PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=726490}

Kapitan Marvel

Captain Marvel
2019
6,7 112 tys. ocen
6,7 10 1 111959
6,2 68 krytyków
Kapitan Marvel
powrót do forum filmu Kapitan Marvel
alex_29_filmweb

Będzie kobieta. Nie wiem co było pierwsze.

A najgorsze jest to że dc też ma takiego bohatera. Na szczęście teraz nazywa się Shazam.

LordVader345

aha, ale mimo wszystko jako superbohaterow, to widze facetow..

alex_29_filmweb

Ja i tak czekam na jakiś film o superbohaterce

LordVader345

Będzie Wonder Woman i netflixowy serial o Jessice Jones ;)

Raister

Chodzi mi o marvel. Reszta to wiem. Ale ciekawi mnie jak wypadnie Scarlet Witch.

LordVader345

cap marvel dc i cap marvel marvela nie są nawet podobni. Kosmita (marvel) kontra koleś który wygląda jak człowiek i mógłby rozwalić supermana?

ocenił(a) film na 6
kiogu1

Oboje to ludzie. Zarówno CM od DC (Shazam) jak i CM od Marvela - Carol Denvers. Captain Marvel (Mar-Vell) to kosmita jednak filmy powstaną o Shazamie od DC i babce od Marvela.

ocenił(a) film na 8
kiogu1

Cap. Marvel tez by rozwalila supermana. A po tym jak została jednym z championow Galactusa rozwaliła by cala planete kryptoniczan

alex_29_filmweb

Pokazom wersje kobiety trochę skoda ze pominą wcześniejszych bo mieli ważny wpływ na obecna.

ocenił(a) film na 6
alex_29_filmweb

Carol Danvers - obecna Captain Marvel.

ocenił(a) film na 8
alex_29_filmweb

Byli tak:
Kapitan Marvel od Dc (po procesie sądowym nazwa została zmieniona na Shazam)
Kapitan Marvel od Marvela, był on Kree który spowodował, że Carol Danvers (Kapitan Marvel) dostała moce
Kapitan Marvel od Marvela, Carol Danvers, jest ona żołnierzem, wcześniej miała pseudonim Ms.Marvel
Ms.Marvel od Marvela, jest Inhumans, kiedy Carol zrezygnowała z pseudonimu Ms. Marvel, ta wzięła go