PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124382}
6,6 97 tys. ocen
6,6 10 1 96728
5,2 25 krytyków
John Carter
powrót do forum filmu John Carter

Jeżeli chcecie naprawdę poczuć ten film to tylko w cyfrowym IMAX, wrażenia są niesamowite, obraz i dźwięk zabija! Film bardzo dobry, momentami trochę przegadany ale i tak naprawdę warto go zobaczyć w IMAX!

użytkownik usunięty
krawcz22

Byłem dziś w IMAX, jak w każdym filmie 3D podczas gdy jest akcja (szybkie ruchy kamerą) obraz jest rozmazany, dzwiek super acz za glosno. Film polecam, jesli jednak jest mozliwosc bez 3D w IMAXie to to bym wybral

krawcz22

Film kiedy jest dobry,obroni się bez IMAX,3D i innych technologicznych wynalazków,no chyba że idzie się na film dla samych efektów wizualnych i dźwiękowych,ja niestety do takich nie należę.
Po zobaczeniu filmu stwierdzam że jako bajka może być,ale jeśli ktoś się nastawia na film który ma jakiś ciekawy przekaz,to się zawiedzie.

Artur7335

Fakt, że w Imaxie najlepiej jest... :> Ale też miałam lekkie wrazenie rozmazywania szybkich scen.

anusia007

No niestety jeszczew spółczesne 3D jeszcze sie rozwija :)

użytkownik usunięty
anitaKawenska

Jak dla mnie dali by sobie siana z tym 3D. Pamietam jak na Transformers nic nie bylo widac jak roboty walczyly, a na Smerfach w wiosce nie bylo widac kto jest kim. Fakt, nie kazdy ma tak samo szybkie oko i kazdy odczuwa to inaczej, moje widocznie wylapuja nie kazda klatke filmu ;)

Przydal by sie jakis bojkot tych 3D bo sa nam sugerowane na sile (np. nie ma czasem opcji pojscia na 2D), a juz totalnym nieporozumieniem jest, tak jak w Carterze - dopuszczenie filmu 3D bez dubbingu. Mimo ze jestem ogromnym zwolennikiem filmow z napisami podkreslam, to w 3D napisy mijaja sie z celem :/

ocenił(a) film na 5

masz rację, napisy w 3d - troche lipa... dubbing by się przydał i ja do końca myślałem że jednak będzie ale mi się pomyliło ;]

ocenił(a) film na 6

cameron kiedys wypowiadal sie, ze do kina 3d potrzebne jest 50-60 klatek na sekunde, a nie jak wynosza standardy - 25
sa tez przypuszczenia, ze zwiekszenie ilosci klatek na sekunde oprocz tego, ze obraz nie bedzie sie rozmazywal, zniweluje takze uczucie bolu glowy u wielu widzow
a poki co, to 3d wcale nie czyni filmu bardziej atrakcyjnym, tylko go pograza

ocenił(a) film na 7
Artur7335

Wydaje mi się,że osoba z IQ wiekszym niż rozmiar buta po zwiatunie nie napali się na wielką rozkminę.

ocenił(a) film na 5
Artur7335

ja tam np 3D lubię, ale nie wiem czy zauważyliście to 3D w filmach jest jakby zakłamaniem rzeczywistości i normalnego widzenia... Chyba tylko na Avatarze tek nie było. Bo 3D jako dodatkowa rozrywka to jest fajne, ale przecież gdy widać w ostrości obiekty bliskie i dalekie to mija się z rzeczywistością...

użytkownik usunięty
wito_filmweb

Wito, Avatar to chyba jedyny film 3D, po którego obejrzeniu nie narzekałem na 3D. Jesli byl krecony technologia przystosowana do 3D to tylko tak powinny powstawac takie filmy, a wszystko inne do smieci :/

ocenił(a) film na 5
krawcz22

idźcie do heliosa... tam jest digital dolby 3d... oczy nie bolą, mózg się nie męczy, obraz bardzo dobry i nic nie jest rozmazane. w imaxie byłem raz i nigdy tam nie wrócę...

ocenił(a) film na 10
wito_filmweb

zgadzam sie z Tobą :)