PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=628118}

Kibol

2011
6,1 1,1 tys. ocen
6,1 10 1 1054
4,0 2 krytyków
Kibol
powrót do forum filmu Kibol

1/10

ocenił(a) film na 1

kolejny film z seri gazety polskiej. tendencyjny i jednostronny. tym razem wybielajacy w dodatku przestepcow. tak wiec trafia do jednej grupy z mgła i solidarnymi 2010

ocenił(a) film na 10
lizak2407

mam gdzies Gazete Polska i reszte kaczogrodu ale przynajmniej chcieli tych ludzi wysluchac .Chodzisz na mecze? Wierzysz w to co pisze redakcja sportowa GW czy co podaje (podawal bo po wykupieniu Legii zmienili tyroche opcje) TVN? Oczywiscie ze jest na stadionach jakis margines ludzi chcacych wywolac zadyme ale od kilku lat widzimy na meczach cale rodziny,wedlug danych policji liczba zaklocen porzadku gwaltownie spada ale niektorzy zobacza material w TV gdzie chuligani rzucaja lawkami czy gruzem i nie maja pojecia ze sa to archiwalne materialy z lat 90-tych ,ze stadiony wygladaja juz zupelnie inaczej !

ocenił(a) film na 1
serbinek26

Dając temu paradokumentowi ocenę 10 chcąc czy nie chcąc popierasz tezy Gazety Polskiej zawarte na łamach tego filmu, a mianowicie, że rząd walczy z kibicami, ze względu na ich poglądy polityczne co jest kompletną bzdurą. Zgadzam się z tobą, że ludzi którzy przychodzą na mecze tylko po to żeby wywołać zadymę jest bardzo mało, ale to z nimi rząd zamierza walczyć i bardzo dobrze. To oni rzutują na ogólną ocenę wszystkich kibiców w tym mnie. Co do twojego pytania. Tak na stadionach piłkarskich pojawiam się regularnie od 15 lat, na różnych szczeblach rozgrywek zarówno u siebie jak i na wyjeździe. Jakoś tych gromadek rodzin nie widzę a mają na to wpływ wyłącznie kibole i ich działania. Zauważyłem, że pochodzisz z Wielkopolski, więc na meczu Lecha pewnie byłeś nie raz podobnie jak ja na meczach zaprzyjaźnionej Arki. Coraz mniej kibiców Lecha na meczach czym to jest spowodowane? Działaniami rządu chyba nie? W mieście gdzie 50 % społeczeństwa głosowało na Platformę Obywatelską. Nie czytuje GW ani nie oglądam audycji sportowych TVN bo prezentują tak samo słaby poziom jak ten dokument. Nie potrzebuję czytać i słuchać wypowiedzi pseudo-ekspertów żeby wyrobić sobie własne zdanie na dany temat. Musze się z tobą zgodzić faktycznie na stadionach nie ma już dużych zadym, bo są tam systemy monitorujące i osoba wchodząca na obiekt sportowy nie jest już anonimowa. Poza tym właściciele klubu walczą z takimi zachowaniami przestając współpracować i finansować zorganizowane kluby kibica. Więc kibice kontrolują się i powstrzymują się od niszczenia własnych stadionów. Natomiast popis kibole dali ostatnio 11 listopada w Warszawie. Jestem ciekawy czy Pani Magda i Pan Leszek występujący w filmie również tam byli jako kibice Legii Warszawa? Jednej rzeczy nie jestem w stanie zrozumieć. Jeżeli kibice upamiętniający pamięć Powstania Warszawskiego są nazywani prawdziwymi patriotami, a później jak ci sami kibice demolują miasto to wtedy wszyscy się od nich odcinają. Ot podwójna wrażliwość. Jak są nam potrzebni to ich popieramy jak nam szkodzą o nich zapominamy. Typowo polityczne zagranie. Jako zawodowemu historykowi przypomina mi to słusznie minione czasy.
Podsumowując ten dokument, przyznam umiejętnie skonstruowany, ale nie ma się co dziwić, bo to Gazeta Polska i jej środowisko potrafią robić wspaniale. Patrz chociażby na programy Pana Pospieszalskiego, mogliby się uczyć od nich najlepsi specjaliści od propagandy. Pokazanie kibiców jako prawdziwych patriotów i z tego powodu walka rządu z nimi jest takim uproszczeniem, że inteligentni ludzie nie powinni tego nawet komentować. Jeżeli mówisz, że ludzie mają wyobrażenie na temat kibiców patrząc na to przez wzgląd na lata 90-te i początek XXI wieku to jest też nie prawda. Zobacz co się stało na meczu finału Pucharu Polski. To nie było 10 lat temu. Zadyma na tym meczu pokazuje, że wystarczy dać kibicom trochę większy luz i już jest to wykorzystane do walki pomiędzy nimi. Ładnie o tym mówi, Pani Magda, że to nie jest winna kibiców, że stadion był źle zabezpieczony i oni to wykorzystali. Ciekawy pogląd. Kończąc jest to propaganda prawicowych bojówek głównie jednej partii(PiS), które w walce z rządem wykorzystują kibiców. Co uważam za niegodne. Patrz chociażby na sprawę pierwszego kibica Legii - Starucha jak tego gangstera bronią prominentni działacze w tym posłowie. Cześć kibiców popełnia błąd, że się od tego typu działań nie odcinają. Społeczność kibicowska sama musi walczyć z tego typu osobami, które niszczą reputacje wszystkim kibicom. Nie można popełnić błędu M. Listkiewicza, mówiąc że są to tylko pojedyncze czarne owce.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
lizak2407

