John Rambo

Rambo
2008
6,8 77 tys. ocen
6,8 10 1 77270
6,0 18 krytyków
John Rambo
powrót do forum filmu John Rambo

Byłem scepytcznie nastawiony zarówno do 6 Rockiego jak i 4 Rambo. Jednakże po obejrzeniu Balboa'y muszę przyznać iż Stallone bardzo dojrzał jako człowiek, scenarzysta i reżyser. To według mnie najlepsza część serii. Może najmniej 'efekciarska' (bo walki i muza w Rocky 4 to już legenda), ale jako film sam w sobie bardzo dobry. Dlatego też uważam iż John Rambo udany filmem ma szansę być. Reżyseruje sam Stallone, jest współtwórcą scenariusza razem z Morellem, więc na pewno nie będzie źle. A odnośnie wyrywanej krtani i innych takich - Stallone chciał pokazać z zwiastunie iż nie będzie to dziadziuś Rambo tylko ten jakiego znamy z poprzednich części, bo pewnych rzeczy się nie zaponima. A po drugie, ktokolwiek trenował jakieś sztuki walki, lub zajmował się militariami wie iż tak właśnie można zabić człowieka gołymi rękami. (popatrzcie na pierwsze filmy Seagala czy chociażby Dowód życia z Russellem Crowe).
Ja spokojnie czekam na film. Wtedy swoją ocenę wystawię. Nie wcześniej.

ocenił(a) film na 9
Constantine

Dowód Życia to jeden z najlepszych filmów jakie dane mi było ostatnio ogladać, jednakże nie pamiętam tam sceny zabicia człowieka gołymi rękami. jedyne brutalne zabicie człowieka pamietam podczas koncowej akcji zbrojnej (świetnie nakręcona, bardzo realnie pokazana, extra) jeden z komandosów wyciaga scyzoryk, otwiera w nim jakis nozyk (lub śrubokręt), wbija rebeliantowi w szyje i przesuwa ra tam i z powrotem po czym wyjmuje. A sam film bardzo polecam.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
Krwawe_dziaslo

Dokładnie! Nie ma co marudzić jak większość przed premierą, że łeee... Stallone dziadek, emerytura, błeee... po co oni to kręcą? będzie lipa itp. Wstrzymajcie się ludzie! Film wychodzi w przyszłym roku, a trailer już poleciał i według mnie jest zajebisty! Z resztą nie rozumiem ludzi, którym podobały się poprzednie części, a po obejrzeniu trailera narzekają. Co tam jest nie tak? Macie wybuchy, strzelaniny, full krwi (dzieciaki będą zachwycone!), a na początek trochę dramatyzmu no i w końcu niezła muza dosłownie jak z jakiegoś horroru:)Jak komuś trailer nie wróży dobrze to co ma w nim być? Wspomnienia z dzieciństwa? Zakochany Rambo? No ludzie!