John Rambo

Rambo
2008
6,8 77 tys. ocen
6,8 10 1 77270
6,0 18 krytyków
John Rambo
powrót do forum filmu John Rambo

Pomimo upływu lat seria nadal trzyma poziom. Całkiem przyjemna kontynuacja chociaż od słynnej trylogii przeleciało już parę ładnych lat. Najbardziej obawiałem się i jakiś dynamicznych scen z Rambo. Bohater już nie nie młodzieniaszkiem i była obawa, że wyjdzie to kwadratowo i sztywno. Nic bardziej mylnego. Stallone cały czas w formie. Część najbardziej przypominała mi dwójkę. Może to przez fakt kolejnego włamania do obozu i uwalnianie jeńców. Oczywiście większość bazuje tutaj na zbudowaniu klimatu oraz napięcia. Bohaterowie poza Rambo są tutaj raczej tłem. Mimo wszystko sceny na łodzi, rozwałka czy też skradnie się w obozie podczas ulewy robiło ogromne wrażenie. Film momentami pomimo spokojnego stępa ciekawił i wciągał w dalszą opowieść. Legendarna też jest dla mnie scena końcowa i wielki powrót Johna do domu gdzie nie było mu po drodze przez te wszystkie części. Jest to chyba jak narazie najbardziej brutalna część naszego komandosa. Momenty gdzie żołnierze napadali na te wioski były momentami makabryczne. Mocne 7/10.