6,6 176 tys. ocen
6,6 10 1 176242
5,5 49 krytyków
Jurassic World
powrót do forum filmu Jurassic World

Jako, że poprzedni temat został wyczerpany przez 1000 postów:
http://www.filmweb.pl/film/Jurassic+World-2015-556929/discussion/Naj%C5%9Bwie%C5 %BCsze+informacje,2349510

zakładam nowy dla dzielenia się informacjami

I tak:
Superbowl trailer: http://www.youtube.com/watch?v=MaAZXbQs3SM

A na stronie www.jurassicworld.org screeny z nowego trailera :)

ocenił(a) film na 9
MrMu

Ja tam liczę na ujęcie jego stopy i sławetny ryk. Najlepiej, by na drugim planie wynurzał się z lasu Indominus w tym ujęciu. Tyle powinno wystarczyć do czasu seansu w kinie ;) .

ocenił(a) film na 5
Raptosaur

ja liczę że wytłumaczą widzom jak sklonowali mezozaura

była podwodna wersja komara?

takkis

Napisałem na ten temat parę postów wyżej. Nie sądzę żeby nam to tłumaczyli w trailerze :P Ale w filmie powinno juz być

ocenił(a) film na 5
nevler

czyli nie tylko mnie to nurtuje

takkis

Takkis, pisze się Mozazaur, ale mniejsza z tym. Co do twojego pytania, to pewnie będzie to tak, że znajdą zamrożonego pasożyta, który ma fragmenty skóry zwierzęcia w aparacie gębowym.

MrMu

Ja przeciwnie, mam nadzieję że pokażą. Wystarczy mi ułamek sekundy, ale żeby pokazali.

nevler

Nie ma jakiegoś ułamka trailera który ma się pojawić? :)

Cohonez

JW oficjalnie PG-13 (żadne zaskoczenie). Oznaczało by to chyba, że prace postprodukcyjne dobiegają końca. I coś specjalnego, Barbasol w limitowanej edycji JW:

https://www.facebook.com/JurassicConnected/posts/1585812591680565

Na Allegro można kupić Barbasol za 17-19 zł, ale w normalnych edycjach. Plus 2x tyle za przesyłkę z USA, jakby inaczej :)

ocenił(a) film na 9
Cohonez

Tadam! Nie chciałem pterozaurów, chciałem raptory, Colin posłuchał i wypuścili to oto cudo ;3

https://twitter.com/UniversalFR/status/589823826512470017
http://www.jurassicworld.org/news/uploads/Poster3.jpg

ocenił(a) film na 7
Cohonez

Podobno trailer ma być o 11:00. Czekam. Moje ciało jest gotowe :P

ocenił(a) film na 7
Cohonez

ale jakiego czasu? na razie nic nie widać :)

ocenił(a) film na 7
Cohonez

Faken, 11:00 ale czasu EST (Eastern Standard Time).
Przepraszam...

11:00 czasu EST to u nas 18:00. Tym niemniej moje ciało jest gotowe :P

ocenił(a) film na 9
Cohonez

W oczekiwaniu na dzisiejszy trailer, wszystkim tym, którzy podobnie jak ja, są jakościowcami, polecam tę oto stronę, z wszystkimi plakatami z Jurassic World w wysokiej rozdzielczości (nawet 3000 x proporcja):

http://www.impawards.com/2015/jurassic_world_gallery.html

Dopiero w tej rozdzielczości widać, jak dobrze prezentuje się CGI dinozaurów. Co najmniej trzy razy bardziej szczegółowe w porównaniu z 22-letnim Jurassic Park. Każdy szczegół skóry wymodelowany, tekstury reagujące poprawnie na światło...

PS: Zauważył ktoś, że raptor Charlie (ten jasnozielony) ma kształt czaszki przypominający gatunek raptorów z JP3? Być może każdy z tych 4 raptorów jest innej rasy, skoro mają tak różne barwy i wzory na skórze, odbiegające od samic w JP, samców w TLW:JP oraz obu płci innej rasy z JP3?

ocenił(a) film na 8
Raptosaur

A co ma plakat do realnego filmu? :P

ocenił(a) film na 7
Cohonez

Według scenarzysty, film został finalnie ukończony. W sensie - jest już po montażu, postprodukcji itp:

https://twitter.com/ConnollyDerek/status/589963662632194049

ocenił(a) film na 9
Cohonez

Trailer uderza za kilka minut, ale link do niego jest już znany. Tak więc wklejam na ślepego ;P

https://www.youtube.com/watch?v=aJJrkyHas78

ocenił(a) film na 7
Raptosaur

Tak, jestem zadowolony.

