PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706209}

Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 186 tys. ocen
7,5 10 1 185890
7,4 75 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Dyskutujemy tu na temat wszystkiego. Post poświęcony temu co wymienione w tytule, żeby nie zaśmiecać już kolejnych voli. :)

grubens997

Spoko, rozumiem :) ja naprawdę lubię Starka, ale Steve'a bardziej ;)

ocenił(a) film na 10
grubens997

Ale i tak podboje miłosne Starka są niczym w porównaniu z podbojami Petera Quilla : D

ocenił(a) film na 10
paula0fm

Po prostu Tony bierze przykład z ojca :)

ocenił(a) film na 10
grubens997

A Peter Quill skąd ?

ocenił(a) film na 10
paula0fm

Kto wie ? Może też z ojca ?

ocenił(a) film na 10
grubens997

A no tak. O jego ojcu ma być mowa w drugiej części Strażników

paula0fm

Mnie ciekawi czy zmienią skład drużyny ...:)

ocenił(a) film na 10
wort801

Pojawiały się informacje że do Strażników dołączy jedna lub dwie nowe postacie

grubens997

Wiec info dla tych co nie czytali komiksów o to lista postaci ...
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Guardians_of_the_Galaxy_members

ocenił(a) film na 10
wort801

Może ktoś im dojdzie. Są takie plotki że Adam Warlock

paula0fm

Aha dzięki za info :) nie mam zawsze czasu żeby czytać plotki :)

ocenił(a) film na 10
wort801

Ktoś pisał że szukają kogoś do roli Magusa w Infinity War . To musi przedtem pojawić się Adam Warlock.

ocenił(a) film na 10
paula0fm

Co do tożsamości ojca założyłem nawet osobny temat na forum GotG vol.2

ocenił(a) film na 10
grubens997

Hehe jakby to była moda na sykces czy inna telenowela to powiedziałabym że Odyn : D

ocenił(a) film na 9
grubens997

Przeciw :p

ocenił(a) film na 10
Ivelise

http://www.comicbookmovie.com/fansites/GraphicCity/news/?a=124736

Jak myślicie po słowach Evansa, będą razem z Sharon?

paula0fm

Będą będą :) :) według mnie :) jak na razie nie ma lepszej dziewczyny dla kapitana :)

ocenił(a) film na 10
wort801

To w sumie skończyłoby się dobrze. A czy Civil War może się skończyć dobrze?

paula0fm

To zależy .....w jakim kierunku pójdzie seria filmowa .. jeśli bedzie tak samo jak w komiksach to zle się skończy....

ocenił(a) film na 10
wort801

A w sumie czy któraś część Kapitana Ameryki skończyła się dobrze dla głównego bohatera?
Niby pokonywał głównego przeciwnika ale nie do końca ( Red Skull) i w sumie jednak przegrywał ( Bucky Burnes) . W Civil War jak na razie wiemy że odnajdzie przyjaciela i pewnie będzie chciał z niego zrobić pozytywnego bohatera.
Tylko ja jestem sceptycznie nastawiona do dobrego dla Capa zakończenia. I dlatego można czasami odnieść wrażenie że jestem przeciw jego związkowi z Sharon,.

paula0fm

Jeśli pokażą scenę w zwiastunie z aresztowanym kapitanem i prowadzonym przed urząd sprawiedliwości to będę miał źle przeczucie ...

ocenił(a) film na 10
wort801

A ja miałam taka myśl odnośnie Civil War. Bo w komiksie chyba było ze po śmierci Steve'a, Bucky przejął tarczę i jednym z kulminacyjnych momentów była spowiedź Iron Mana nad ciałem Capa.
To można zrobić w ten sposób ze Steve zostaje aresztowany a Buck żeby walczyć dla niego przejmuje tarczę a Stark odbywa szczerą rozmowę z nim w więzieniu. Potem nie wiem jak Steve wychodzi i chce by to Buck na jakiś czas przejął tarczę i go zastąpił.

paula0fm

Ale może tak będzie w filmie ...w komiksie właśnie gdy był przed budynkiem sprawiedliwości zamachowiec go zabił ...

paula0fm

O to scena na chodach
http://jcbaggee.files.wordpress.com/2007/03/capshot.jpg

wort801

A obok kapitana chyba każdy się domyśla kto to jest :)

ocenił(a) film na 10
wort801

Nick Fury którego nie bedzie ; )

