Jupiter: Intronizacja

Jupiter Ascending
2015
5,3 73 tys. ocen
5,3 10 1 72595
3,9 22 krytyków
Jupiter: Intronizacja
powrót do forum filmu Jupiter: Intronizacja

Świetna próba wytłumaczenia sensu istnienia człowieka co ciekawe prawdopodobna. Podobał mi się motyw ze stwórcą w roli władcy wszechświata który chłodno kalkuluje - był to też ukłon w stronę naszych czasów. Ciekawe dialogi, trochę świeżości w kinie a zapowiadał się kolejny Zmierzch. :P

Czarli_3

Straznicy galaktyki Wam sie tak bardzo podobali a ten film nie bardzo? Bo nie było w nim futrzaka? :) Przyrownujecie go do Matrixa spodziewając się od Wachowskich ponownie arcydzieła. To prawda podniesli sobie nim bardzo wysoko poprzeczkę. Takie film jak Matrix zdarzają się raz na dekadę. To zrozumiałe, że po po takim filmie oczekiwania są zawsze bardzo duże. Prawdopodobnie już nigdy nie powtórzę tego sukcesu. Wg mnie jednak film jak najbardziej udany pomimo krytycznych recenzji. Doskonały w warstwie wizualnej i dajacy do myślenia a to juz coś. Obejrzalem go juz 2 razy co mi sie rzadko zdarza. Spoko można dać 7\10.

ocenił(a) film na 7
humanxyy

Powiedziałbym że filmy takie jak Matrix pojawiają się rzadziej jak raz na dekadę, aczkolwiek jakby się tak dopatrzeć to może i nie. Więcej ukrytych przesłań jest w serialach aniżeli w filmach.

humanxyy

No tak tej poprzeczki nie przebiją, ale poziom Wendetty i Atlasu wypadałoby utrzymać.

humanxyy

Z filmami jest tak jak z życiem jednemu podoba się teściowa ,a drugiemu jej córka. Ten film nie był wybitnym dziełem lecz filmem typowo rozrywkowym na późne popołudnie przy browarku i tak trzeba go odbierać. Ja akurat miałem ochotę na taką gwiezdną bajeczkę i spełniła ona moje oczekiwania. Tak już jest ,źe w zależności od nastroju czasem ma się ochotę obejrzeć coś lekkiego , a innym razem coś zupełnie innego - kino bardziej ambitne. Dlatego takie filmy również są potrzebne. Na pewno nie możemy narzekać na wybór pozycji i oto w tym chodzi ,żeby każdy znalazł coś dla siebie co dostarczy mu dobrej zabawy i niezapomnianych wrażeń...:)

ocenił(a) film na 7
Czarli_3

Niezly film, bardzo ladny wizualnie. Jak ktos sie nie nastawi na klasyczne sci-fi, to nie zalapie. Fajny watek wyjasnieia skad sie wzielismy, poruszany w Interstellar i Prometeuszu.

ocenił(a) film na 1
Czarli_3

Tak wprowadził trochę świeżości. Bo takiej nędzy i bzdury, nikt nigdy nie stworzył. Pod tym względem, to jest zupełnie nowa jakość;p

ocenił(a) film na 8
GandalfCzarny666

o gustach sie nie dyskutuje ;)

ocenił(a) film na 3
Czarli_3

pokaż swoje zdjęcie - jestem ciekaw jak wygląda oszołom, któremu podobał się ten film... czysta ciekawość

ocenił(a) film na 8
Kamecha

o gustach sie nie dyskutuje, a moje zdjecie masz na awatarze.

ocenił(a) film na 3
Czarli_3

gdzieś już cię kurde widziałem

ocenił(a) film na 8
Kamecha

to bylo dawno temu, lata 70te nie mialem kasy i musialem grac starego Ala Pacino