ocenił(a) film na 9
Cohonez

Jak dla mnie za dużo się dzieje, mam nadzieję, ze to nie główne sceny filmu. CGI raptorów na początku i generalnie dinozaurów w części scen nie napawa optymizmem. Za to jest t-rex :)

ocenił(a) film na 7
smugglersun_2

Generalnie raczej streścili cały film (poza ścisłym finałem) :D

ocenił(a) film na 9
Cohonez

O kurde!,zaczynam coraz bardziej jarać się tym filmem

ocenił(a) film na 8
Raptosaur

Jest dobrze. Na pewno spełnia swoją powinnosc czyli zachęca do pojscia na film. Czyli raptory nie do końca beda wspolpracowac z ludźmi,mozazaur wielkie bydlę faktycznie,dobry motyw na koniec gdy łapie pteranodona. No i jest T-rex, choc licze na nie co szerszy udział króla niż zjedzenie kozy dla turystów ;)

ocenił(a) film na 9
BarryGDZ

i w końcu jakaś poważna rola roślinożerców

ocenił(a) film na 7
BarryGDZ

Jeśli się przypatrzysz, to nogi T-Rexa widać w 2 minucie trailera - zaraz za nogami Claire. To chyba dalsza część sceny z racą.

ocenił(a) film na 8
Cohonez

Jeżeli faktycznie to nogi T-Rexa. No nic mozna sie probowac domyślać,ze pani doktor wypuściła ja ;)

ocenił(a) film na 7
BarryGDZ

Trochę mnie śmieszy ucieczka w obcasach przed ponad 12-metrowym gadem :D

ocenił(a) film na 8
Cohonez

Można ? Można ;)

ocenił(a) film na 9
Cohonez

Oj nie psuj tego dramatyzmu motywu "damy w opałach" ;P .

Cohonez

Według mnie skoro ona na zdjęciu trzyma flarę (Motyw z JP 1) to może rzeczywiście wypuściła t rexa.
W końcu t-rex z jedynki reaguje na ruch .
Jedyne co mnie martwi to to że na zwiastunie jak ją goni czy tam za nią idzie. to nie widać już światła flary.
Ale mam nadzieje że nie umrze :)

ocenił(a) film na 7
Raptosaur

jest super - raptory z początku wyglądają tak jak z trailera z SuperBowl - za to następne sceny napawają dużym optymizmem :)

ocenił(a) film na 8
Raptosaur

Świetny wizualnie ale.... za dużo pokazali, cały Irex, mozaza z pterandodonem, "bunt" raptorów... :(
Trailery Godzilli pokazywały mniej i były bardziej klimatyczne.

ocenił(a) film na 7
islindur

za to zeszłoroczna Godzilla jako film była słaba - mam nadzieję, że seria JP nie zejdzie poniżej pewnego poziomu

ocenił(a) film na 8
Rush_only

Moim zdaniem dość dobra, była w duchu oryginału a nie serii Godz vs XYZ, stad może zawód. Sam przyznam, że oczekiwałem trochę więcej walki, bo ostatnie pół godziny walk Godzilli to była rewelacja, szczególnie promień.

Oglądałem jeszcze raz i tym bardziej twierdzę - za dużo pokazali, po co zdradzili wygląd Irexa, kto nie chciał wiedzieć to nie wiedział i miałby suprise....
Cóż, jeszcze 2 miesiące, IMAX czeka :>

ocenił(a) film na 7
islindur

no tylko IMAX tym razem - czuję, że JW jest stworzony do IMAXA :)

Rush_only

Ja się chcę po raz pierwszy wybrać na 4D :P

ocenił(a) film na 10
Raptosaur

COŚ PIĘKNEGO! Po pierwszym zwiastunie nie było nic poza dobrym pomysłem. Za drugim razem wyglądało to już... ciekawie. Ale teraz to już jest fantastycznie. Oby ten zwiastun był zapowiedzią takiego Parku na jaki czekam. Uwielbiam tą serię. Trailer jest świetny. Coś takiego chciałem zobaczyć już przy pierwszym filmie, tzn. dinozaury wydostają się na wolność (nie kilka, ale naprawdę DUŻO dinków) i atakują zwiedzających (tłumy zwiedzających, a nie kilkoro pracowników), a potem rozpoczyna się polowanie na te zwierzęta, bo w końcu jest czym na nie zapolować). JEST BARDZO DOBRZE!

