PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654721}

Jupiter: Intronizacja

Jupiter Ascending
2015
5,3 72 tys. ocen
5,3 10 1 72497
4,0 22 krytyków
Jupiter: Intronizacja
powrót do forum filmu Jupiter: Intronizacja

Jak Marvel bije w kolejnych filmach rekordy głupoty to wszyscy to uznają za świetną rozrywkę, zarówno użytkownicy FW jak i recenzenci.
Jak za podobną kategorię, ale z lepszym skutkiem biorą się Wachowscy, to narzekanie że idiotyzm.
Tymczasem:
- liczne nawiązania do zarówno filmowej, jak i książkowej sf z lat dawnych, głównie w sferze wizualnej: ekstrawaganckie, pretensjonalne wyglądy postaci w myśl "im durniejszy kostium i makijaż, tym bardziej kosmicznie".
- oparcie tego na baśniach: dobry rozbójnik i zły księciu, kosmiczny kopciuszek itp.
- od cholery humoru, który wskazuje, że to WSZYSTKO NIE JEST NA POWAŻNIE
- ciekawe pomysły, jak geneza ludzkości, wszechmoc dynastii itp

Mogło wyjść lepiej, ale wyszło ciekawie. 6+ i obowiązkowy zakup płytki jak się ukaże.
Konkluzja brzmi tak, że haters gonna hate, szczególnie Wachowskich, bo ich trzeba hate.

ocenił(a) film na 6
dystopia

Zgadzam sie z toba w 100% Polać mu!

ocenił(a) film na 1
dystopia

Jak ogólnie mam przyjętą zasadę aby się nie odzywać, ponieważ każdy ma swoje zdanie i co innego mu się podoba. Jednak byłem na tym filmie (pisząc to jakieś 30 min. temu), muszę przyznać że pieniądze i czas stracony. Film był denny, przewidywalny, właściwie to co zostało "stworzone" można nazwać wybrykiem natury . Nie wiem czy to przez to, że nie ma już braci Wachowskich, czy przez to że chcieli sami coś stworzyć. Mógłbym się tu rozpisywać, hejtować, ale też i na to szkoda mi mojego i tak zmarnowanego czasu.

dystopia

Filmy marvela też są denne wszystkie są na jedno kopyto, postaci nie zbyt rozbudowane jeśli chodzi o charaktery. Nawet same sceny akcji nie powalają (nawet nowej trylogii SW, pamiętam więcej scen akcji niż z tych filmów). Generalnie teraz kino amerykańskie to jedna wielka biegunka.