Jak chyba wywnioskowales z mojego pierwszego wpisu daleko mi do GP i reszty oszolomow typu Pospieszalski ,tak samo daleko mi do kaczorkow - wolalbym zaglosowac na Kononowicza niz na pisuarek ale.. musisz zrozumiec ze politycy prawicy poprostu widzac spor kibicow z rzadem podlaczyli sie do niego widzac w tym swoje korzysci! Zwroc uwage ze np w stowarzyszeniu Wiara Lecha wielu jego czlonkow kandydowalo w przeroznych wyborach z list PO ! Mi chodzi bardziej o sam problem kibicow ktory jest wyolbrzymiany a nie o polityke ! Jesli sluchasz Tuska mowiacego ze w Polsce na stadiony przychodzi bydlo za to na zachodzie jest super to co sobie myslisz? Kilka dni po wydarzeniach w Bydgoszczy w ktorych de facto jedna osoba zostala pokrzywdzona (reporterka kopnieta przez troglodyte ktory slusznie siedzi za kratami),mielismy wielka zadyme na derbach Wiednia ,mielismy totalna rozpierduche i przerwany mecz w Szwajcarii, mielismy plonace Vancouver po finale NHL i setki innych zaklocen ale pan premier wciska ciemnej masie bajki ze wszedzie jest super tylko u nas bija morduja gwalca i cpaja ! (polecam 2 fajne teksty http://www.weszlo.com/news/6928-Zadyma_w_Austrii_bieganie_po_murawie_w_Anglii_vi deo , http://www.weszlo.com/news/6844 ) Piszesz o Poznaniu i slabej frekwencji - powiedz mi czy wydalbys 600 zl na karnet nie majac pewnosci ze obejrzysz mecz? Czy nacisk na wojewodow zeby podjeli takie decyzje nie jest na tle politycznym? W Poznaniu w srode policja wydala zgode na organizacje imprezy masowej ( mecz Lecha) a w czwartek cofnela bo wystraszono sie po wystapieniu premiera i stwierdzono ze stadion nie nadaje sie na takowa impreze - w niedziele ufoludki usunely iusterki i mecz Warty mogl juz sie odbyc!!Czy zamkniecie stadionu dla 20 tys kibicow za to ze nieudolna policja nie potrafila zabezpieczyc innej imprezy nie jest dla ciebie skandaliczne? Poszukaj na youtube filmik z Bialegostoku gdzie za okrzyk Donald maTole policja zgarnia kilkudziesieciu studentow protestujacych przeciwko zamykaniu stadionu! Teraz na meczu nawet zaklac nie wolno bo tajniak ci wlepi 500 zl mandatu ! Ostatnio jakis gwalciciel dostal 4 lata wiezienia a kibicowi ktory odpalil na meczu race ( nie rzucil na boisko czy w trybuny tylko odpalil ) grozi do 5 lat pozbawienia wolnosci i 3 letni zakaz stadionowy!
I na koniec Staruch- jak wiesz nie kochamy w Poznaniu Legii ale dlaczego nazywasz go gangsterem? To wlasnie za czasow pis-u wszyscy myslacy inaczej od prezesa byli gangsterami i zlodziejami ! Teraz Tusk robi to samo- zamykanie goscia tylko dlatego ze jakis konfident z Poloni Warszawa opowiedzial ze ten ukradl mu klapki i spodenki o wartosci 200 zl uwazasz za wiarygodne ! Przyszedl po prostu prikaz z gory ze maja z nim zrobic porzadek i zrobili ale to przypomina raczej Bialorus ! Identyczna sytuacja z Litarem w Poznaniu- absolutnie nie bronie goscia ale sposob przedstawiania wydarzen przez media jest skandaliczny- za oplucie drugiej osoby najlepsza bylaby kara smierci natomiast to ze ten opluty przykladny ojciec i maz ledwo stal na nogach a po miesiacu zostal wyrzucony ze stadionu bo byl kompletnie pijany juz ani slowa !!
Sorki ze tak bez ladu i skladu ale za duzo watkow jest tutaj do poruszenia !

ocenił(a) film na 1
serbinek26

Oczywiście domyśliłem się, że osoba z Wielkopolski raczej nie popiera poglądów prezentowanych przez GP i tym podobne. O wykorzystywaniu kibiców przez prawicowych oszołomów napisałem we wcześniejszym poście może nie zauważyłeś. Nie uważam żeby problem kibiców w Polsce był wyolbrzymiany bardziej niż w innych krajach europejskich. Nigdzie w publicznej wypowiedzi pana premiera Tuska nie usłyszałem aby nazwałkibiców bydłem. Mówisz, że bardziej interesują cię sprawy kibiców niż polityka. Ja uważam podobnie. Jednak musisz przyznać, że ten dokument ni jak ma się do spraw kibicowskich, a jest propagandą jednej partii politycznej. Widzę, że mamy całkowicie inne podejście do wypadków do których doszło w Bydgoszczy. Dla ciebie to jedynie "jedna osoba poszkodowana". Dla mnie regularna rozróba w wyniku której zniszczony został stadion Zawiszy. Jeżeli mówisz, że tylko jedna osoba poszkodowana, to stało się tak tylko, dlatego że policja rozdzieliła dwie grupy kibiców i zapobiegła większej tragedii. Mówisz tu o wydarzeniach w innych częściach świata, które mnie jako Polaka mało interesują, a premier polskiego rządu jest od tego aby zajmować się sprawami we własnym kraju a nie w innym. Jednak mówisz o wybrykach za granicą to może powiesz o karach jakie spotkały tych co je wywołali? W europie zachodniej za wtargnięcie na boisko płaci się tak wysoką karę finansową, taką że kibic odczuwa to boleśnie, nie mówiąc już o zakazach stadionowych, które są bezwzględnie respektowane. Jak wygląda sprawa w Polsce, chyba wiesz dobrze, że zakazy stadionowe to fikcja, a o śmiesznych karach finansowych lepiej w ogóle nie mówić. O ile mi wiadomo jeżeli mecz się nie odbędzie z obojętnie jakiego powodu to cena za bilet jest zwracana. Jeżeli więc twierdzisz, że mała frekwencja na meczach Lecha to wina rządu i jego działań to nie zgadzam się. Natomiast jak piszesz o cenach biletów to pełna zgoda. Byłem na meczu Lecha w tym roku w październiku i przyznam, że ceny są jednymi z droższych w Polsce. Widzę, że nie zauważasz różnicy między organizacją meczu Lecha, gdzie bywa kilkadziesiąt tysięcy ludzi, a meczem Warty gdzie jest co najwyżej kilka tysięcy. Łatwiej jest zabezpieczyć mecz drużyny I ligowej niż ekstraklasy. Nie wiem dlaczego widzisz tylko winę policji. Problemy zadym nie jesteśmy w stanie rozwiązać bez współpracy kibiców, policji i klubów. Nie muszę oglądać filmików na YouTubie, wystarczy mi znajomość polskiego prawa, gdzie jasno jest napisane co grozi za obrażanie Konstytucyjnych organów państwa polskiego(kodeks karny art. 226 p. 3). Co do przeklinania na stadionie. Sam pisałeś we wcześniejszym poście, żeby na stadion przychodziły całe rodziny. Powiedz mi w takim razie jak wyobrażasz sobie pójście na mecz z małym dzieckiem, gdzie co drugie słowo to przekleństwo? Mogę się z tobą zgodzić, że kary za najcięższe przestępstwa w tym gwałt są zbyt małe, ale również nie przestrzeganie regulaminu stadionu i stwarzanie zagrożenia dla innych ludzi też jest wykroczeniem. Co do kary za to wykroczenie można dyskutować. Pytasz mnie się dlaczego nazywam Starucha gangsterem, za niewinność nie siedzi. Chyba każdy w Polsce widział zachowanie tego pana wobec zawodnika Legii J. Rzeźniczaka . O jego zachowaniu po śmierci J. Wejcherta nie wspomnę bo nie warto. Proszę cię o jedno nie porównuj mnie do prezesa pis. Nie życzę sobie tego. Widzę, że posiadasz łatwość w ocenianiu ludzi jednego bronisz, a drugiego nazywasz konfidentem. Zakładam, że znasz tą sprawę tak samo jak ja czyli zbyt wiele o niej nie wiesz. Jednak już ferujesz wyroki. I kto tu jest podobny do prezesa? Byłeś kiedyś na Białorusi, albo chociaż za wschodnią granicą? Po twojej wypowiedzi twierdzę, że nie bo nie wiesz o czym mówisz porównując Polskę do reżimu Łukaszenki. Nie chciałbyś nigdy wiedzieć co to znaczy. Więc ciesz się żyjesz w wolnej Polsce. Wiele pokoleń polaków dużo by za to dało, a ty tak łatwo obrażasz swoją ojczyznę. Mówiąc o sprawie niejakiego Litara uważasz, że to tylko za to że osoba jest pijana można ją opluć? Cała Polska widziała co tam zaszło i tłumaczenie się tego pana jest bez sensu. Zamiast zajmować się osobami, którymi nie warto a ich miejsce jest w więzieniu, albo przynajmniej poza stadionem, zastanówmy się lepiej co zrobić, żeby na stadiony przychodziło więcej kibiców. A także nad lepszym egzekwowaniem istniejących przepisów, aby kibic nawet nie pomyślał o tym aby zrobić zadymę czy wbiec na boisko, szczególnie przed nadchodzącym Euro 2012.

