Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Captain America: Civil War
2016
7,5 187 tys. ocen
7,5 10 1 186611
7,4 59 krytyków
Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów

Reakcje krytyków na film

użytkownik usunięty

Bardzo pozytywne.
http://www.comicbookmovie.com/captain_america/captain_america_civil_war/the-firs t-reactions-to-captain-america-a137275

ocenił(a) film na 9

I tak ma być ;) Mnie jedynie trochę martwi, że to podobno bardziej film o samym Kapitanie niż Avengers 2.5 - w końcu to wojna między bohaterami i każdy powinien mieć odpowiednią ilość czasu ekranowego. Niemniej, jeśli mimo to film nie zawodzi pod względem rozmachu, to również świetnie :)

Ryloth

No cóż, to w końcu "Kapitan Ameryka 3", a nie "Avengers 3" :)

ocenił(a) film na 9
Kjcdudbjsdv

Tak, ale to Civil War, w którym biorą udział prawie wszyscy bohaterowie ;)

Ryloth

Jednak to przede wszystkim Kapitan Ameryka.

ocenił(a) film na 9
piczympoom

I wojna pomiędzy Avengersami. Mi zależy jedynie na tym, by nie byli oni zmarginalizowani.

ocenił(a) film na 10
Ryloth

Ale to było wiadomo od samego początku! Nikt z Marvela nie obiecywał, że to będzie film o Avengers tylko o Kapitanie Ameryce. To jego historia od samego początku do końca a reszta bohaterów jest dopełnieniem. Jedyna akcja czysto Avengerów jest na lotnisku, kiedy nacierają na siebie. Ponoć to najlepsza walka jakąkolwiek Marvel stworzył. Jak i inne walki w tym filmie.

ocenił(a) film na 9
paula0fm

Tytuł to "Civil War" - czyli wojna pomiędzy Avengersami. O ile nie mam nic przeciwko temu, by to Kapitan i Stark byli na pierwszym planie, bo to oni dowodzą obiema grupami, to o tyle mam nadzieję, że każdy z bohaterów otrzyma satysfakcjonującą ilość czasu ekranowego...

użytkownik usunięty
Ryloth

Nie, nie, nie! Tytuł to Captain America... Civil War to podtytuł. Więc to, że w centrum uwagi jest Kapitan mnie wcale nie dziwi, tak powinno być w końcu to jego film. Wcześniej ludzie narzekali byleby kapitan dostał najwiecej uwagi teraz marudza ze dostal za duzo... a tak na marginesie podobno Peter Parker pojawia się na około 10 minut w filmie, a w postaci Spider-Mana dodatkowe około 20. Nieźle, bo myslalem ze bedzie max 10 minut.

ocenił(a) film na 9

Taki film zdarza się jedynie raz. Może rzeczywiście nie będzie powodu do narzekań i każdy z bohaterów dostanie odpowiednią ilość czasu ekranowego. Cap powinien mieć go oczywiście najwięcej i to on i Stark mają być w centrum uwagi - tu się zgadzam. Byleby tylko nie marginalizowano pozostałych.

Co do Spidera, to świetnie :) Tak ma być.

użytkownik usunięty
Ryloth

Spider z tego co czytalem tweety podobno urywa dupe i najlepszy jakiego ogladalismy, no i wiele osob pisalo, ze skradl show. A cała bitwa na lotnisku, która jest w trailerach to podobno 1% tego co zobaczymy w filmie (na lotnisku).

ocenił(a) film na 9

Też czytałem te opinie. Ale chyba sobie odpuszczę, bo nie chcę spoilerów.

Znany jest już czas trwania?

