Dlaczego wszyscy (no dobra, większość osób, szczególnie nastolatki) jarają się tym
chłopakiem? Ani nie ma porządnego głosu, ani nie robi dobrej muzyki. Jest takim
sztucznym tworem wytwórni, jak w dawnych czasach Spice Girls czy Backstreet Boys. Rusza
się praktycznie jak ten zespół, śpiewa podobny szajs. I czym tu się zachwycać? On nawet
przystojny nie jest (o ironio -.-). Wiele gwiazd go chwali, nie wiem czy robią to z litości czy
jednak szczerze zachwycają się jego "talentem". Więc proszę, uświadomcie mnie, bo nie
rozumiem, czemu ten chłopak jest tak sławny i czemu ludzie go tak kochają?
No własnie nie do końca. Biber nie wypromował sie dzieki kasie rodziców i sławnej wytwórni, ale sam, dodając covery znanych utworów na yt. Co mozna zobaczyc na tamtych filmikach, to to, ze spiewa naprawde dobrze. Ma talent i porzadny głos. Jest duzo lepszy niz wiekszość amerykańskich gwiazd. Dodatkowo podoba sie nastolatkom, a to jest główny target jego muzyki. To, ze wybrał droge komercyjnego popu, zamiast czegoś ambitniejszego, to juz inna dyskusja i wiadomo, ze nie kazdemu sie to podoba. Z drugiej strony czy nalezy wymagac od 16-nastolatka, zeby zaczął tworzyć ambitną muzykę?
Ja nie jestem fanką Bibera, ale troche rozumiem jego "fenomen". Jest takim urzeczywistnieniem "american dream", o którym wszyscy marzą. Nikomu nie znany chłopak, dzieki własnej pracy i wiarze w siebe, z dnia na dzien staje sie gwiazdą ogromnego formatu...Ludzie lubią takie historie...