje coś po cenie, którą zgodzą się zapłacić konsumenci jest złodziejem?

"No bo przecież mógł taniej"

ocenił(a) film na 6
Nartenlener

Nic nie mówiłem, że mógłby taniej sprzedawać. Teraz panuje moda, na Apple, bo ludzie myślą, że jest najlepszy i ten kto ma jest niby "cool". Przez to podwyższają ceny, bo ludzie za to płacą!
Tak samo jest z Samsungiem. Za ich logo na tylnej obudowie płaci się też wiele pieniędzy.

ocenił(a) film na 6
Mort_1

Bądźmy szczerzy :) Są urządzenia dla szpanu (cokolwiek to znaczy :P), do pracy i do zabawy. Mądry człowiek wybiera świadomie, matoł słucha się reklam.

Myślę, że nikt zdrowo myślący nie kupuje urządzeń wartych 150$ - 200$ za dwu, lub trójkrotność tej ceny - to jest po prostu śmieszne.

PS: Nie należę do ubogich
PSS: mam nokie e52 od 4 lat

ocenił(a) film na 6
Nartenlener

A jednak ludzie kupują takie rzeczy.
"PS: Nie należę do ubogich
PSS: mam nokie e52 od 4 lat"

Nie musisz się tak chwalić :)

Eg4o

chyba ci sie pokręciło z tym typkiem od fb

jareeecki

Nie, nie pokręciło.

ocenił(a) film na 8
Eg4o

Uważaj co piszesz, bezpodstawne nazywanie kogokolwiek "złodziejem", nawet w internecie, nie jest bezkarne.

Krefky

Ukaraj mnie złodzieju.

ocenił(a) film na 8
Soonmoon

Napisałem ten post po to, żeby ludzie nauczyli się że internet to nie jest bezkarny folwark a nie po to, żeby ktoś mnie obrażał.

Możesz mnie jeszcze przeprosić. W innym wypadku na podstawie art 216 k.k. wytoczę ci proces. Dowód mam powyżej. Może jak zapłacisz koszty sądowe i będziesz musiał mnie publicznie przeprosić to trochę złagodniejesz.

Krefky

Nie żebym coś do Ciebie miał, wciąż jednak bawi mnie treść Twoich komentarzy.

ocenił(a) film na 8
Soonmoon

Skoro bawi cię kultura osobista i obrażanie innych to do zobaczenia.

Krefky

Ha Ha :))))

Krefky

Nie spinaj się tak synek i nie strasz paragrafami...Częstochowa to nie takie znowu wielkie miasto.Musisz uważać...Marcinku :P

Eg4o

http://demotywatory.pl/3908671/Punkt-widzenia

xruxrrr1992

polaki nie mają się o co pokłócić, wiec kłócą się o biznesmana z deugiego końca swiata, który umarł

xruxrrr1992

polaki nie mają się o co pokłócić, wiec kłócą się o biznesmana z deugiego końca swiata, który umarł

ocenił(a) film na 7
Waldekgie

hahahahaha dobre podsumowanie :D

Waldekgie

Brawa dla kolegi +