PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654721}

Jupiter: Intronizacja

Jupiter Ascending
2015
5,3 72 tys. ocen
5,3 10 1 72497
4,0 22 krytyków
Jupiter: Intronizacja
powrót do forum filmu Jupiter: Intronizacja

Drewutnia!!!

ocenił(a) film na 3

Aktorzy są tylko dodatkiem do efektów specjalnych , które swoją drogą męczą i nic poza tym. Strzelaniny i pościgi kosmiczne są tak chaotyczne, że nie wiadomo tak naprawdę kto do kogo strzela, kto obrywa i kto wylatuje w powietrze. Można dostać tylko oczopląsu albo nabawić się nerwowych tików :) Jakieś bezsensowne buty grawitacyjne Tatuma, dzięki którym wychodzi z każdej opresji, cywilizacja budowana przez setki tysięcy lat przez ludzi niezwykle rozwiniętych intelektualnie, używających niesamowitych technologii nagle wali się w jednym momencie bo jakiś stateczek kosmiczny przebił jakąś kapsułę grawitacyjną i całą planetę diabli wzięli, wszystko to jest głupkowate i naiwne. Gra aktorska tak sztuczna jak piersi Pameli Anderson, dialogi tak drewniane jakby powstały w jakiejś drewutni lub innej stolarni :) Nie spodziewałem się jakiegoś wybitnego dzieła , ale przynajmniej przyzwoitego filmu SF , na którym bym się dobrze bawił, a niestety wyszła wybitna klapa. Lubię filmy SF ale w innym wydaniu niż w takim jaki zaoferowali nam brat i siostra Wachowscy. Cenię ich za Matrixa i wkład do kina SF ale tego "dzieła" gorąco nie polecam.

ocenił(a) film na 3
krystiant21

...i królewna Ziemian, która czyści kible...nie!!!

krystiant21

Widzisz tak to jest jak bierzesz żniwa z Mass Effect, doprawiasz to zmodyfikowanym sarkofagiem ze Stargate, a na koniec ubierasz to w styl z gry Too Human, czy jak kto woli Thora. 90 % czasu poświęcasz na efekty. Główną rolę dajesz Kunis, aby uroda aktorki dorównała jakości CGI. 10% czasu poświęcasz na dialogi, które powstały najprawdopodobniej podczas posiedzeń w toalecie. Mimo tych zastrzeżeń i tego, że Wachwoscy stworzyli film tak sztampowy to uważam, że 5 mu się należy za same efekty specjalne.
Potencjał był duży, a popełnili film w stylu Disneya.

ocenił(a) film na 3
art385

Efekty specjalne to nie wszystko. Masz rację było ich za dużo i grały główną rolę w tym filmie. Wszystkie główne postacie były jakości CGI ,zero-jedynkowe nawet nie były w 3D...bo brakowało im głębi. Oceniłem go tak surowo bo mnie zawiódł na całej linii, niestety. Filmy Disneya są przynajmniej zabawne:)