Dziwię się że na podstawie tej książki zdecydowano się zrobić film. Nie czytałem innych powieści Jeana-Christophe’a Grangé, ale ta nie jest najwyższych lotów. 4/10 za dobry początek bo to co dzieje się dalej i samo rozwiązanie zagadki chłopczyka jest niesatysfakcjonujące. Jak napisał recenzent Polityki "Wyszedł z tego thriller paranormalny, choć nie w takim znaczeniu, o jakie chodziłoby autorowi."
Jest tyle dobrych książek, więc po co sięgać po tą? I jeszcze będą grały w nim Monica Bellucci i jedna z największych aktorek Catherine Deneuve. Dziwne francuzi mają pomysły...
Cóż, kwestia gustu. Według mnie, książka jest doskonała. Trzyma do końca pod napięciem, zaskakuje zwrotami akcji...
Ale ten film to już po opisach widząc ( i pozmienianych nazwiskach bohaterów) musi nie być zadowalający.
Francuzi nie robia wiele takich filmow. Wiec warto docenic.
A poklony dla Bellucci za francuski i rosyjski.
Nie wiem jak to sie dzieje ze ekranizacje jego ksiazek sa tak beznadziejne, bo same ksiazki mi sie osobiscie bardzo podobaly. fakt jest faktem- kamienny krag jest jedna z jego slabszych powiesci. nie rozumiem czemu sie nie wezma za ekranizacje czarnej lini
Mnie osobiście bardziej podobał się Kamienny Krąg niż Czarna Linia, gdzie zanim doszłam do połowy książki już wiedziałam jakie będzie zakończenie.
Co do pozostałych ekranizacji to, o ile Imperium Wilków było faktycznie słaba (choć nie tak słaba jak Kamienny Krąg) to Purpurowe Rzeki bardzo mi się podobały.