PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=437124}
5,3 1,8 tys. ocen
5,3 10 1 1782
3,5 2 krytyków
Kataude mashin gâru
powrót do forum filmu Kataude mashin gâru

Beznadzieja

ocenił(a) film na 2

Beznadzieja...krew się leje, po prostu istny żart i w dodatku od razu na początku filmu kanał :( laska bez ręki a jak skacze nagle ma dwie... śmiech na sali... Dałem 2 za głupotę ;) Nie warto marnować czasu na takie klapy.

użytkownik usunięty
wong

No i widzisz, dzieciaku - nie kumasz pastiszowej, czysto japońskiej konwencji, a zabierasz głos...Idź pooglądaj wampiry ze 'Zmierchu' - tam wszystko jest takie ładne i w ogóle...:DDD

8/10

ocenił(a) film na 9

ludzie którzy źle oceniają ten film są czerstwymi nudziarzami bez poczucia humoru i dystansu do tego co ogladają. tyle w temacie.

ocenił(a) film na 3
Okrutny_Kot

ja źle film oceniam bo w zasadzie to niczego specjalnego sobą nie prezentuje, nadmiar mało realistycznych krwawych scen(kto chociaż w podstawówce miał biologię wie że krew z odciętych kończyn nie tryska jak z spryskiwaczy ogrodowych a odrywane części ciała nie ciągną się jak guma do żucia... gość odrywa lasce nogę a nie słychać łamanych kości?) do tego bronie... piła motorowa ok, karabin obrotowy ok... ale zabójczy stanik?? nie wiem czy to śmieszne czy po prostu żałosne, rozumiem ze są kina gdzie takie rzeczy są lubiane więc trzeba również wziąć to pod uwagę za to z 1 pkt, 1 za grę aktorską i 1 za pomysł na mścicielkę(chociaż też wtórny jak np. w Punisherze) jak dla mnie 3/10 bo po prostu film jest słaby a biorąc pod uwagę że średnia ocena jest 5,1 to ze na każdego z przedmówców przypada 1 osoba jak ja która ocenia film na 3 lub 2, jak dla mnie 3 to najniższa ocena ponieważ w każdym nawet najgorszym gmiocie można znaleźć plusy żeby to 3/10 dać choćby za to że ktoś wyłożył kasę żeby to nakręcić i rozpowszechnić(10/10 też nigdy nie oceniam bo nie ma filmów idealnych^^)

ocenił(a) film na 9
winnersf

przecież w tym filmie nie chodziło o to, żeby był realistyczny, tylko śmieszny, krwawy i głupkowaty. i to się twórcom udało w 100%. o "Martwicy Mózgu" Petera Jacksona tez powiesz że jest beznadziejna, bo jest za bardzo krwawa i malo realistyczna??

ocenił(a) film na 3
Okrutny_Kot

no ale powiedz mi jaki ma sens robienie mało realistycznego(nie chodzi o samą fabułę tylko o prezentację akcji, głupkowaty film bez przekazania żadnej konkretnej treści z wtórnym motywem?) niektóre takie filmy są naprawdę fajne mimo identycznie zrobionych efektów.. np mi bardzo podobały się obie części Azumi ale tam to było fajnie wpasowane w film a tutaj... trudno coś pozytywnego znaleźć nawet biorąc pod uwagę bardzo nietypowy styl filmu, chcesz głupkowaty film oglądać oglądaj Scary Movie (obojętnie którą część) lub głupi i głupszy, chcesz obejrzeć motyw mściciela rodziny.. Punisher albo krwawa jatka to odsyłam do teksańskiej masakry piłą mechaniczną, jak dla mnie ten film jest po prostu połączeniem starych średnio atrakcyjnych filmów w całość co się nie udało, osobiście oglądałem ostatnio sporo filmów może nie podobnych ale całkiem fajnych jak Boku no kanojo wa saibôgu czy Saibogujiman kwenchana i to się dobrze ogląda są w nich zawarte cechy kina tego regionu(Japonia, Korea Południowa) i oba mają ocenę społeczności filmweb powyżej 7.5, nie twierdzę że masy zawsze mają rację tylko że przy ocenie średniej 5 filmu normalne jest że części się podobał ludzi a podobnej ilości się nie podobał, nawet filmy z ocenami 8,0+ mają krytyków to normalne, lekko mówiąc film jest ciężki do przetrawienia na trzeźwo... samo połączenie horror+akcja+czarna komedia jest hmmm nietypowe ale kto co lubi ^^