ocenił(a) film na 10
lizak2407

1. Mowiac Tusk mam na mysli elite rzadzaca a chyba slyszales wypowiedzi Niesiolowskiego i innych o hordach bandytow , bydlakach itd
2.Bydgoszcz- oczywiscie z zazenowaniem patrzylem na zywo na te wydarzenia jednak jak opadly juz emocje to okazalo sie ze 1 osoba zostala pokrzywdzona- takie sa fakty- kibice Legii wbiegli na plyte ale 99% z nich cieszylo sie ze zwyciestwa a moze 20-30 szukali zaczepki ,straty tez nie byly jakies przerazajace- 10 razy gorzej jest gdy do stolicy przyjada protestowac gornicy czy stoczniowcy- chyba sie zgodzisz? Co do policji w Bydgoszczy- przeciez ona nawet nie wydala zgody na mecz na stadionie Zawiszy uwazajac ze nie spelnia norm-jednak nikt nie przeniosl spotkania na bezpieczny stadion !
3.Kary na zachodzie- zdziwisz sie - jesli obejrzales te filmiki gdzie angielscy kibice biegaja po plycie to wiec ze nikt z tych osob nie dostal zadnej kary- wladze uznaly ze co prawda zlamaly przepisy ale nikomu nic sie nie stalo i uznaly to za efekt spontanicznej radosci ! To jest wlasnie mit powtarzany przez wladze i media - kojarzysz pewnie goscia ktory na najwazniejszych wydarzeniach wbiega nago na boiska- jakos nie ma on zakazu ! Jeszcze kilka lat temu przyznalbym ci racje ze zakazy w Polsce to fikcja jednak obecnie sa stosowane doglebnie a ustawa o imprezach masowych jest najbardziej restrykcyjna w Europie ! (ostatnio facet na jakims zadupiu bodaj na meczu ligi okregowej za spozywanie piwa dostal 2 lata w zawieszeniu i 3 lata zakazu stadionowego:))W Poznaniu kilkaset osob dostalo zakazy za to ze nie siedzieli na swoim krzeselku- idac tym tokiem myslenia kilkanascie tysiecy kibicow Borusii Dortmund tez powinno miec zakazy bo na trybunie za bramka nikt nie siedzi na miejscu przypisanym tylko stoi gdzie jest miejsce !
4.Poznan-osoba kupujaca karnet ma w regulaminie napisane ze jesli mecz bedzie sie odbywal przy pustych trybunach z jakichkolwiek przyczyn nie dostaje zwrotu pieniedzy - wiec 15 tys karnetowcow w Poznaniu zaplacilo za mecz ktorego nie mogli zobaczyc ! Co do Lecha i Warty nie zrozumiales mnie- wojewoda zamknal stadion twierdzac ze jest niebezpieczny w sobote natomiast w niedziele byl juz bezpieczny a jesli sobie przypominam to wtedy wstep na Warte byl bezplatny i chodzilo 15-17 tys ludzi- gdzie tu logika?? I wine policji widze taka ze jednego dnia wydaja zgode na organizacje imprezy po czym na polecenie z gory po konferencji Tuska zmieniaja ja o 180% !
5. Przeklinanie- po pierwsze mandat mozna dostac za k.. czy h.. w tramwaju czy przed stadionem gdzie kreca sie tajniacy i pod byle pretekstem wlepiaja kary ! Po drugie wytlumacz mi dlaczego Holdys moze publicznie nazwac polityka h.. ..m ( slusznie czy nieslusznie to inna sprawa), Wojewodzki moze rzucac miesem na lewo i prawo ale jak juz czlowiek z szalikiem przeklnie to 500 zl sie nalezy !! Pewnie ze super by bylo gdyby tych wulgarnych przyspiewek na stadionach nie bylo ale wiesz dobrze ze sa one na calym swiecie - wystarczy czasami ogladajac transmisje z lig zagranicznych na zblizeniach autow posluchac jakie facki leca z trybun !!
6. Staruch - znowu zle mnie zrozumiales - przeciez gdyby Rzezniczak wytoczyl mu sprawe ,czy tez prokuratura zajelaby sie tym chamskim "Jeszcze jeden" sam bym sie cieszyl ze taki troglodyta odsiedzi za swoje ! Zmierzam do tego ze Rzezniczak tego nie zrobil a ze media chcialy krwi to posadzono go za jakies klapki ! Litar- to samo- przeciez ja nie twierdze ze mozna pluc na ludzi ale rowniez nie powinno sie chodzic na mecze zalanym i wnosiic wodki w kozaczkach zony czyz nie? Skoro mamy przestrzegac restrykcyjnie prawa to wobec wszystkich a nie wybranych!!

