Kieł

Tusk
2014
4,6 9,7 tys. ocen
4,6 10 1 9713
5,6 9 krytyków
Kieł
powrót do forum filmu Kieł

Chodzi mi o to że go nie zabili albo nie spróbowali cofnąc to co sie z nim stało, zostawienie go w takim stanie to taki gównolit ;)

ocenił(a) film na 7
WODNY

Smith to tłumaczy na końcu jak lecą napisy. Chodzi o to, że Howard miał rację, procesu nie da się cofnąć, kolo został morsem już na stałe.

ocenił(a) film na 5
whitlow

no to killim i głowe na ściane, a nie zostawiać przy życiu ;)

ocenił(a) film na 7
WODNY

No i tak chciał zrobić detektyw, ale się baby posłuchał i wyszło jak wyszło.

ocenił(a) film na 7
whitlow

Niezupełnie. W końcu okazuje się, że płacze, czyli coś z człowieka w nim jednak zostało.

ocenił(a) film na 6
WeKnowWhoUAre

Morsy często płaczą gdy np. są głodne i nie mają co jeść albo gdy orki pożerają ich młode. To ich naturalna zdolność którą często wykorzystują. Myślę że w końcowym ujęciu Smith chciał powiedzieć widzowi, że proces jest nieodwracalny, a nasz bohater do końca zamienił się w zwierzę.

ocenił(a) film na 7
M0RiARTY

Jeżeli rzeczywiście jest tak jak mówisz, to jeszcze lepiej, bo zakończenie jest właśnie mocno dwuznaczne. W końcu czemu innemu służyłyby wstawki o tym, że płacz różni człowieka od zwierzęcia, jeśli nie temu, żeby widz nie miał pewności, czy na końcu zostało jeszcze trochę Wallace'a czy już tylko Mr Tusk ;) ?

WODNY

ja wslanie nie rozumiem wlasnie jak tego nie mozna cofnac jak on zostal w tego morsa zmieniony ?

ocenił(a) film na 7
sid007

bo to jest film?