Kapitan Ameryka

Captain America
1990
4,6 3,2 tys. ocen
4,6 10 1 3202
3,7 7 krytyków
Kapitan Ameryka
powrót do forum filmu Kapitan Ameryka

Tak okropnie kiczowatego filmu nie wymyślą nawet teraz w dobie kranizacji komiksowych badziewi !

D23

Nie znasz sie na komiksach to sie nie wypowiadaj. To ze wiekszosc ekranizacji to tandetne, efekciarskie filmy dla dzieci nie znaczy ze komiksy sa takie same. Wiekszosc komiksowych historii o superbohaterach Tobie znanych tylko z ekranu, jest duzo bardziej gleboka niz ta kinowa papka, ktora podniecaja sie gimnazjalisci.

ocenił(a) film na 8
____16

Komiksy rządzą każdy to wie :-) A film trzyma klimat jest stary ale jary.

ocenił(a) film na 1
MackKL

Czemu mnie to nie dziwi, ze o filmie dobrze sie wypowiadaja ludzie, kotrzy za wszelka cene,za krople krwi ostatniej bronia nowego Supermana...Czy naprawde wszytko przelkniecie oby bylo w komiksowej oprawie? Bo ten film jest straszny! Nie trzeba sie znac na pierwowzorze aby to powiedziec- zreszta dorby obraz broni sie sam, niezalenie od oryginalu, na ktorego motywach powstal. Co w tym kiczowatym filmie bylo wiec tak godnego uwagi?

ocenił(a) film na 8
D23

A czemu przy każdych ekranizacjach komiksów widzę ciebie D23? i twoje negatywne opinie. Zmień płyte człowieku bo to się już nudne robi (rolling eyes)

ocenił(a) film na 1
MackKL

A czemu przy kazdej ekraznizacji komisu- szczegolnie p panu czy pani w obcislym, dziwaczym kostiumie ;) - widac Ciebie (rolling eyes) ;) A jesli nie zauwazyles w ulubionych mam np. ,,Batman Begins" czy ,,Batman Dead End" ale to sa filmy a nie cos takiego jak ow kapitan...

ocenił(a) film na 8
D23

To proste wyrażam swoją opinię o moich ulubionych filmach. Jeżeli ci się nie podoba dany film to po co ciągle to komentujesz... jedna opinia wystarczy.

Cytat:

mam np. ,,Batman Begins" czy ,,Batman Dead End" ale to sa filmy a nie cos takiego jak ow kapitan...

Oczywiście, że to dobre filmy. Ale według mnie Kapitan ma poprostu klimat. Stare filmy też czasem mają w sobie magię. Nie wszystkie współczesne ekranizacje superbohaterów są dobrymi filmami. Kapitan pachnie klimatem wojennym a mnie to kręci.

ocenił(a) film na 1
MackKL

,,proste wyrażam swoją opinię o moich ulubionych filmach"

Ja zas wyrazam opinie o filmach, ktore mi sie nie podobaly. Nie wolno mi? ;)

,,jedna opinia wystarczy"

Właśnie, ze nie! Jesli np. nie podobal mi sie dajmy na to jakis western a inny przedstwisicel tegoz gatunku przypadl mi do gustu to o kazdym z tych filmow napisze tak jak na to zasluguje- niezaleznie czy w obu wystepowaly konie, kowobeje i preria- licza sie nie elementy skladowe danego obrazu lecz to jak zostaly one wykorzystane. A fakt, faktem, ze tak jak w ,,Kapitanie..," tak i wiekszosci wspolczesnych ekraznizacji komiksow robi sie zly uzytek z rozpoznawalnych dla tego gatunku elementow i dlatego powstaja filmy mierne i kiczowate tudziz zwyczajnie nie ciekawe tak jak ten...

ocenił(a) film na 8
D23

Nie szkoda ci czasu? Przecież to bez sensu jest. Jak mi się film nie podoba to wypowiadam się o nim raz i tyle....a czasem nawet wogóle się nie wypowiadam bo uważam to za stratę czasu. (Muszę się naprawdę nudzić, żeby pisać krytykę filmu widzianego ostatnio). Jeżeli jednak film jest dobry to komentuje go i zakładam tematy na jego temat. Większość osób tak zrobiło z Superman Returns. Wypowiedziało się raz i koniec. Zapomniało, bo po co wchodzić w dyskusję jak i tak żadna ze stron zdania nie zmieni. Dlatego ja nie jestem zbyt aktywny na filmwerbie w temacie kaźdego filmu, który widziałem. Jak narazie wypowiadałem się tylko w Smallville, Superman Returns no i tym. Szkoda mi czasu na pisanie krytyki do każdego filmu.

ocenił(a) film na 1
MackKL

,,Nie szkoda ci czasu?"

