John Rambo

Rambo
2008
6,8 77 tys. ocen
6,8 10 1 77270
6,0 18 krytyków
John Rambo
powrót do forum filmu John Rambo

Po lewej - wydanie angielskie
Po prawej - wydanie polskie

http://img152.imageshack.us/my.php?image=ramboqp3.jpg

ocenił(a) film na 5

jak Ty te screeny robiłeś ?
szczególnie te polskie ?

użytkownik usunięty
takero

angielskie to zrzuty ekranu zrobione w programie PowerDVD na jego standardowych ustawieniach. Polskie zrobił Axel z forum Rambo i twierdzi że robił to w ten sam sposób.

ocenił(a) film na 8

O kurde, jak to tak wygląda, to chyba wstrzymam się z planowanym zakupem DVD z tym filmem... :/ Chyba poszukam w sklepach zagranicznych. Pytanie: wprawdzie to, co pokazujesz pochodzi z wydania angielskiego, ale chyba wersji na rynek amerykański też można zaufać - jak sądzisz?

użytkownik usunięty
Dwight_

Sądze, że wersja na rynek amerykański też będzie ok, ale po co sobie komplikowac życie płytami z R1, które mogą nie działać na odtwarzaczach z blokadą regionalną?

użytkownik usunięty
Dwight_

Dodam jeszcze że wersja angielska ma takie dodatki:

Audio commentary with Writer/Director Sylvester Stallone Extras:Featurettes: (with Play All)
- "It's a Long Road: Resurrection of an Icon" (19:45)
- "A Score to Settle: The Music of Rambo" (06:04)
- "The Art of War Part 1: Editing" (6:47)
- "The Art of War Part 2: Sound" (3:16)
- "The Weaponry of Rambo" (14:22)
- "A Hero's Welcome: Release and Reaction" (9:31)
- "Legacy of Despair: The Real Struggle in Burma" (10:16)
Deleted Scenes: (with Play All)
- "Do You Believe in Anything?" (2:30)
- "Who Are You Helping?" (4:37)
- "Boat Ride" (4:08)
- "Let's Keep Going" (2:22)

(przyznam, że bardzo ciekawe)

A polska takie:

"Making Of" featurette (14:22)
Interviews:
- Sylvester Stallone (5:21)
- Julie Benz (2:19)

Przy czym wywiady to tak naprawdę tylko pocięte kawałki wywiadów, a making of to ponoć posklejane bez ładu i składu materiały z planu bez żadnego komentarza. Opieram się na tej recenzji bopolskiego wydania nie mam i mieć nie zamierzam: http://www.recenzjedvd.zafriko.pl/str/john_rambo

ocenił(a) film na 8

Pytałem o amerykańską bo akurat mam możliwość dostać ja stamtąd bez kosztów wysyłki. Ale właśnie nie jestem pewien, czy będzie chodzić :/ Cóż, może rzeczywiście spróbuję z wersją angielską. A lista dodatków na polskim wydaniu w porównaniu z angielskim to po prostu kpina. Nie pierwszy raz dystrybutorzy traktują klientów jak gówno. I żeby za to jeszcze płacić prawie 50 zł - śmieszne.

użytkownik usunięty
Dwight_

"Nie pierwszy raz dystrybutorzy traktują klientów jak gówno"

Monolith zawsze tak robi. Innym też się zdarza ale w tym przypadku to norma. Jak już kupowac wydanie angielskie to polecam sklep HMV gdzie można to kupić w metalowym pudełku, o takim:

http://img244.imageshack.us/img244/315/dsc00397vl3.jpg

Ja mam z kolei Bluray i jakość wymiata. Te Polskie wydanie to kpina jak widzę. A co najsmieszniejsze to ceny porownywalne.

użytkownik usunięty

:)

a moim zdaniem screeny po prawej maja swoj urok , wygladaja bardziej klimatycznie, niczym Rambo z VHS w latach 80-90tych - to bylo cos ! :)))))

użytkownik usunięty
czesio

Taa, to było coś jak nie było innych opcji.

ocenił(a) film na 9

taa a nasze wydanie blu-ray nowego Rambo to dopiero poracha - na dysku o pojemności do 50gb nie zmieścili ani jednego dodatku... nie no sory zapomniałem jest jeden dodatek "bezpośredni dostęp do scen" -_-'

w sumie to głównie oprócz filmu interesują mnie właśnie takie rzeczy jak różnego rodzaju materiały making of itp. ale patrząc na nasze rodzime wydania filmów na blu-ray coraz bardziej przekonuje się do tego że wydawcy to banda idiotów...

bo czy trudno wydać film tak jak to zrobili z mrocznym rycerzem - jest to chyba to samo wydanie co w usa czyli 1BD film + 1BD tylko od dodatków i wszyscy są zadowoleni

użytkownik usunięty
darkan

Jak Molotih wydaje jakiś film, który mnie interesuje to od razu wiem że muszę sie rozejrzeć po angielskich sklepach za sensownym wdyaniem.

użytkownik usunięty

Monolith*