Raptosaur

Widzę, że będę osamotniony w swojej opinii, ale dla mnie pierwszy Park Jurajski, to niemal filmowa świętość i jedno z najmilszych wspomnień z dzieciństwa, ale to... to jakaś profanacja. Naprawdę nie rozumiem tych zachwytów, bo po pierwsze, wygląda to strasznie plastikowo, po drugie, każdy kolejny koncept fabularny jest głupszy od poprzedniego(hybryda wyrwała sobie nadajnik i ściągnęła ludzi w pułapkę - serio?!), po trzecie i chyba najważniejsze, nie ma tu za grosz klimatu oryginału. Może jestem już na to za stary (a może nie, JP1 nadal oglądam z przyjemnością, choć jestem świadomy jego wad), ale trochę przeraża mnie to jak tanim kosztem Hollywood odcina kupony od niegdyś kultowych produkcji.

ocenił(a) film na 1
SoulTRN

Nie będziesz. Liczyłem na coś w duchu pierwszej części i książki ale twórcy ewidentnie chcą zrobić dobrze dzieciarni z adhd wychowanej na twórczości Michaela Bay'a.

wrogumiastbram

Dokładnie. Dostaniemy Sharknado, tyle, że z budżetem na poziomie Transformers.

ocenił(a) film na 1
SoulTRN

Chociaż chciałbym się mylić. Już w książce Henry Wu rozważał hybrydy. Ale po zwiastunie jakoś wątpię by film poszedł w kierunku przypowieści o naukowej odpowiedzialności i majestatu świata minionego.

ocenił(a) film na 10
wrogumiastbram

Dla mnie JP to "świętość" ale powinniśmy być świadomi tego jak przemysł filmowy się rozwija i jak zmienia. Oczekiwanie powrotu do klimatu 1 jest naiwna postawą.
Klimat jedynki może dostaniemy w fanowskim JP Origins.
JW jest kierowany do pokolenia ktore wychowalo się w innym niż my świecie, przez co jest inne i czego innego oczekuje po tym filmie. Ich stosunek do JP widać po ocenach jakie mu wystawiają :(.
Po JW oczekuję Rexi i brachio i nie mam zamiaru porównywać go do JP,

mkociarz

Niech więc to nowe pokolenie dobrze się bawi. Mnie raczej to nie czeka. Ciekaw jestem tylko, czy współczesne dzieciaki, będą za kila(naście) lat darzyć ten film taką nostalgiczną sympatią, jak my oryginał.

ocenił(a) film na 7
SoulTRN

Dla mnie sceny z krajobrazem i roślinożercami oddają klimat. Czuć jakby cofnięto się do Kredy przez te szaty roślinności itp.
Mi się podoba.

ocenił(a) film na 10
Raptosaur

Rewelacyjnie się zapowiada!!!

ocenił(a) film na 7
Raptosaur

Tak się zastanawiam - kwestia Omara Sy: "They are communicating" - odnosi się do komunikacji między:
- raptorami Owena
- raptorami Owena, a Indominusem
- raptorami Owena, a dzikimi raptorami?

ocenił(a) film na 8
Cohonez

Moze T-Rex a I-Rex . Pamietam,ze w niektórych filmach dwie najwieksze bestie,zawsze sie nawoływały do walki i zmierzały do niej ;)

ocenił(a) film na 8
Cohonez

Stawiam na 1 albo 3 :]

Cohonez

Ja stawiam na 2 ponieważ w jednej scenie w nowym zwiastunie i-rex ryczy na pterodaktyle itp. I wyglądało to według mnie ja przekazywanie informacji typu "pozabijać ludzi"
więc jeśli rzeczywiście tak jest to może dzikich raptorów nie ma tylko i-rex przemówił także do raptorów owena.

Cohonez

1 zbyt oczywiste. 3 - czy aby na pewno te "dzikie" Raptory faktycznie gdzieś są?

Stawiam na 2, dodam że może iRex komunikuje się też z innymi dinozaurami. Podobnie jak kolega wyżej odniosłem wrażenie jakby "krzyczał" na pterozaury. Dlaczego Ankylozaury zamiast z nim walczyć atakują gyrosferę? Też im rozkazał?

Zwykle daleki jestem od krytykowania czegoś czego nie widziałem, ale czy aby nie przesadzili? Oczywiście mogę się mylić, po prostu taki wniosek nasunął mi się po obejrzeniu trailera.

ocenił(a) film na 7
nevler

Weźcie też pod uwagę to, że jest też coś takiego jak montaż na potrzeby trailera. Już wielokrotnie przekonywałem się, że to co pokazuje zwiastun ma zupełnie inny kontekst w samym filmie, dlatego stawiam na odpowiedź 1 - widocznie coś pójdzie nie tak i co najmniej 2 raptory zwrócą się przeciw ludziom. Założę się, że producenci umieścili tutaj te sceny, żeby uciąć komentarze w stylu "bo tam bedo tresowane raptory". Indominus posługujący się "narzeczem pterozaurów" to moim zdaniem za dużo nawet jak na ogrom cech psychopaty, jakie już posiada - po prostu wypłasza inne gatunki. A motyw z Ankylozaurami to pewnie odniesienie do Stegozaurów z TLW.

Cohonez

Oczywiście masz rację, dużo kwestii jest zawsze mylnie montowanych. Po prostu bawię się w "gdybanie" jak wszyscy:) A to że raptory Owena komunikują się między sobą to raczej coś normalnego, dlatego brałem pod uwagę inne opcje.