PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=810167}

Joker

2019
8,2 365 tys. ocen
8,2 10 1 365349
7,1 111 krytyków
Joker
powrót do forum filmu Joker

albo "Umrę jak ktoś/coś spi*przy ten film Phoenixowi". Obiecuję.

Red_Vision

Daddy issue to jakiś nowy trend? (; Coś jak w ostatnim czasie ślinienie się do Margot Robbie pod każdym artykułem o niej i te "kulturalne" komentarze a`la "por*chałbym"? Sorry, nie jestem w temacie.

whitestripes_333

Ja również. Nie znam kobiety i nie rozumiem aluzji (przynajmniej w odniesieniu do mojej osoby). Nie jestem skłonny wyrażać głośno/publicznie podobnych opinii. Jeśli rzeczywiście masz problem z mężczyznami (twierdzenie ''każdy facet to zboczeniec''), to nawet nie będę się wysilał, żeby próbować to zmienić (wyrobione zdanie ciężko zmienić). Mężczyźni tak samo jak kobiety bywają rożni - Z mojego doświadczenia podobne opinie często wylatują tak z ust mężczyzn jak i kobiet. Twierdzenie, ze jedna pleć jest bardziej lub mniej zboczona to jakiś żart.

ocenił(a) film na 7
Sony_West

a widziałeś "Nigdy Cię tu nie było " ?

użytkownik usunięty
Sony_West

Panie West, kategoria "przysłowia": proszę podać co najmniej jedno przysłowie dotyczące aktorów, w których występuje słowo "drewno". Pozdrawiam, Tadeusz Sznuk.

whitestripes_333

Jak najbardziej mógł mieć na myśli Gladiatora, ponieważ własnie ta rola dość poważnie rozkręciła jego karierę (na pewno istotniej od rol granych przez niego we wczesnej młodości). Dodal do tego swoja subiektywna opinie, którą Ty zupełnie niepotrzebnie zaatakowałaś (uznając swoja urojona wyższość). Drugiej osobie moze nie podobać się praca danego (lubianego przez Ciebie) aktora. Nie oznacza to automatycznie, ze atakuje w ten sposób Twoja osobę.

whitestripes_333

Czego się spodziewasz po osobie Sony_West , która ocenia film "Walk the line" na 6 i "X-Men: Mroczna Phoenix" tez na 6. :D wszystko jasne?

ocenił(a) film na 10
Sony_West

Co powiesz, teraz po premierze. Jestem ciekawy

ocenił(a) film na 9
whitestripes_333

O nie! Bardzo się tym przejmiemy i zmieni to ogólne losy wszechświata..

Noizebeat

Więc poświęciłeś swoją cenną minutę, zwóciłeś na mój post uwagę i odpisałeś. Gartulacje, bingo! ;)

whitestripes_333

*gratulacje

whitestripes_333

Kolejna cecha osoby niedowartościowanej. Pożądanie cudzej uwagi.

Red_Vision

Aż się rozpłakałam :)

Red_Vision

Ale widzę że i ty lubisz Kruka oraz Glass...Uuu, no to mnie zaskoczyłeś!

whitestripes_333

Sama widzisz. Nie należy oceniać książki po okładce. Na Glass wybrałem się specjalnie do kina (czego nie robię często). Prawdopodobnie większość osób z widowni nie podzielała mojego entuzjazmu - Pani siedząca obok zasnęła (spala dość "głośno"). Jej koleżanka się popłakała (podobnie do Ciebie), ale to chyba ze wzruszenia. :)

Nie próbuję sprawić Ci przykrości. Takie rozmówki, to (przynajmniej z mojej strony) zwykle internetowe złośliwości.

