PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=726490}

Kapitan Marvel

Captain Marvel
2019
6,7 112 tys. ocen
6,7 10 1 112285
6,2 57 krytyków
Kapitan Marvel
powrót do forum filmu Kapitan Marvel

Uwaga! oficjalnie ogłaszam że ,,Captain Marvel" jest najlepszym solowym filmem od Marvel Studios o superbohaterze od czasuów ,,Winter Soldier"
Miałem ku temu filmu gigantyczne oczekiwania i ani trochę się nie zawiodłem. Dostajemy origin story bohaterki na którą w MCU nikt jakoś
nie czekał, a tu się okazuje że to ona będzie jedną z postaci która rozgromi Thanos'a w następnych ,,Mścicielach: Ostatnim zapisku gry".
Przejdźmy do naszej protagonistki która według mnie jest świetna! Chociaż humor z nią często nie jest taki śmieszny jak miał być to jednak wiele żartów się udał.
Niestety antagoniści sa, bo muszą być. Są po prostu nijacy, w przeciwieństwie do Skrull'i które w przeciwieństwie do tego co pokazywano w zwia-
-stunie są po prostu stworzeniami które chcą świetnego spokoju. Przejdźmy do postaci pobocznych czyli do Fury'ego i naszego kociaka. Fury jest sympatyczną i bardzo dobrze napisaną postacią która pod sam koniec już
ma w planach utworzenie Avengers'ów. Natomiast kociak jest najlepszym Comic Relief'em od... Nie po prostu kociak jest najlepszą osobą w całymn filmie!. Wkońcu poznajemy
przez kogo Fury stracił oko... TAK PRZEZ KOCIAKA KTÓRY MU JE WYDRAPAŁ.
Na sam koniec daje mój wredykt który wynosi mocne 9,5.