http://www.filmweb.pl/film/Jupiter%3A+Intronizacja-2015-654721/discussion/No+kur de+no+Andy%2C+no+kurde+no+Lana,2594859
Miałem obszernie się rozpisać jaki to gniot, ale Nazaya podał/a świetną wypowiedź osoby, z którą w pełni się zgadzam.
Szkoda pieniędzy na bilet.
Warto obejrzeć w IMAXie, jeśli ktoś lubi sf to raczej nie będzie zawiedziony :) Nie jest to może wielkie kino, ale efekty robią wrażenie i po prostu dobrze się ogląda :)
Litości. IMAX? Byłem, widzialem, zmarnowałem 6 dych na tego gniota. Absolutnie nie polecam. "Dla efektów" można poszukać "sylwestra z jedynką" na YouTube. Poziom podobny a wychodzi taniej.
Film jest super, fabuła otwierająca i zamykająca jest trochę słaba, ale ta główna moim zdaniem jest naprawdę świetna. Byłam dzisiaj na filmie i nie żałuję, Uważam, że jeśli ktoś lubi filmy science-fiction i wie co to zwykłe trudne życie, to doceni również film.
Warto, jeśli nabyłeś umiejętność dostrzegania drugiego dna w filmach Wachowskich. Jeśli skupisz się na głównej linii fabularnej, to być może faktycznie szybko się znużysz. A jeśli spróbujesz pogrzebać głębiej, to całkiem możliwe, że film Cię zainteresuje. Cały ten blichtr jest rozpościerany przed Twoim oczyma po to, aby ukryć prostą prawdę - że jesteśmy tylko polem uprawnym czekającym na żniwa. Kojarzysz skądś ten motyw? Nic jest takim, na co się wydaje ...
Byłem właśnie w Imax i jak stwierdziło kilka osób, dla efektów na prawdę warto. Fabuła może nie jest porywająca, ale wszystko się trzyma kupy.