Red_Vision

Rozpłakałam się z twojej głupoty. A na internetową złośliwość odpowiadam złośliwością. Koniec tematu, pa.

whitestripes_333

Z przyjemnością się z tobą pożegnam. Ciężko rozmawiać z tak emocjonalnie niedojrzałą (a z charakteru odpychającą) dziewczynką. Widać potrafisz tylko bezrozumnie pluć jadem ("atakować" w raczej płytki sposób). Urażona komentarzem, który napisałem prawie miesiąc temu (wciąż poruszona tak starą rozmową). Pewnie sama siebie nie rozumiesz. Nie chodzi tutaj wcale o mnie. Widać taki masz neurotyzm (w tych czasach nic specjalnego). W dodatku gdybyś Ty sama miała przynajmniej odrobinę rozumu wiedziałabyś, ze ta "rozmowa" jest już martwa i pisanie do mnie po takim czasie zwyczajnie nie ma sensu.

whitestripes_333

Jeśli chcesz brzmieć mniej dennie to przynajmniej spróbuj się więcej nie powtarzać (i tyle nie "płakać"). W tym momencie pokazujesz poziom kilkuletniego dziecka.

Red_Vision

A ty dalej? Jeszcze tu wracasz? Za dużo wolnego czasu?

użytkownik usunięty
whitestripes_333

A dlaczego ma nie wracać? Skoro jest aktywnym użytkownikiem portalu i widzi powiadomiene o nowej wiadomości to najzwyczajniej w świecie odpisuje jeśli ma taką ochotę, wcześniej zapoznając się z treścią twojego komentarza, który notabene był zupełnie zbędny. Akcja = reakcja. Nie szkoda ci czasu na bezproduktywne wypociny o jakimś urojonym płaczu z czyjejś rzekomej głupoty? Weź szklankę zimnej wody i wylej sobie na łepetynę, może się opamiętasz i wróci ci olej do głowy. Zgadzam się z poprzednikiem, że prezentujesz poziom kilkuletniego dziecka, które nie potrafi wyciągnąć wniosków dlaczego jest przez innych odbierane tak, a nie inaczej. Następnym razem skorzystaj z narządu jakim jest mózg przed kolejnym "popisowym" komentarzem o niczym wartościowym. Do niektórych trzeba prosto. Tylko się nie popłacz.

użytkownik usunięty

*powiadomienie

Red_Vision

Czasami pragnie się czyjejś uwagi, ale czy to zawsze oznacza niedowartościowanie?

whitestripes_333

Pierwszy zwiastun!
https://www.youtube.com/watch?v=snspfWOeEeY
Więcej najnowszych zwiastunów: Facebook Trailery Srailery

ocenił(a) film na 9
whitestripes_333

Brak Snydera to już połowa sukcesu

ocenił(a) film na 8
whitestripes_333

A ja jak zobaczę to już mogę umierać

maciekb80

Och, to w jednym się zgadzamy. Jak miło.

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 10
whitestripes_333

Kapitalny aktor. Odkryłem go w dramatycznej "Drodze do przebaczenia", świetny film zrobił z Markiem Ruffalo. Potem trafił się również "Spacer po linie". Joaquin to casus Daniel Day Lewisa. Nie patrzy tylko na kasę ale prowadzi swoją karierę tak aby artystycznie nie robić nic wbrew sobie i brać udział w naprawdę ambitnych projektach.

ocenił(a) film na 7
transformers

Polecam "Nigdy Cię tu nie było "

ocenił(a) film na 8
whitestripes_333

Zeiastun D...y nie urywa mogę umierać

maciekb80

Przykro mi...nie wiem co to jest "zeiastun" :D Może przed śmiercią jakaś szybka wizyta u okulisty tak żebyś widział co piszesz? ;) ;)

ocenił(a) film na 8
whitestripes_333

Czemu? :(

ocenił(a) film na 8
whitestripes_333

To zwykła literówka

ocenił(a) film na 8
whitestripes_333

JOKER CHOY

whitestripes_333

Niech Ci ziemia lekką będzie...

whitestripes_333

Jak można być tak głupim...

ocenił(a) film na 10
whitestripes_333

Film jest absolutnie genialny!

