PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=726490}

Kapitan Marvel

Captain Marvel
2019
6,7 112 tys. ocen
6,7 10 1 112285
6,2 57 krytyków
Kapitan Marvel
powrót do forum filmu Kapitan Marvel

Film jest żenująco slaby nawet jeżeli oceniamy go w pryzmacie filmu o superhiroł. Nie polecam iść do kina bo to strata czasu. Film nic nie wnosi do End Game więc pominięcie go, wchodzi jak najbardziej w grę. Nie polecam jeżeli nie oglądałeś nie idź nic nie stracisz.

ocenił(a) film na 6
wojtalafci

Gówno prawda. Już tłumaczę dlaczego: film nie wnosi nic do A4, BO TO FILM O KAPITAN MARVEL a nie o Avengersach. Akcja toczy się jeszcze przed powstaniem tej wesołej trupy superhiroł. Ma na celu wprowadzenie do uniwersum naszej świecącej koleżanki.

Oglądaliśmy ten sam film?

ocenił(a) film na 7
albinozz66

No może kolega nie został na dwie sceny po napisach

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
wojtalafci

Nie zgadzam się. Film nie jest żenująca słaby. Ma lepsze i gorsze momenty, ale na pewno nie jest to 1/10.

Co do mojego IQ też się nie zgadzam.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
albinozz66

Dlatego użyłem słowa "chyba"
Wymień te lepsze momenty...

wojtalafci

Cały drugi akt, gdy Carol "poznaje" Ziemię, interakcje i dialogi z Furym no i rozwałka na koniec cieszy oko :)

ocenił(a) film na 8
wojtalafci

dobrze ze cie nie posluchalem ;P i sie dobrze bawilem na filmie

ocenił(a) film na 8
wojtalafci

> film pokazuje geneze powstania projektu Avengers, Tesseractu, wprowadza nową rasę, wyjaśnia pochodzenie blizn Fury'ego i jego przeszłość, kluczową bohaterkę nowego Av + jej pojawienie się w przyszłości, a takie zostawia wiele elementow to wykorzystania w przyszlych filmach
> "można pominąć"...

Jesteś jak gość, który przychodzi grę w godzinę robiąc tylko misje główne i dziwi się, że gra nie warta jest swojej ceny, bo 50h dodatkowej zabawy olał. W końcu "nie mają związku z główną fabułą"...

ocenił(a) film na 1
majachrzan

Jesteś kolejna osobą która nie rozumie tonu mojej wypowiedź.
Ja nie mówię, że to źle że nic nie wnosi do End Game. Kieruję to do osób które nie śledzą tematu zbytnio i pytają czy trzeba iść na Kapitan Marvel aby potem udać się na End Game.

ocenił(a) film na 8
wojtalafci

Wnosi, wprowadza nowego bohatera i prawdopodobnie rasę, która może mieć tam jakąś rolę. Wedle twojej logiki, nie trzeba oglądać nawet Infinity War.

majachrzan

Na szczęście jest mała grupa osób, jak Pan @wojtalafci, którzy film ominęli :)
Ten film oprócz zalet,które wymieniłeś, ma jeszcze jedną. Ten film tak naprawdę, można spokojnie obejrzeć jako pierwszy, a później zacząć oglądać następne filmy od Marvela, a i tak cała ta układanka będzie się nam składać w całość, i to jest duża zaleta tego filmu.

ocenił(a) film na 7
wojtalafci

No pewnie, że nie wnosi nic do Endgame oprócz JEDNEJ Z GŁÓWNYCH POSTACI oraz wprowadza wyjaśnienie pewnych wątków w całym MCU xD Rozumiem też, że widziałeś Endgame i wiesz dobrze, że nie ma tam powiązań ani odniesień do wydarzeń z Captain Marvel. ;)