Właśnie widziałem przypadkiem spot w TV promujący ten film.
Słyszałem słowa: "geniusz, wizjoner". Czemu nie padło to najważniejsze - złodziej ?
Jobs kradł cudze pomysły, sprzedawał jako swoje i jeszcze to patentował.
Tyle. Jobs nie był żadnym mesjaszem tylko ZŁODZIEJEM!
Stworzył niesamowity interfejs graficzny, który zobaczył w Xerox'ie i ulepszył, a Gates próbował go skopiować od Apple'a, ale nie potrafił odtworzyć niektórych funkcji i jego system okazał się porażką.
Jobs mówił, że nie tworzą sprzętu tylko oprogramowanie
Microsoft Tablet PC vs iPad. Spójrz na daty.
Wracaj chwalić swojego bożka, złodzieja Jobsa, gdzie indziej.
Jobs zawsze pilnował, by produkty Apple były dopracowane, a Gates'owi chodzi tylko o pieniądze. Żaden Windows nie został w pełni ukończony (ostatnio było o tym głośno przez chwilę). Windows ma słabe zabezpieczenia, a OSX i IOS doskonale. Jobs, był perfekcjonistą i niesamowitym człowiekiem, który z grupą przyjaciół (wyróżniając Wozniaka, który jest genialnym inżynierem) zmienił świat technologii.
Moim zdaniem Apple jest niesamowitą firmą z niesamowitą historią i niesamowitymi produktami.
Ukraść cudzy pomysł, opatentować go, skorzystać na czasie i ulepszyć. Jobs w pełnej okazałości.
Kończę rozmowę z tobą. Do ciebie fanboju Apple nic nie trafia.
Jak w innym temacie:
-interfejs - Xerox
-tablet - Microsoft
-smartfon - Nokia
-iWatch - Sony już go dawno ma
Dodatkowo ostatnio wykryto wielkiego bot neta opartego właśnie na tym super hiper bezpiecznym systemie Apple.
I rzeczywiście fanboy na całego. Teraz po zapowiedzi iPhone 5C pewnie padnie stwierdzenie że to Apple wymyśliło plastikową obudowę a inne firmy kopiują genialne rozwiązanie Apple.
I na koniec:
"Jobs zawsze pilnował, by produkty Apple były dopracowane..."
tak, mapy w iOS 6... antena w iPhone 4...
"...a Gates'owi chodzi tylko o pieniądze..."
tak, bo te 13 miliardów dolarów w aktywach Apple ma z nieba
ehh
Moim zdaniem Apple bez Jobsa to już nie jest Apple i "odgrzewają" stare produkty. Apple było niesamowite, gdy był Jobs. Teraz im też chodzi tylko o pieniądze
Tak jakby Jobsowi chodziło o co innego. Wiedział w jakich warunkach powstają jego produkty i pozwalał na to. Bo było tanio. Zaczął się tym LEKKO przejmować jak zrobiło się o tym głośno.
dostał pieniądze za to na co zapracował, a poza tym może i pomysły od innych brał ale zrobił rzeczy które są lepsze od tamtych.
Przecież apple to czysty marketing, gdyby nie reklama i to, że ich sprzęty są "ładniejsze" od innych to apple nie miało by czego szukać na rynku...
Tu nie chodzi o to co jest teraz i 5 lat wstecz tylko 30-40 lat do tyłu. Osobiście nie lubię apple nie mam żadnego ich sprzętu i nie zamierzam mieć. Złodziejem był Gates który wykradł dyskietkę z danymi (czy co tam było nie pamiętam) i stworzył wina.
"Moim zdaniem Apple jest niesamowitą firmą z niesamowitą historią i niesamowitymi produktami."
wytwarzanymi w firmie Foxconn
http://en.wikipedia.org/wiki/Foxconn_suicides
Jeśli uważasz, że Ipad był pierwszym* tabletem stworzonym przez Jobsa to jesteś w błędzie. MessagePad - tablet stworzony przez Apple w 1993 roku z platformą Newton. W tym samym czasie Gates nie miał zielonego pojęcia co to okienka i pasek start!!
Nie masz pojęcia o tym co piszesz, a chcesz za wszelką cenę zabłysnąć.
* Jobs stworzył coś jeszcze w latach '80, ale nie pamiętam nazwy tego urządzenia
Nigdy nie miałem żadnego urządzenia tej firmy.
Prostuje tylko Twoją widzę, która jak widać jest odwrotnie proporcjonalna do ilości bezsensownych słów które wypisujesz.
Hm. Odnośnie tego "stwarzania" - za dzisiejszą GW:
Steve Jobs: Niewyobrażalnie arogancki dupek. I wizjoner. Niczego nie wynalazł, tylko udoskonalał cudze wynalazki. Niczego nie skonstruował, ale zawsze miał pod ręką utalentowanych konstruktorów. Biznesmenem był fatalnym. Pierwszy film fabularny o Stevie Jobsie od dziś w kinach
Skąd pomysły że panowie Jobs i Gates to złodzieje? Nie mam specjalnego rozeznania w temacie, ale przydałoby się jakie źródła podać. Wiem tylko, że Jobs nie przebierał w środkach obmawiając Gatesa, niektóre z jego wypowiedzi prezentują dość żenujący poziom.
JOBS płacił za pomysły. Kupował firmy, ludzi i pomysły. W którym miejscu był złodziejem. To, że wiedział już wtedy co będzie przyszłością jak np. myszka czy graficzny intefejs to czyni z niego właśnie wizjonera. Udowodnij tego złodzieja jeśli potrafisz.
Gates jest niby złodziejem?!
Może i Jobs zrewolucjonizował świat, tego nie zaprzeczam.
Niby system Windows okazał się porażką. To coś ci powiem "Piotr_Brus". Skoro Windows jest porażką, to dlaczego ludzie go używają?
I wreszcie najważniejsze. Czy Jobs, jest złodziejem? Moja odpowiedź tak. Albowiem w każdym produkcie Apple płacimy około 1000zł za to na na tylnej obudowie mamy nadgryzione jabłko :\
Ostatnie zdanie. You made my day. Poza tym do pana który twierdzi że Gates to złodziej. Czy złodziej przeznacza swoje pieniądze na dzieci z Afryki?
:)
Zapomniałem napisać o tej Afryce. A było tego z 20 miliardów dolarów. Nie mało.
Czyli każdy kto sprzedaje coś po cenie, którą zgodzą się zapłacić konsumenci jest złodziejem?
"No bo przecież mógł taniej"
Nic nie mówiłem, że mógłby taniej sprzedawać. Teraz panuje moda, na Apple, bo ludzie myślą, że jest najlepszy i ten kto ma jest niby "cool". Przez to podwyższają ceny, bo ludzie za to płacą!
Tak samo jest z Samsungiem. Za ich logo na tylnej obudowie płaci się też wiele pieniędzy.
Bądźmy szczerzy :) Są urządzenia dla szpanu (cokolwiek to znaczy :P), do pracy i do zabawy. Mądry człowiek wybiera świadomie, matoł słucha się reklam.
Myślę, że nikt zdrowo myślący nie kupuje urządzeń wartych 150$ - 200$ za dwu, lub trójkrotność tej ceny - to jest po prostu śmieszne.
PS: Nie należę do ubogich
PSS: mam nokie e52 od 4 lat
A jednak ludzie kupują takie rzeczy.
"PS: Nie należę do ubogich
PSS: mam nokie e52 od 4 lat"
Nie musisz się tak chwalić :)
Uważaj co piszesz, bezpodstawne nazywanie kogokolwiek "złodziejem", nawet w internecie, nie jest bezkarne.
Napisałem ten post po to, żeby ludzie nauczyli się że internet to nie jest bezkarny folwark a nie po to, żeby ktoś mnie obrażał.
Możesz mnie jeszcze przeprosić. W innym wypadku na podstawie art 216 k.k. wytoczę ci proces. Dowód mam powyżej. Może jak zapłacisz koszty sądowe i będziesz musiał mnie publicznie przeprosić to trochę złagodniejesz.
Nie spinaj się tak synek i nie strasz paragrafami...Częstochowa to nie takie znowu wielkie miasto.Musisz uważać...Marcinku :P