b3rs

Już wiem. Seans zaliczony. Nie umrę bo nic nie spaprało tego filmu i nie ma nic do czego można się przyczepić. Dla mnie arcydzieło, najlepsza rola/rola życia Phoenixa i dwie godziny cholllernie gęstego, ciężkiego filmu. To jak Todd wraz Joaquinem balansują skrajnymi emocjami przyprawia o prawdziwe dreszcze. Mocne, treściwe, proste, nieefekciarskie kino psychologiczne, studium człowieka (nie Jokera, nie bohatera, nie postaci) który jest zdolny do wszystkiego. A może studium współczesnych nas? Ilość pytań jaka nasuwa się po seansie jest przytłaczająca...

ocenił(a) film na 10
whitestripes_333

No to trzeba będzie się przejść jeszcze raz zwłaszcza, że nie zawsze wiadomo co jest prawdą a co wizją rzeczywistości snutą przez Arthura. :)

b3rs

Tak, ja na pewno idę drugi raz ale głownie przez to że na wczorajszej premierze byłam (niestety) w zagranicznym multipleksie gdzie przez pierwsze 30 min słyszałam nie dźwięk filmu a odgłosy mlaskania i siorbania z każdej możliwej strony :) :/ Uroki chodzenia na premiery :/

ocenił(a) film na 9
whitestripes_333

Ja byłem w dniu premiery w Cinema City. Na sali maks. 30 osób i prawie całkowita cisza.
Trzeba tylko wybrać odpowiedni seans ;-)

A co do filmu - zgadzam się w 100%.

ocenił(a) film na 10
whitestripes_333

Ja byłam w Krakowie w kinie "pod Baranami". Polecam kina studyjne. Film genialny, na pewno zobaczę go jeszcze nie raz i nie dwa. OSCARY!

ocenił(a) film na 10
whitestripes_333

Zobaczyłeś? Jakie wrażenia? Dla mnie film GENIALNY! Nie wychodzi mi z głowy od rana.

majkalipcowa

Zobaczyłam :) Napisałam krótko powyżej. Obejrzę jeszcze dla pewności drugi raz na jakimś mniej zaludnionym seansie za tydzień czy dwa i mogę umierać - tym razem z satysfakcji ;)

ocenił(a) film na 10
whitestripes_333

Dawno mnie nie zakręcił tak mocno żaden film jak ten. Po prostu wstrząsa, wiruje, wykręca... a muzyka po prostu genialnie podkreśla klimat.

Phoenix po Oscara!

ocenił(a) film na 9
whitestripes_333

Rola Phoenixa to majstersztyk. Jak nie dostanie oscara to akademia powinna sie wstydzic.

ocenił(a) film na 3
whitestripes_333

nie rozumiem fenomenu tego aktora. Czy ktoś mi wyjaśni?

matiers50

W jaki sposób? :) Nikt cię przecież nie zmusza żebyś go wielbił.

ocenił(a) film na 10
matiers50

Jest zajebisty. Pomogłem?

Takie pytania są bez sensu. Jeśli czegoś nie czujesz, to nie poczujesz tego nawet po "wyjaśnieniu". Phoenix w The Master, Joker, czy Walk The Line to najwyższa półka aktorstwa, o jego grze można napisać podręczniki dla aspirujących artystów. Poświęca się roli i to widać, on się staje postacią, którą gra. Oglądając Jokera widziałem Arthura Flecka/Jokera, a nie Phoenixa. To nie był ten człowiek, którego znam z choćby Her. Ale jeśli nie łapiesz jego geniuszu, to nic Ci nie pomoże ;)

ocenił(a) film na 10
matiers50

To nie jest fenomen aktora. To jest fenomen Phoenixa - Jokera! I tu nie ma co tłumaczyc, to wszystko widac jak na dłoni! Mój zachwyt jest bezbrzeżny.

ocenił(a) film na 3
matiers50

Przyznanam ze nie mam zdania na temat tego aktora, widziałem tylko dwie jego role Johnnego Cesha który był mocno przekonujący oraz postać z filmu Gladiator w którym mnie denerwował. Do innych filmów jest mi ciężko się przekonać. Nie twierdze ze jest złym aktorem, tylko nie znam jego filmografi i jestem wybrednym widzem :) napewno obejrzę jeszcze jakiś film z jego udziałem. Z góry sorry jeżeli obraziłem kogoś swoim pytaniem, pozdrawiam !