Wojtyła nigdy nic nie zrobił dla Polski. W czasach niemieckiej okupacji pracował w niemieckiej fabryce broni produkując amunicję od której ginęli żołnierze AK, ale i tak banda niedouczonych katoli będzie go chwaliła pod niebiosa, bo tak im ktoś kiedyś kazał. Ten trzęsący się starzec (jak powiedział Urban) nie powinien być nigdy dla nikogo wzorem. Kiedy w Polsce strzelano do robotników on stał na balkonie pieprząc swoje dyrdymały.
Aaaa, zapomniałbym o tym co mnie bawi najbardziej. Większość Polaków nie lubi Żydów ale za boga uważa żyda którego rzymianie powiesili na krzyżu i przed nim klękają prosząc o zbawienie. Światowidowi jest przykro z powodu waszego zachowania :)
Odradzam stosowania ogólników typu "większość Polaków", bo jestem pewna, że nie znasz osobistego zdania większości Polaków. Ponadto, większość ludności Polski, kraju katolickiego, stanowią katolicy, którzy nie patrzą na wiarę w schematyczny, prostacki i wyłącznie "nowotestamentalny" sposób. Prawdziwy katolik nie jest zrażony do Żydów, a wręcz przeciwnie, w swoim życiu często odnosi się do cech postaci ze Starego Testamentu, np. do odwagi Judyty, wierności Rut, mądrości Salomona, zaufania Abrahama. A kim były te osoby? Oczywiście wyznawcami judaizmu! I sam Jezus przyszedł na świat jako Żyd! Więc, moim skromnym zdaniem, teksty o nienawiści Polaków do Żydów można ze spokojem wstawić do segregatora z wierutnymi bzdurami. Takie moje zdanie. Pozdrawiam :)
no i ja się pytam człowieku dumny ty jesteś z siebie zdajesz sobie sprawę z tego co robisz?masz ty wogóle rozum i godnośc człowieka?ja nie wiem ale żałosny typek z ciebie ,chyba nie pomyślałes nawet co robisz i kogo obrażasz ,możesz sobie obrażac tych co na to zasłużyli sobie ale nie naszego papieża polaka naszego rodaka wielką osobę ,i tak wyjątkowa i ważną bo to nie jest ktoś tam taki sobie że możesz go sobie wyśmiać bo tak ci się podoba nie wiem w jakiej ty się wychowałes rodzinie ale chyba ty nie wiem nie rozumiesz co to jest wiara .jeśli myslisz że jestes wspaniały to jestes zwykłym czubkiem którego ktoś nie odizolował jeszcze od społeczeństwa ,nie wiem co w tym jest takie śmieszne ale czepcie się stalina albo hitlera albo innych zwyrodnialców a nie czepiacie się takiej świętej osoby jak papież jan paweł 2 .jak można wogóle publicznie zamieszczac takie zdięcia na forach internetowych?ja się pytam kto powinien za to odpowiedziec bo chyba widac że do koscioła nie chodzi jak jestes nie wiem ateistą albo wierzysz w jakies sekty czy wogóle jestes może ty sługą szatana a nie będziesz z papieża robił takiego ,to ty chyba jestes jakis nie wiem co sie jarasz pomiotami szatana .wez pomyśl sobie ile papież zrobił ,on był kimś a ty kim jestes żeby z niego sobie robić kpiny co? kto dał ci prawo obrażac wogóle papieża naszego ?pomyślałes wogóle nad tym że to nie jest osoba taka sobie że ją wyśmieje i mnie będa wszyscy chwalic? wez dziecko naprawdę jestes jakis psycholek bo w przeciwieństwie do ciebie to papież jest autorytetem dla mnie a ty to nie wiem czyim możesz być autorytetem chyba takich samych jakiś głupków jak ty którzy nie wiedza co to kosciół i religia ,widac że się nie modlisz i nie chodzisz na religie do szkoły ,widac nie szanujesz religii to nie wiem jak chcesz to sobie wez swoje zdięcie wstaw ciekawe czy byś sie odważył .naprawdę wezta się dzieci zastanówcie co wy roicie bo nie macie widac pojęcia o tym kim był papież jan paweł2 jak nie jestescie w pełni rozwinięte umysłowo to się nie zabierajcie za taką osobę jak ojciec swięty bo to świadczy o tym że nie macie chyba w domu krzyża ani jednego obraza świętego nie chodzi tutaj o kosciół mnie ale wogóle ogólnie o zasady wiary żeby mieć jakąs godnosc bo papież nikogo nie obrażał a ty za co go obrażasz co? no powiedz za co obrażasz taką osobę jak ojciec święty ?brak mnie słów ale jakbyś miał pojęcie chociaz i sięgnął po pismo święte i poczytał sobie to może byś się odmienił .nie wiem idz do kościoła bo widac już dawno szatan jest w tobie człowieku ,nie lubisz kościoła to chociaż siedz cicho i nie obrażaj innych ludzi .
,,Sługa szatana'', człowieku co ci wbito do głowy, to nie średniowiecze:D Może nauczono cię w domu wiary, ale nikt nie wytłumaczył ci czym jest krytycyzm do którego każdy ma prawo...;]
"Ten trzęsący się starzec (jak powiedział Urban) nie powinien być nigdy dla nikogo wzorem."
To żeś znalazł mi autorytet. Urban to komuch a komuchy i kiecuchy wynocha z Polski.
Karol Wojtyła pracował w czasie okupacji niemieckiej w kamieniołomach a nie w fabryce amunicji jak napisałeś. Karol Wojtyła już jako Ojciec Święty Jan Paweł II wielokrotnie opowiadał się po stronie ludzi pracy, wielokrotnie potępiał niesprawiedliwość jaka była i jest na świecie. A ty jeżeli uważasz Urbana za autorytet to naprawdę gratuluje ci że za autorytet uważasz człowieka który podżegał do zabójstw księży, pisał paszkwile na polskich bohaterów. Teraz widzę jak skutkuje reforma szkolnictwa min. Szumilas(ograniczenie lekcji historii). Rośnie nam pokolenie kretynów i ignorantów którzy nie znają historii najnowszej swojego kraju
nigdzie tam nie napisał, że Urban jest dla niego autorytetem; wprawdzie Urban święty nie jest (i w przeciwieństwie do papieża na takiego się nie kreuje), ale w tym wypadku dość trudno się było z nim nie zgodzić
po drugie wszyscy wielbiciele wygłaszają ile to nasz papież zrobił dla Polski i świata, ale jeżeli spytać o konkrety to albo głucha cisza, albo steki wulgarnych wyzwisk, albo twierdzenie, że to prześladowanie katolików
po trzecie JP2 też lubił wywyższać ludzi, którzy delikatnie mówiąc nie byli przychylni polskości
A gdzie tu ktoś pisze, że Jan Paweł II kogoś zwyzywał, a już na pewno ja nic takiego nie napisałem, więc być może pomyliłeś wątek
Po pierwsze Karol Wojtyła pracował w kamieniołomach
po drugie co mógł zrobić Jan Paweł II w grudniu 1981? o tuż powiem Ci że oprócz słownego i duchowego wsparcia nic.
Ja to się zawsze zastanawiam, skąd ludzie mają taką łatwość w ocenianiu innych osób... (których w dodatku nigdy sami nie znali...)