PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=726490}

Kapitan Marvel

Captain Marvel
2019
6,7 112 tys. ocen
6,7 10 1 112285
6,2 57 krytyków
Kapitan Marvel
powrót do forum filmu Kapitan Marvel

Kapitana

ocenił(a) film na 4

Czy Brie wie, że w Polsce przetłumaczono captain na "kapitan" zamiast "kapitana"? To szowinistyczne tłumaczenie wzmacniające samczy patrarchat powinno zostać nastychmiastowo zmienione pod groźbą usunięcia filmu ze wszystkich kin w naszym kraju (gdzie zresztą więksość widowni stanowią biali meżczyźni, których tak nienawidzi).

Tylko, kto jej doniesie?
Skrajna Lewico, nap....j !

:-D

S_T_P

Serio, skąd wy bierzecie te informacje, że nienawidzi białych mężczyzn? Absolutnie nigdzie nie było o tym mowy! Albo nie umiecie czytać/słuchać ze zrozumieniem, albo tworzycie sobie projekcje.

ocenił(a) film na 5
aoiHane

Brie w wywiadzie powiedziała, że nie obchodzi jej opinia czterdziestoletnich białych mężczyzn na temat filmu „Wrinkle in time” czyli „Pułapka czasu”, bo to nie był film dla nich. Eeeeee... jaką trzeba być debilką by obrażać istotną cześć swoich potencjalnych widzów? No JAKĄ? Miałbyś ochotę oglądać filmy z aktorką, która wprost powiedziała, że w zadzie ma Twoją opinię o filmie? Ja nie. Wolę oglądać filmy z aktorami, którzy szanują swoich widzów i rozumieją, że bez widzów są dosłownie niczym i że filmy robione są dla widzów, a nie odwrotnie.

descolada

Ale rozumiesz, że ona nie mówiła to na temat swoich filmów, tylko z pozycji widza i osoby, która jak my wszyscy, oglądamy filmy i czytamy recenzje krytyków. Miała prawo powiedzieć, że nie interesuje ją zdanie 40-letnich-białych-kolesi, tak jak Ty masz prawo powiedzieć, że nie interesuje Cię krytyka feministek na temat jakiegoś filmu. Tylko problem w tym, że nie ma tej różnorodności, więc z góry jest się skazanym na opinie grupy przywołanej przez Brie. I tyko o tym była mowa.

ocenił(a) film na 5
aoiHane

Tak tak tak... Kolejny obrońca nawiedzonej aroganckiej Brie, mielącej non stop językiem o patriarchacie, różnorodności i złych białych mężczyznach.
JA mogę sobie mieć w nosie opinie feministek, bo moja pozycja zawodowa nie zależy od tego, JAK WIELE OSÓB zechce obejrzeć moje filmy. Jej pozycja zawodowa wymaga od niej zrozumienia, że się nie obraza całych grup odbiorców. Zastąp sobie w jej wypowiedzi słowa „biali mężczyźni” na „czarni mężczyźni”. Gdyby miała czelność powiedzieć, że nie obchodzi jej opinia czarnych mężczyzn na temat dowolnego filmu, zostałaby publicznie ogolona na łyso i zlinczowana.
Masz swojego pracodawcę lub grupę klientów/potencjalnych klientów? Dobrym pomysłem na biznes jest publiczne stwierdzanie, że taką a taką grupę masz centralnie w D?
Brie jest głupia i do tego niesympatyczna. Zobaczymy, jak dalej potoczą się jej losy.
A teraz porównaj sobie jej postawę z przemową Ramiego Maleka. I zobaczysz różnicę.

ocenił(a) film na 5
aoiHane

I jeszcze podrzucę Ci analozę pewnej a erykanskiej jutuberki ... chińskiego pochodzenia, dlaczego nie podoba jej się postawa Brie Link:https://youtu.be/RQpTt8K1mno

ocenił(a) film na 4
aoiHane

Hej, gdybym powiedział, że w jakiejś komisji jest zbyt wiele osób o ciemnej karnacji, a potem, że jakiś film nie był skierowany do czarnoskórych widzów i że nie powinni go oceniać, czyż świat nie uznałby, że nienawidzę czarnoskórych?

Ja tylko proszę o równe traktowanie i zatrzymanie pewnej hipokryzji.

S_T_P

Co hahahaha

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem