7,3 8,1 tys. ocen
7,3 10 1 8090
6,0 2 krytyków
Kidulthood
powrót do forum filmu Kidulthood

ocenił(a) film na 10

Może ktos sie ze mna nie zgadzac ale klimatu temu filmowi odebrac sie nie da !!!!

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 10
zychu93

Jak dla mnie 9/10 gdzie dycha wędruję do drugiej części.

ocenił(a) film na 5
szelag_michal

i w ktorym miejscu ten film jest taki wspanialy? dajecie takie wysokie oceny bo kreci was zycie przedstawione w tym filmie czy o co chodzi?
film na 5/10, ani zly, ani dobry, troche przekoloryzowany i zrobiony pod publike... mozna obejrzec i na 2 dzien juz o nim zapomniec, wiec za to 10 lub 9 ???

ocenił(a) film na 10
Bradddock

Za nic. Mamy sztamę i podbijamy oceny szmirze.

ocenił(a) film na 8
Bradddock

Przekoloryzowany?!? Znam podobne historie i to z polskiego podwórka.. może bez trupów i klamek.

ocenił(a) film na 5
szelag_michal

Gościu 10/10 to się daje za Ojca Chrzestnmego, Chłopaków z Ferainy (Godfellas), a nie takie filmy.
Zresztą ten był dziecinny i tylko 5/10 u mnie

ocenił(a) film na 4
huo_sanchez

no może nie za "godfellas" pleaseee... nie poruwnujmy z trylogią

ocenił(a) film na 5
rezzou

Ale że co, że Goodfellas słabe? Ja uważam, że świetne, choć oczywiście Godfather w pierwszych dwóch częściach miażdży wszystko co związane z gangsterką czy sagą mafijną.

użytkownik usunięty
huo_sanchez

hahahaha rozwaliles ta wypowiedzia

ocenił(a) film na 10
zychu93

Był rewelacyjny ...klimat niesamowity w pelni sie zgadzam 10/10 rewelka.

ocenił(a) film na 8
karas523

Film bardzo dobry, o życiu, to samo co w Polsce, fajnei zrobiony, juz nie długo oglądam dwójke. 8/10

ocenił(a) film na 9
zychu93

Klimat bardzo charakterystyczny.
Akcent aktorów, scenografia...
Film wart zobaczenia, obowiazkowo z druga czescia.
Gratulacje dla rezysera i aktora - Noel Clarke:)

zychu93

Film wyjątkowo kiepski. Po tutejszych komentarzach być może za bardzo się napaliłem. Rozumiem, że dla 14-19 latków może być to super film, ale nie dla mnie. Wg mnie film jest bardzo mocno przerysowany i na siłę kontrowersyjny. Głupota 15 letnich bohaterów, mimo, że prawdziwa, nie szokuje a wręcz śmieszy. I ten cały wuj ganster i jego zachowanie.....tragedia. Film ogólnie bardzo słaby jak na dramat, za to jako parodia dramatu daję 8/10. Kidulthood obejrzałem bezpośrednio po Neds i na pewno ma to wpływ na moją ocenę. Mimo, że to filmy o trochę innej tematyce, to jednak poziom tych filmów dzieli przepaść.

ocenił(a) film na 7
wassyl_fw

Nie zgodzę się z twoim sądem, że film jest wyjątkowo kiepski, bo tak po prostu nie jest. Aktorzy odwalili świetną robotę i są bardzo przekonywujący w swoich rolach, a postaci przemyślane i dobrze skonstruowane. To, że film jest o 15 latkach, wcale nie przeszkadzało mi w jego odbiorze i miałem dużą frajdę podczas seansu, mimo że sam jestem sporo starszy. Po dzisiejszych nastolatkach nie należy spodziewać się zbytniej klasy czy dojrzałości, więc nie rozumiem twojego rozczarowania ich głupotą. Przecież o tym właśnie jest ten film i dzięki temu jest tak prawdziwy.

Nie zgodzę się też, że jest przerysowany i kontrowersyjny na siłę. Owszem, dla ludzi żyjących w swoich przytulnych bańkach mydlanych na przedmieściach, zdarzenia ukazane w filmie to czysta abstrakcja, ale nie masz chyba pojęcia co dzieje się w gimnazjach położonych w nieciekawych dzielnicach większych miast.

Do tego mamy muzykę, która doskonale współgra z całością, tworzy oryginalną atmosferę i jak na kino o tak niskim budżecie jest bardzo dobra.

Według mnie film na mocne 7/10 i zdecydowanie nie dla 15-latków, bo jeszcze czerpaliby z niego wzorce.

ocenił(a) film na 2
zychu93

To prawda, nie da się temu filmowi odebrać klimatu słabego pseudo-dramatu.