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

146 min.

paula0fm

Dzięki :)

ocenił(a) film na 8

Dopiero wydanie DVD skoryguje te wszystkie bzdury i kuriozalne oceny;)

użytkownik usunięty
katedra

Niby dlaczego Wojtuś ? Przecież Winter Soldier i Gotg to świetnie filmy i premiera na DVD tego nie zmieniła. Zamiast czepiać się Marvela, obczaj idiotyzmy, błędy w Mos i BvS, jest ich tam więcej niż we wszystkich filmach MCU razem wziętych :)

ocenił(a) film na 9

Znasz przecież chyba katedrę. On będzie hejtować Marvela niezależnie od wszystkiego. Zresztą jak widać, średnia ocen filmów Marvela niska nie jest, także może sobie mówić, co chce ;p

użytkownik usunięty
Ryloth

To co on pisze o MCU to puste słowa bez pokrycia ;)

ocenił(a) film na 9

Ta, teraz czepia się samego sensu powstania takiego filmu jak "Civil War"... OMG. Ciekawe, czey przy BvS pisał to samo, bo to jeszcze bardziej kuriozalny konflikt...

ocenił(a) film na 8
Ryloth

Co jest niby kuriozalnego w tym, że Batman stara się powstrzymać nieznanego kosmitę, który rozwalił Metropolis walcząc z innym nieznanym kosmitą?

ocenił(a) film na 9
katedra

Acha, czyli założenie BvS jest ok, ale Civil War to już absurd, tak? Nie mam więcej pytań ;p I ty mówisz, że nie jesteś fanboyem DC...

ocenił(a) film na 8
Ryloth

Wyjaśniłem ci je jednym zdaniem., ty nie potrafisz pracą dyplomową.

ocenił(a) film na 9
katedra

Ja nie miałem problemu z koncepcją walki Batmana z Supermanem. Stwierdzam jedynie fakt, że była to koncepcja o wiele bardziej nieprawdopodobna niż Civil War, więc idiotyczne jest akceptowanie BvS, podczas gdy twierdzi się, że Civil War to absurd ;p

ocenił(a) film na 8
Ryloth

Co jest w tym nieprawdopodobnego?

ocenił(a) film na 9
katedra

Pisałem już. Walka zwykłego człowieka z niemalże bogiem, który rozwaliłby go w sekundę, gdyby tylko chciał, jest o wiele bardziej nieprawdopodobna niż spór o rejestrację superbohaterów...

ocenił(a) film na 8
Ryloth

:D
To chodzi o zarzewie konfliktu czy sam konflikt?
Widać, że mało widziałeś na oczy. Dark Knight Returns Part II coś ci mówi?

ocenił(a) film na 9
katedra

I jedno i drugie. Widziałem fragment na yt, gdzie Bruce jest już dziadkiem. Ty za to nie widziałeś komiksu "Civil War" i potem ględzisz głupoty. Nie ma znaczenia, że twórcy nie będą wzorować się na komiksie, bo ci od BvS też tego nie zrobili.

Mi nie przeszkadzał sam pomysł starcia między Batmanem a Supermanem i nie waliłem takich głupot na forum. Czekałem spokojnie na film. Myślałem jedynie, że walka będzie trwać trochę dłużej niż kilka minut, a powód będzie inny niż: "Jeśli nie zabijesz Batmana, ja zabiję twoją matkę". Także jesteś po prostu hipokrytą/hejterem Marvela, skoro takie rzeczy ci nie przeszkadzają, a Civil War już tak...

ocenił(a) film na 8
Ryloth

Nie no, jak widziałeś fragment to wszystko ci wybaczam...

ocenił(a) film na 9
katedra

Nie ma to jak ustosunkowanie się do całości wypowiedzi ;p

PS. Napisałeś, że każdy film o Batmanie był coraz lepszy. Wynika z tego, że "Batman i Robin" to film lepszy od wszystkich poprzednich, a BvS to najlepszy film o Batmanie w historii xD

ocenił(a) film na 8
Ryloth

Hehe no, iks de

ocenił(a) film na 8

Widać, że mało bywasz na FW i nie widziałeś tych kuriozalnych średnich, które teraz są na odpowiednim poziomie.
Nie wątpię, ale co mnie to interesuje? Przecież nie jestem turbo fanem DC

użytkownik usunięty
katedra

Poza tym jak ocena może być kuriozalna, skoro każdy oczekuje od filmu czegoś innego ?