A Tobie nie szkoda czasu wypowiadać sie o każdym filmie- szczególnie tego samego rodzaju co ten- w tak samo pozytywnym tonie? ;) Ja zreszta mam teraz wakacje, wiec...

,,Przecież to bez sensu jest"

Ależ wrecz przeciwnie- wypowiadam sie o kazdym filmie z osobna- niezaleznie od gatunku- nie zbioroczo o wszystkich! To bylo by dopiero bez sesu...

,,Wypowiedziało się raz i koniec"

Twoje wypowiedzi i polemiki na temat np. ,,SR" są dosć czeste. Caly czas wdajesz sie tam w polemiki z ludzmi, ktorym ow film sie nei podobal. Nie ma w tym nic zlego- bo od czego innego sa fora filmowe?

,,po co wchodzić w dyskusję jak i tak żadna ze stron zdania nie zmieni"

Nie o to chodzi by kogoklowiek przekonywac. Chodzi tyu waszak o przyjemnosc dyskusji. Zawsze dziwi mnie np. to jak ludzie obrucaja sie wyzwiskami na forach tylko dlatego,ze maja odmienne zdanie na jakis temat- to jest dopiero zabawne! :)

ocenił(a) film na 8
D23

Cytat:

A Tobie nie szkoda czasu wypowiadać sie o każdym filmie- szczególnie tego samego rodzaju

Człowieku o jakim każdym filmie? Jak narazie to brałem udział w Dyskusji na temat SR, KA, oraz Smallville -- to do ciebie każdy film? (rolling eyes).

Cytat:

szczególnie tego samego rodzaju co ten- w tak samo pozytywnym tonie? ;)

W pozytywnym tonie wypowiadam się o filmie, który zdobył moje uznanie w według mnie Kapitan na to zasługuje i kropka więc......

Pozatym zamiast sam komentować film to sam zadałeś pierwszy drobny cios w moją osobę tym oto cytatem: - więc czego się spodziewasz?

Cytat:

Czemu mnie to nie dziwi, ze o filmie dobrze sie wypowiadaja ludzie, kotrzy za wszelka cene,za krople krwi ostatniej bronia nowego Supermana...Czy naprawde wszytko przelkniecie oby bylo w komiksowej oprawie? Bo ten film jest straszny! Nie trzeba sie znac na pierwowzorze aby to powiedziec- zreszta dorby obraz broni sie sam, niezalenie od oryginalu, na ktorego motywach powstal. Co w tym kiczowatym filmie bylo wiec tak godnego uwagi?

Mówisz, że ja naskakuje na każdego co bluzga SR... a ty nie? No zastanów się 2 razy zanim coś napiszesz. Jak wiesz z gustami się nie walczy :-)... Mi się podobał ciebie nie ... koniec tematu.. Proste prawda?

Zamast postem takich offtopowych tekstów zacznijcie wyrażać swoje zdanie na temat filmu a nie komentowac posty innych.

ocenił(a) film na 1
MackKL

,,Pozatym zamiast sam komentować film to sam zadałeś pierwszy drobny cios w moją osobę tym oto cytatem"

Bierzesz takie rzeczy do siebie? Troche dystansu do sibie obywatelu i do swojego hobby a bedzie dobrze... ;)

,,to do ciebie każdy film"

Nie kazdy ale tez nie zaden! ;) Nie mozesz wiec mowic, ze sie nie udzielasz o nich dobrze w obliczu niepochlebnych opinii na ich temat- czego niekt Ci zreszta nie broni, obys robil to ze smakiem, bez wyzwisk i nie potrzebneg zacietrzewniania sie.

,,Mówisz, że ja naskakuje na każdego co bluzga SR... a ty nie?"

Nie, ja nie uwzywam tak mozcnych sformulowan jak Ty wzgledem swych oponentow w dyskusji. Zreszta lepiej powiedzial bys mi troche obszerniej co Ci sie w tym konkretnym filmie podobalo zamiast klucic sie co do tego co o sobie na wzajem myslimy- ja do Ciebie nic nie mam, ale nie podzielam twojego gustu filmowego i tyle... :)

,,temat filmu a nie komentowac posty innych."

A nie regulamin Fim Webu mi tego zabrania? Zreszta to temat mojego autorstwa- wiec jesli ktos komentuje tu czyjac wygloszona opinie to na pewno nie jestem to ja... ;)

ocenił(a) film na 8
D23

Dobra nie mam czasu na dalsze komenty.

Cytat:

Zreszta lepiej powiedzial bys mi troche obszerniej co Ci sie w tym konkretnym filmie podobalo.

Nie znalazłem w filmie nic złego. Czasy 2 -giej wojny, Kapitan i Czaszka rodem z komiksu cóż więcej chcieć? Dobra ekranizacja komiksu, dobry pomysł.

D23

dzis tez powstają badziewia, z ta róznicą iz posiadają swietne efekty i reklame wiec sie kreci ;p