7,0 76 tys. ocen
7,0 10 1 76197
4,5 15 krytyków
Karol - papież, który pozostał człowiekiem
powrót do forum filmu Karol - papież, który pozostał człowiekiem

W drugiej części za dużo było polityki, jeżeli już zdecydowano się przedstawić fakty z życia Papieża, powinny być bardziej rozwinięte. Jednak obydwie części filmu są rewelacyjne, można je oglądać kilka razy.

ocenił(a) film na 8
filmowiec

Osobiście "Karol - papież, który pozostał człowiekiem" podobał mi się bardziej niż film mówiący o młodości Karola Wojtyły. Przede wszystkim dlatego, że część druga była według mnie bardziej zbliżona do faktów, a po drugie oglądałem ją z dźwiękiem oryginalnym. Mógłbym pisać to przy każdym filmie z polskim dubbingiem, że jest on po prostu sfałszowany... A tak na marginesie czy jest taki polak, który przyjdzie na film do kina i nie umie czytać?

filmowiec

Jeśli pierwsza część była lepsza to drugą sobie odpuszczę, nie uważałem pierwszej części za arcydzieło, szczerze mówiąc żałowałem 50zł wydanych na ten film, drugiej części nie kupię. Film dla fanów Karola Wojtyłły, realizm historyczny słaby a postaci papierowe.

filmowiec

Ja uważam ze oby dwie czesci były dobre.... w kazdej z nich były zawarte jakies fakty, a co do drugiej najwazniejsze byly słowa papieża, i wydaje mi sie ze na tym twórcy sie skupili, na przekazaniu jego słów... ja za to bardzo poniewaz dzieki takim filmom moze dowiedziec sie o jego zyciu o jego mądrosci kazdy człowiek.. a zwlaszcza ten który nie zył w czasie jego pontyfikatu...