6,7 128 tys. ocen
6,7 10 1 127666
5,1 21 krytyków
Kariera Nikosia Dyzmy
powrót do forum filmu Kariera Nikosia Dyzmy

Genialny film

ocenił(a) film na 9

Swietny humor, doskonale sparodiowanie polskiej sceny politycznej naprawde film wypas. Wiekszosci krytykow zapewne nie podobala sie ilosc wulgaryzmow w filmie ale bez tego ten film nie bylby taki sam, stracil by na wartosci.
Po prostu Kariera Nikosia albo sie podoba bardzo albo nie podoba wogole.Kwestia gustu i tyle. Dla mnie najlepsza komedia polska dekady.

ocenił(a) film na 3
zbiju_2

To widać Polska nie ma już nic do powiedzenia, jak takie gluty ją reprezentują. Film ogólnie słabiuteńki. Pewnie, że robimy jeszcze gorsze, ale rewelacja to to nie jest. Obejrzałem tylko dlatego, że uwielbiam świetny serial "Kariera Nikodema Dyzmy" z Wilhelmim. Oglądałem i porównywałem. Pazura czerpał z Wilhelmiego całymi garściami, ale średnio mu to wyszło (choć to i tak jedyny atut filmu). Mizerna podróbka świetnej produkcji. Kto nie oglądał pierwowzoru niech się podnieca imitacją. 3/10

ocenił(a) film na 6
zbiju_2

Humor prezentowany w filmie jest chwilami wręcz prostacki, ale sądzę, że był potrzebny. Dlaczego? Ano dlatego, iż jak to twórca tematu ujął, trafnie sparodiowało polską scenę polityczną. Przekaz jest zatem jasny - polityka w polskim wydaniu to jeden wielki syf. Lubię oglądać filmy, które stawiają jakąś konkretną tezę a nie są jakąś papką.