ocenił(a) film na 1
serbinek26

1. Fajne uogólnienie Tusk=elita władzy. Może nie wiesz w Polsce panuje wolność słowa. Kibice wyzywają polityków to i polityk może wyzwać kibiców. Jeżeli ktoś poczuł się urażony wypowiedzią jakiegoś mniej lub bardziej uzdolnionego polityka, od tego jest sąd. Na drugi raz wyrażaj się jaśniej, a nie że wrzucasz wszystkich do jednego worka. Tak jak nie można wszystkich kibiców nazywać kibolami. Każda partia ma w swoich szeregach jakiegoś oszołoma PO Niesiołowskiego PIS Tomaszewskiego itd. Co do kiboli, rzeczy trzeba nazywać po imieniu bandyta to bandyta przestępca to przestępca, jednak nie wolno nikogo obrażać są pewne granice wolności słowa.
2. Ok dalej twierdzisz, że to tylko jedna osoba, ale ja twierdze, że to o jedną osobę za dużą. Mówisz 20-30 osób szukało zaczepki na zdjęciach w tv mówią co innego. Czasami tyle osób wystarczy, żeby porwać za sobą tłum. Sami tylko kibice Lecha zniszczyli 300 krzesełek, łączna strata potwierdzona przez Wiarę Lecha to 40 tys zł. Dla ciebie to mało? Musisz dużo zarabiać? Nie mieszaj do tego górników czy stoczniowców, bo o tym nie rozmawiamy. Jak chcesz pogadać o związkowcach to musisz znaleźć inne forum. Żeby była jasność również nie popieram tego typu akcji. Piszesz bezpieczny stadion, jaki to, taki gdzie kibice siedzą w klatkach pod prądem? Nie ma czegoś takiego jak bezpieczny stadion, jak ktoś chce zrobić zadymę to ją zrobi wszędzie. A kibice na ten mecz jechali z przeświadczeniem że bydzie możliwość rozrób.
3. Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że na zachodzie nie egzekwuje się kar. Anglia oczywisty wybór przykładowy model jak walczyć z chuligaństwem. No to może parę faktów: kara za wbiegnięcie na boisko od 15 do 120 tys zł; kara za bójkę lub zniszczenie stadionu od 22 tys zł w górę i dożywotni zakaz stadionowy na wszystkie mecze nie jak u nas tylko ligowe: złamanie zakazu stadionowego areszt i kara 4000 tys zł: kara dla klubu za niezapewnienie bezpieczeństwa od 0,5 mln zł w górę. Za interwencje policji na stadionie płaci klub. Takie są fakty, a z faktami się nie dyskutuje tylko je przyjmuje.Widzę w twojej wypowiedzi niekonsekwencje, sam mówiłeś, że teraz jest bezpieczniej niż w latach 90 -tych a czym to jest spowodowane? Właśnie coraz twardszym prawem, które pomału zaczyna działać. Dostrzegają to kibice i się buntują. Ot i