PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=128074}

Klucz do koszmaru

The Skeleton Key
2005
6,8 46 tys. ocen
6,8 10 1 45661
5,7 10 krytyków
Klucz do koszmaru
powrót do forum filmu Klucz do koszmaru

Czy jest kolejna część tego filmu?
Oglądąłam go jak tylko wyszedł do kin i zakochałam się :D

ocenił(a) film na 8
ewelka1988_88

Czasami lepiej, gdy coś dobrego kończy się na 1 części... ;)

ocenił(a) film na 8
SquoouqS

Zgadzam się ^^.
Bo jeszcze taki, co by nie było fajny film zamieniłby się w coś w guście Shreka - niekończąca się opowieść ;p. Więc cieszę się, że póki co dali sobie spokój z kontynuacją ;)

ocenił(a) film na 10
SquoouqS

w rzeczy samej nie prośmy sie o drugą część, nie warto psuć tego co dobre

ocenił(a) film na 9
SquoouqS

film jak dla mnie super, ale 2 części bym nie chciała wymyślili by jakąś niestworzoną historię do tego co widzieliśmy. Zresztą nie byłoby już elementu zaskoczenia tak jak tutaj.

Hibari

Już wymyślili.

ocenił(a) film na 8
ewelka1988_88

Ja tam bym z chęcią zobaczyła drugą część...

ocenił(a) film na 8
basora

Ja takze :)

ewelka1988_88

Oczywiście że jest druga częsć. Nagrali ją 3 lata po pierwszej. O czym wy tu piszecie? Wspaniale, że powstała! A w tym roku wychodzi trzecia częsć! Już nie mogę się doczekać!

ocenił(a) film na 9
Xerxo

nie ćpaj

lukasz_wojtas1

o co ci chodzi? ktoś spytał czy powstała druga część więc odpowiadam. najwyraźniej oni jej nie widzieli a z tego co piszą to chcieliby zobaczyć

ocenił(a) film na 9
Xerxo

Podaj link, w którym opisana jest druga część. Jestem szalenie zainteresowana....

ocenił(a) film na 7
Losia88

Znalazłam na imdb wzmiankę o filmie "Skeleton Key 2: 667 Neighbor of the Beast" z 2008 roku (nie mogę podać linka). Sama jestem ciekawa ile on ma wspólnego z tym filmem, bo produkcją zajął się zupełnie kto inny. Po szacowanym budżecie (5tys. dolarów?!) i ocenie na imdb można by stwierdzić, że był to niewypał... Jednak ja nie widziałam, więc nie oceniam ;) na filmwebie filmu nie ma.

ocenił(a) film na 7
Mademoiselle

Jednak film ten jest na FW. Nie wiem jednak cóż to takiego.
http://www.filmweb.pl/film/Skeleton+Key+2+667+Neighbor+of+the+Beast-2008-494673
według komentarza na imdb jest to jakaś amatorska produkcja i podobno bardzo kiepska - mówiąc w skrócie i uproszczeniu... :]

ocenił(a) film na 7
Mademoiselle

Wiem, że odpisuję po 11 latach, ale ten film jest sequelem jeszcze innego "Skeleton key", może nawet podróbki "Klucza do koszmaru".

lukasz_wojtas1

To cio pisze mademoiselle tylko kolejne potwiedzenie moich słów. Łukasz wojtas wyszedł na totalknego idiotę i kretyna, a napewno sam jest naćpany heroiną, tak i sie wydaje. a te filmy nie były tragiczne, tylko są słabo dosć rozreklamowane to mało ludzi słyszało o tym.

ocenił(a) film na 9
Xerxo

:) "tak i sie wydaje" polski jezyk trudna sprawa co:)?

lukasz_wojtas1

Połkniecie litery chyba nie oznacza nieznajomości języka. Cudownie odwracasz uwage od tego, że się zbłaźniłeś wpisując ostatniego posta ćpunku.

ocenił(a) film na 9
Xerxo

przyznaje racje nie wiedzialem o tym ze byly kontynuacje. I nie powinienem pisać "nie ćpaj" zapomnijmy o sprawie.

lukasz_wojtas1

no i super. pozdrawiam

Xerxo

Z całym szacunkiem , ale "Skeleton Key" ( o którym tu rozprawiacie )to jakaś trylogia w reżyserii niejakiego John'a Johnson'a i nie ma nic wspólnego z "Skeleton Key" z 2005 r. Iain Softley.
A z resztą czy ktoś widział którąś część ze wspomnianej wyżej trylogii , bo ja szukałem i nic ?

ocenił(a) film na 7
bodek75

Dokładnie.