Nie mogła rąbnąć w myjnię automatyczną czy sklep mięsny. Musiała w chlubę i dumę lat 90 - wypożyczalnię kaset i sklep z komiksami. Darowaliby sobie już tę retro podnietę. Cała reszta dość tradycyjnie, a w głowie kiełkuje pytanie, które pojawia się przy każdym superherosie: gdzie była podczas Iron Mana 1,2,3, Thora 1,2,3, Kapitana 1,2,3, Avengers 1,2,3, Strażników Galaktyki 1,2, Ant Mana 1,2 itd. i czy laska strzelająca promieniami z rąk nie będzie miała zbyt abstrakcyjnych mocy tzn. w jednej scenie dostaje łomot od gościa z magicznym młotkiem, a w drugiej ściska gołymi dłońmi jądro ziemi.
Rzekłbym że czepianie się czemu nie było jej w solowych filmach poszczególnych postaci jest raczej bezpodstawne (w końcu po to są solowe filmy, żeby dany bohater SAM poradził sobie z zagrożeniem ;p) ale faktem jest że trochę dziwne że pan Fury czy ktoś inny z S.H.I.E.L.D nie brał jej nawet pod uwagę podczas którychkolwiek Avengersów czy civil war
Ja osobiście nie mam jakieś głębszej opinii na temat tej produkcji. Powiem ogólnie krótko: Fajnie na to się patrzy. Jest kolorowo mamy nasze postacie w świetnych kreacjach,które znamy z kart komiksu. Jedyne co mnie najbardziej ciekawi to jak wprowadzą tą postać do tego uniwersum. Niby na trailerach nie ma jakiś wielkich fajerwerków,ale z jakiegoś niewyjaśnionego powodu chce zobaczyć jeszcze jeden zwiastun by cokolwiek powiedzieć. Kapitan Marvel jest mi tak naprawdę obca. Kojarzę ją z poszczególnych tytułów komiksów i chciałbym żeby ten film mniej więcej nam powiedział z czym się mierzymy,bo np na takiego Venoma,który będzie niedługo jesteśmy świadomi kim on jest. Tutaj twórcy muszą włożyć mnóstwo pracy by po pierwsze nas zaciekawić,ale przede wszystkim pokazać dlaczego Carol Danvers jest godna uwagi jak postała liczba postaci z MCU. Każdy bohater na swój sposób zdobył rzeszę fanów. Inni charakterem,drudzy swoimi przygodami albo tym że możemy się z nimi w jakiś sposób utożsamić. Wymagań jakiś wielkich nie mam. Chcę po prostu żeby to była kolejna dobra produkcja pokazująca nam kto to jest,ale trzeba być dobrych nadziei. Zobaczymy kolejne trailery to wtedy można bardziej w temat tego filmu zagłębić się. Na razie powiem tylko: Ciekawie się zapowiada