PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=529}

Kiler

1997
7,7 465 tys. ocen
7,7 10 1 465151
7,3 84 krytyków
Kiler
powrót do forum filmu Kiler

czy..

ocenił(a) film na 9

czy powstała w końcu amerykańska wersja kilera?

cojestpierunie

Też o tym słyszałem i chciałem napisać taki sam temat. Wydaję mi się to nie doszło do skutku, kiedy było głośno, że jakaś wytwórnia z Hollywood kupiła, bądź chciała kupić prawa autorskie do scenariusza.

kubafilmoogladacz

ponawiam, słyszał ktos coś o tym?

ocenił(a) film na 10
carlperkins

pytanie z innej beczki : kogo widzielibyście w roli killera i ryby ? Wg mnie dobry byłby Will Smith (killer) i Mark Whalberg jako ryba .

ocenił(a) film na 10
kubson14_14

a nie mógł by go zagrać jeszcze raz Pazura i Stuhr. Obaj biegle mówią po angielsku....

ocenił(a) film na 10
lukasz78902

mogli by . Ale chciałbym zobaczyć kogoś innego w tej roli . Myśle że Hollywood by ich nie zatrudniło . :/

ocenił(a) film na 10
kubson14_14

czyli jak się film nazywa

lukasz78902

Nicholson jako Ryba, De Niro jako Siara, Al Pacino jako Lipski, Johnny Depp jako Killer, Tarantino jako Wąski, Freeman jako Mietek

elsiete_2

Było kiedyś o tym głośno, a to było dawno i jeszcze nawet internetu nie miałem :D Kilerem holiłódzkim miał być Jim Carrey, w końcu amerykanie wtedy poczóli że polacy wolą kase wydać na polską produkcję i zaczęło się myślenie o juesejskim remaku aby trochę dużo grosza im wpadło :D

użytkownik usunięty
kosciej_99

Jak dla mnie obsada wyglądała by tak:

Kiler - Jim Carrey
Dlaczego? Bo Pazura nazywany jest "polskim Carrey'em", a po za tym on pasuje do tej roli jak mało kto.

Siara - Jack Nicholson
Wyobrażacie go sobie jako wkurzonego, starego gangstera w starym, rozciągniętym podkoszulku, popijającego piwo? :D

Szańska - Cameron Diaz
W "Masce" stworzyła z Carrey'em świetny duet, w "Kilerze" byłoby znacznie lepiej.

Ryba - Danny Aiello (chociaż jest trochę za stary)
Nikt mi za bardzo nie przychodził do głowy, ale że Ryba to stary glina, to i aktor musi być starszy.

"Prawdziwy kiler" - Harvey Keitel
Chyba nie musze komentować?

Gabrycha - Michelle Pheiffer
Po roli w "Gwiezdnym Pyle", wygląda teraz wystarczająco staro, aby zagrać żonę Siary.

Lipski - Val Kilmer
Z zaczesanymi do tyłu włosami i okularami wyglądałby dokładnie jak Lipski. Tym bardziej że za 5000 dolców on by się zgodził zagrać...

Wąski - Steve Buscemi (ten ze "Wściekłych Psów i Fargo :D)
Gość jest tak charakterystyczny, że aż za bardzo :D

Naczelnik więzienia - Burt Reynolds
Stary klawisz, co już niejednego w życiu więźnia udupił. Pasuje jak ulał.

Pomocnik "Ryby" - John Cusack
Nie miałem za bardzo pomysłu, ale wydaje mi się, że byłby to dobry wybór.

Aktor na lotnisku - Robert Redford
No cóż...jak już brać gwiazdy, to w epizodach też, nie?

"Uszat" (ten co zmarł po "morderczej zupie" kilera) - Michael Clarke Duncan
Podobny posturą do Komara, pojawiłby się tylko w jednej scenie.

Odbiorca na lotnisku - Will Smith
Taka mała rólka na koniec. Jak już brać gwiazdy, to obsadzać je gdzie tylko się da.

Nadinspektora, prokuratora i gości z więzienia by się dobrało i git. Co do samej produkcji PLOTKI mówią o tym, że Miramax i Touchstone zamierzają jednak zrobić "Kilera" jednak najwcześniej od czerwca 2011. Są to informacje wciąż nie potwierdzone, czekamy więc na oficjalną zapowiedź filmu.

Co myślicie o mojej wersji obsady?

ocenił(a) film na 7

Podoba mi sie Twoja propozycja obsady... Dla draki tylko, w roli Kilera obsadzilbym Rowana Atkinsona. Pasuje, czy tez nie... Moze jeszcze John Cleese, gdyby byl o 25 lat mlodszy...

ocenił(a) film na 7
Havard

jeszcze dla kawalu... Rybe moglby zagrac nikt inny, a sam Tomy Lee Jones...

ocenił(a) film na 10
Havard

Bądz jak Tomy Lee Jones :D

ocenił(a) film na 7
cofeek

alez nieeee...
- Masz byc jak Jurek Stuhr!!!
- W Killerze ? :D

ocenił(a) film na 9
Havard

Będę!

Trias

Then piss off.

;P

ocenił(a) film na 7
cojestpierunie

To nie tak... amerykanie wykupili prawa do scenariusza, bo im się ten film spodobał. Oni mają takich scenariuszy od zajechania - nikt nigdy nie mówił, że powstanie zaraz remake, jest na to po prostu jakaś szansa.

ocenił(a) film na 6
Zaratustra_2

Ano właśnie, to miałem pisać. Oni tego skupują w ilościach hurtowych, a nuż kiedyś się przyda. Poszedł chyba za jakieś pół miliona dolców (albo mi się przyśniło, nie pamiętam już i mogę przesadzać), a dla nich to drobne.

Poza tym wg mnie w "Kilerze" nie ma niczego, co kwalifikowałoby go do remake'u. Kupili go, bo zarządził w box ofisie, a nie dlatego, że im się podobał.

W dwójce Machulski stoi na lotnisku i czeka na Sonnenfelda. Dalej tam stoi :)

ocenił(a) film na 10
janek_em

Wasze propozycje są bdb, jedynie zastanawiam się kogo by tu dać na miejscu Kudłatego, bo tak charakterystycznego aktora jakim jest Sławomir Sulej to ze świecą szukać ;)

użytkownik usunięty
DeLirQa

Nie ma co robic go jak w wersji polskiej - raczej ktoś w stylu stereotypowego czarnucha z więzienia ;)

ocenił(a) film na 9
Zaratustra_2

O, nie wiedziałam.
A skoro wykupili scenariusz to czy mogą sobie przywłaszczać sceny ? Bo w "Przekręcie" ewidentnie jest wątek z "Kilera" ( głowa Wąskiego zaklinowana w wozie Ryby ) :P

anika04

Też właśnie podczas oglądania przypomniała mi się scena z Kilera ale czy do takiego czegoś muszą wykupić scenariusz? bo trochę mi się to wydaje głupie.

ocenił(a) film na 9
Psychol324

Pewnie nie muszą, ale miło jest myśleć, że mogli się inspirować Kilerem ;]

ocenił(a) film na 9
Zaratustra_2

Pewnie powstał, tylko tak różni się od oryginału, że nikt go nawet nie powiązał z "Kilerem". :]