Wie ktoś czy książki 'Jutro' opowiadające o Ellie:
While I Live (2003)
Incurable (2005)
Circle of Flight (2006)
wyszły w Polsce?
wiem, że wyszło 'Kroniki Ellie. Wojna się skończyła, walka wciąż trwa ' ale to jest któraś część z tych 3 czy jak to jest?
'Kroniki Ellie. Wojna się skończyła, walka wciąż trwa ' to jest 1 część z 3 pod oryginalnym tytułem :while i live'
W czerwcu bądź lipcu będzie 2 tom .
Ale biją kasę.. :) Na czwartej, czy piątej części poległam (tej w której wracają do Australii z obstawą wojska), chyba przez to że obejrzałam film. Bohaterowie w filmie to jakaś parodia :). Całkowicie zmienili mi pogląd na postaci przedstawione w książce... Piszę zmienili, bo nie chce użyć słowa SPACZYLI. Zawiodłam się filmem.
A ja Ci powiem że jak na ekranizację był nawet udany. Widywałem gorsze adaptacje :P
No czytam, ale obecnie jestem na książce World War Z i przerwałem serie, ale zaraz po tej książce wrócę, albo w trakcie. Stąd moje oburzenie, bo nie chcę znać żadnych szczegółów fabuły ;P
A Ty wszystko przeczytałaś ?
WWZ jest na mojej liście :), a propos pytania, to nie. Tak jak pisałam wyżej...poległam na 3 czy 4 części. Podejrzewam, że wrócę, ale nie prędko. Chwilowo "czerwony smok" T.harrisa :). Osioł pozdrawia! ;)
super to wszystko wyjaśnia! czyli to jest While I Live (2003), teraz druga wyszła Kroniki Ellie 2. Nieuleczalna czyli Incurable (2005) i jeszcze na tą czekamy Circle of Flight (2006), super :)
Mnie właśnie tak film urzekł i dlatego sięgnąłem po książkę. Musze przyznać, że jedynie można się przyczepić do części 4, ponieważ jest najgorsza, lecz nie należy do złych książek. Obecnie jestem na 4 rozdziale 7 części i po prostu nie mogę się od niej oderwać. Polecam
Powiem szczerze, ze ostatnia część pod koniec strasznie mnie zawiodła. Co prawda nie skreślam "Kronik", ale jak na razie sobie odpuszczę. Dziś zakupiłem sobie 2 tomy "Tajemnego Kręgu", który raczej przyeczytam zamiast powieści MArsdena.
Oooo nie miałam pojęcia. Ale raczej nie przeczytam. Bo mam dość "Jutro...". Pierwsza część była nowością więc musiałam przeczytać, potem kolejne, które zawsze mnie nużą i których mam dość ale i tak doczytam (tak samo mam z Gone). Teraz została mi chyba 6 do przeczytania, potem 7 i będę miała spokój :P
Ps. Fajnie, że powstał film który zobrazował mi postacie bohaterów :)
A tak w ogóle czy tylko mi przeszkadza to, że narratorką w książce jest zawsze Ellie?