PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654721}

Jupiter: Intronizacja

Jupiter Ascending
2015
5,3 72 tys. ocen
5,3 10 1 72497
4,0 22 krytyków
Jupiter: Intronizacja
powrót do forum filmu Jupiter: Intronizacja

To jeden z moich ukochanych aktorów! Zakochałam się w nim w "Filarach Ziemi", a takie filmy jak "Dziewczyna z Portretu" tylko to potwierdziły. W Intronizacji zagrał postać negatywną i chociaż uwielbiam czarne charaktery i uważam że Eddie odnajduje się w takiej roli tak samo dobrze, jak i w pozytywnej.. To czemu nie umieścili go do jasnej ciasnej jako miłość głównej bohaterki no! To tak jakby w "Tytanicu" zamienic DiCaprio z Zanem ;p I smutno mi się go oglądałowiedząc, że i tak skończy źle :/
A tak swoją drogą to czy sceny z jego udziałem nie przypominają wam do złudzenia scen Zorga granego przez legendanego Oldmana w "Piątym Elemencie"? W obu filmach mamy do czynienia z bezwględną, porywczą, ale jednocześnie spokojną osobowością. W obu przypadkach nasz bohater wysługuje się jakimś wyjątkowo brzydkim kosmitą i jego podwładnymi, na których się potem wyżywa, bo nie spełniają jego rozkazów. No i wreszcie oboje panowie zawsze stoją przy swoim biurku, przy wielkim oknie z widokiem, na który chętnie patrzą teatralnie odwracając się tyłem, lub profilem od rozmówcy.. No mam wrażenie że twórcy dobrze znali ten film ;)