A poza tym nie miałam na myśli smierć Capa, tego ta ja bym nie przeżyła

paula0fm

Akurat miałem na myśli tą kobietę :) też bym nie chciał żeby go zabili ...

ocenił(a) film na 10
wort801

Wiem ; ) A Sharon była chyba wtedy pełnoprawną dziewczyną

paula0fm

No :)

paula0fm

Tak było on został Kapitanem i Tony też miał taki moment :)

ocenił(a) film na 10
wort801

Bo mnie jeszcze jedno zastanawia. Na zakończenie Avengers age of Ultron powiedział Starkowi, że facet który chciał mieć rodzinę poszedł do lodu. I wskazał że Avengers to jego dom.

paula0fm

Skoro stracił wszystko wiec trudno mu się zdziwić że tak powiedział ..

ocenił(a) film na 10
wort801

Czy tylko będzie się chciał angażować na nowo i to z wnuczką bądź siostrzenicą Peggy? Nie lepiej w sunie jakby zostali przyjaciółmi? I czy Kapitanowi naprawdę daliby dziewczynę?

paula0fm

Wszystko możliwe poza tym każdy powinien być szczęśliwy.....

ocenił(a) film na 10
wort801

też prawda, a dowiemy się pewnie w maju bo to będzie pewnie trochę ukrywane

paula0fm

Wciąż obstawiam ich związek. ;)

ocenił(a) film na 9
paula0fm

Jestem za, tylko niech pokażą że Sharon ma wiele genów po Peggy i umie skopać komuś 4litery :)

paula0fm

Hej Chris, a co z miłością do Peggy? >.< w sumie ta odpowiedź może znaczyć zarówno, że będą razem, jak i coś odwrotnego, ale stawiam jednak na pierwsze :)

ocenił(a) film na 10
Aleksandra_Anastazja

No właśnie ta odpowiedź była nie jednoznaczna dlatego zadałam to pytanie sobie i innym. Mógłby zrobić jakieś święto i dać jakąś wskazówkę co to tego.

paula0fm

I zaraz snajper z Marvela by go zastrzelił :D

ocenił(a) film na 10
Aleksandra_Anastazja

Jakby to zrobił to miałby ze mną i pewnie nie tylko do czynienia. Ale Renner w którymś wywiadzie coś nie coś powiedział i żyje. : D

Aleksandra_Anastazja

Tak właściwie, to zaczynam się zastanawiać o co na prawde chodzi z tymi snajperami. :P

Ivelise

Tak, szczerze to po tym co mówił Sebastian dopiero zdałam sobie sprawę jak oni tam są przestraszeni żeby czegoś nie ujawnić xD jakby tam siedział snajper gdzieś to bym się nawet nie zdziwiła :P

ocenił(a) film na 9
Aleksandra_Anastazja

Wydaje mi się, że nie wspomniał o miłości do Peggy bo w sumie nigdy nie mieli szansy być razem, więc tak naprawdę jak Natasha wspominała, nie może się odnaleźć w tym biznesie. :) Ale chyba już najwyższy czas... w końcu ma już grubo ponad 90 na karku... :P
P.S Zdanie rozpoczynające posta przypomina jakiś tasiemiec a la brazylijski serial, wybaczcie...

Mrs_Syncretic

Haha nie jest źle xD no racja, ale mi się tak Peggy kojarzy z taką pierwszą miłością Steve'a, chociaż faktycznie nie mieli za bardzo szansy, żeby być w normalnym związku (nad czym w sumie ubolewam :/ )

Ivelise

Zauważcie, że ten temat, w jeden dzień zaliczył ponad 100 postów. XD

ocenił(a) film na 10
Ivelise

Hehehe, jeszcze dzień się nie skończył

Ivelise

Jestem z nas dumna :D

Ivelise

A co mi tam, wrzucę jeszcze tu- gag reel z AoU (fragment przynajmniej) :) http://comicbook.com/2015/09/03/avengers-age-of-ultron-gag-reel-released/

ocenił(a) film na 10
Aleksandra_Anastazja

Śmieszne to było z Chrisem i Scarlett a i Chrisem i Robertem i za dużo mi wyszło '' i '' : )