PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654721}

Jupiter: Intronizacja

Jupiter Ascending
2015
5,3 73 tys. ocen
5,3 10 1 72522
4,0 24 krytyków
Jupiter: Intronizacja
powrót do forum filmu Jupiter: Intronizacja

Nie wiem czego ludzie oczekują? Wbicia w fotel nie było, ale film oglądało się dobrze. Były nawet momenty do przemyślenia i przedyskutowania, a to duży plus. Obniżyłam ocenę za przydługie sceny pościgów i chwilami naiwne i infantylne wątki. Ale idąc na film wiedziałam, że jest od 12 lat, więc czegóż tu wymagać?

ocenił(a) film na 6
Alina23

Wielu ludziom umknęły na serio fantastyczne momenty- rodzinka Jupiter, kuzyn "biznesmen" :) Mnie to na serio rozbawiło bardziej niż marvelowskie niby śmieszne teksty.

ocenił(a) film na 6
Alina23

Poziomem naiwności nie odbiega ta produkcja od gwiezdnych wojen. Film który ma być miłą rozrywką z baśniową fabułą, ale i niegłupim konceptem i powiedzmy to "przesłaniem". W gwiezdnych wojnach była ciemna strona mocy- zło, gniew, itp. Tutaj drapieżny kapitalizm :)

ocenił(a) film na 6
luka_grobl

Bardzo trafnie. Zgadzam się. Dlatego trochę drażni mnie ta fala krytyki. Czy ludzie nie potrafią się po prostu bawić, a przy okazji czegoś nauczyć, trochę pomyśleć? Nie stać ich na odrobinę dystansu, a jednocześnie refleksji?

ocenił(a) film na 6
Alina23

Wszyscy tak hejtują ten film, ale według mnie wcale nie odbiega bardzo od topowych blockbusterów typu Avengers czy Strażnicy Galaktyki.

ocenił(a) film na 6
Inovis

W zasadzie zgadzam się, chodzi jednak o to, że to niby miało być coś więcej.

ocenił(a) film na 6
erture

Tak, myśląc co to może być za film (jeszcze przed trailerami) myślałem raczej o Matrixie i Atlasie Chmur.

ocenił(a) film na 6
Inovis

właściwie, jak się nad tym zastanowić to od Avengers czy Strażników jednak odbiega. Głównie za sprawą debilnej ekonomi pokazanego świata i tej okropnej dziewczyny w roli głównej. Bardziej kojarzy mi się z Transformersami czy Nastoletnimi Wojowniczymi Żółwiami Mutantami-Ninja

Alina23

Właśnie wróciłam z kina i nie żałuję wydanych na seans pieniędzy. Mam gdzieś opinie krytyków. Miło się oglądało.