ocenił(a) film na 8

Nie rozumiesz.
Średnia ocen na FW jest kwestią popularności danego filmu. Spójrz jakie filmy mają wysoką średnią, potem je obejrzyj. TOPy na FW charakteryzują w pewnym sensie nasze społeczeństwo. Taki Deadpool - średnia 8,1 niecały miesiąc temu i 61 miejsce w ranku best movies ever. To może i dobry film, ale oceny tego rzędu to kpina w żywe oczy. A wiesz skąd się biorą? Z ocen z dopiskiem: fajna sieka, bekowy, zaje bisty itd. A wiesz od kogo pochodzą te wpisy i jaki odsetek userów jest największy? Dokładnie! To twoi rówieśnicy, którzy nie powinni mieć dostępu do internetu przed skończeniem 21 roku życia.

użytkownik usunięty
katedra

Widzisz mnie np. denerwuje, że Bitwa Pięciu Armii ma średnią 7,2. Ciebie denerwuje Deadpool, ale mam to gdzieś, bo wiem, że to ocena wystawiana przez psycho Jacksonowców. Deadpool 8,2 ? Może to tylko dlatego, że jest tym czym miał być :) Przed skończeniem 21 roku życia ? Sam masz tu konto od 2010, więc skąd ta hipokryzja ?

ocenił(a) film na 8

Akurat średnia 7,2 to żaden wyczyn i wiele filmów takową posiada. To raczej średnia krajowa zwyczajnego blockbustera, a tym jest Hobbit 3.
A czym miał być? Konto rozumiem idzie w parze z wiekiem u ciebie?:D

użytkownik usunięty
katedra

A średnia 8 to już wyczyn ? Hobbit miał być tym czym była książka, piękna opowieścia, a nie słabą rozwałką z tandetnym CGI dla masy bezmózgich baranów ;)

ocenił(a) film na 8

Jezus, ty naprawdę masz tu konto od wczoraj.
Spójrz sobie ile i jakie filmy mają taką średnią, potem prześledź top 500.
Akurat książka jest bajką dla dzieci w wieku 8-10 lat, a nie piękną opowieścią. I akurat tobie, po sprawdzeniu twoich ocen, coś takiego powinno się spodobać

użytkownik usunięty
katedra

Przecież to tobie podobają się tandetne filmy z cgi, nie potrafisz rozróżnić dobrej rozrywki od wyrobów pokroju Transformers 4. Zresztą rozmawiam z człowiekiem który ocenił Man od Steel na 8/10, czego ja oczekuje.

ocenił(a) film na 8

A czegóż chcesz oczekiwać? Mam ci znowu wklejać tutaj notki z bloga, którymi rozsmaruję cię jak żabę o asfalt?

ocenił(a) film na 8
katedra

Przestań znowu zachowywać się jak dziecko.

ocenił(a) film na 8
Dealric

No już, już

użytkownik usunięty
katedra

Twoje notki z bloga są słabe i nie merytoryczne, więc podpieranie się nimi w rozmowie, mija się z celem, gdyż zawsze będę potrafił Cię skontrargumentować.

ocenił(a) film na 8

Jak na razie to za każdym razem zamykam ci usta

użytkownik usunięty
katedra

Za którym razem ? Zazwyczaj to ty uciekasz, albo obrażasz moich krewnych.

ocenił(a) film na 8

Poproszę linki do tych dyskusji
Jeśli ich nie posiadasz, odejdź

użytkownik usunięty
katedra

Łap leszczu
http://iv.pl/ images/69764422408226927081.png

ocenił(a) film na 8

Japa i leć do starej to obrażanie krewnych? Jakiego epitetu użyłem w stosunku do twojej rodziny? Leć? Do? Zgłoś to, zobaczysz jak moderacja pęknie ze śmiechu

ocenił(a) film na 9
katedra

Moderacja pękła też ze śmiechu, gdy zobaczyła twój temat o stalkingu ;)

ocenił(a) film na 8
Ryloth

Raczej twoje wpisy w nim

ocenił(a) film na 9
katedra

No tak. I jak zwykle w kolejnym temacie wszyscy są przeciwko tobie. Nadal sądzisz, że to przez to, iż masz odmienną opinię?