sedno sprawy. Dopóki nas to nie uwierało był spokój. Oczywiście Anglicy też od razu nie poradzili sobie z tym problemem. Jest takie powiedzenie, żeby było lepiej najpierw musi być gorzej. Pasuje ono wspaniale do naszej sytuacji. Czasami zdarzają się problemy czy wypaczenia ale kto nie popełnia błędów ten co nic nie robi. Ale cel jest jasny na stadionie ma być bezpiecznie koniec i kropka. Co do kibiców Borussii, nie bardzo ciebie rozumiem? Nie wiem albo udajesz, albo naprawdę nie wiesz, że za bramką na trybunie nie ma krzesełek. To jak kibic ma być przypisany do krzesełka, gdzie tu logika gdzie tu sens?
4. No to jest problem, który powinniście rozwiązać na lini kibice - klub . Najprostsze rozwiązanie. Ale nie powiesz mi ,że dlatego teraz nie kupujecie w Poznaniu karnetów, bo boicie się zamknięcia stadionu? Ok może działanie polityczne, ale kara jest karą . Niestety Polska to nie Francja czy Niemcy. U nas prawo jest ułomne, ale nie ma co się dziwić skoro mamy niepodległość dopiero 22 lata. Czasami trzeba coś zrobić odgórnie, ale to było jednorazowe miało pokazać, źe nie ma przyzwolenia na bezprawie.
5. Tak, każdy obywatel za przeklinanie w miejscu publicznym może otrzymać karę grzywny. Nie ma znaczenia czy to kibic, górnik czy stoczniowiec Ale kulturę osobistą trzeba wynieść z domu. Co do Hołdysa czy Wojewódzkiego. Istnieje coś takiego jak Rada Etyki Mediów i to ona rozpatruje takie sprawy. Kary finansowe płacą stację telewizyjne, które odpowiadają za zaproszonych gości. I nie mówimy tu karach w wysokości 500 zł. Po za tym jako obywatel możesz wnieść sam osobiście sprawę przeciwko takim osobom, jeżeli uważasz, uraziły twoje uczucia. Porównanie do innych lig nie ma sensu. Albo równamy do najlepszych wzorców albo bierzemy to co dają nam inni z wszystkim tego wadami. Przypomina mi to trochę taką anegdotę jak to prezydent USA mówi przywódcy ZSRR żeby poluzował trochę cenzurę i nie prześladował ludzi na co przywódca ZSRR odpowiada: a u was murzynów biją.
6. Widzę, że jesteś słabo poinformowany. Prokurator z urzędu wniósł sprawę o znieważenie Rzeźniczaka. Sprawa w toku. Sprawa Litara- brawo zgadzam się traktować wszystkich równo. Tylko pytanie kto wpuścił osobę pod wpływem na stadion? Może koledzy z ochrony mają jakiś układ z kibicami a może jest na to ciche przyzwolenie władz klubu kibica i samego klubu piłkarskiego?

ocenił(a) film na 10
lizak2407

dalsza dyskusja nie ma sensu- kazdy zostanie przy swoim zdaniu- zaznaczam tylko ze nie jestem zadnym ultrasem , czlonkiem Wiary Lecha itd- malo tego - bardzo czesto ich krytykuje ale nie rozumiem rowniez takich jak ty ! Piszesz ze nie wierzysz ze ktos nie kupuje karnetow przez Tuska- wydalbys 600 czy 1200zl na karnet dla ciebie i dziecka zony itp nie wiedza czy wejdziesz na mecz? Kilka dni temu abstrakcja wladzy osiagnela szczyty- oto na meczu Lech -Zaglebie kibice Lecha przygotowali piekna oprawe i racowisko- nikomu nic sie nie stalo- zdjecia obiegly pol kibicowskiego swiata i wiesz co? Policja stwierdzila ze bylo to nielegalne i zbiera teraz DNA z rac pozostawionych na trybunach- zeby zbadac DNA wszystkich kibicow zasiadajacych na trybunie za bramka potrzeba potrzeba kilka mln zl- rozumiesz to? W kraju gdzie gwalciciele ,zlodzieje , oszusci dostaja wyroki w zawieszeniu wydaje sie mln zl zeby poszukac ludzi ktorzy odpalili race i wlepic im grzywne rzedu 500 zl - ot taka mamy wladze !!