PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=128074}

Klucz do koszmaru

The Skeleton Key
2005
6,8 46 tys. ocen
6,8 10 1 45661
5,7 10 krytyków
Klucz do koszmaru
powrót do forum filmu Klucz do koszmaru

Ale i tak trzyma w napięciu. Jeśli miałby być zaskakujący oprócz gospodyni i prawnika
rodzinnego i jej przyjaciółki powinno być inne postacie, a tak od razu było wiadomo kto
jest kim:) ale pomysł spoko.

ocenił(a) film na 5
rajmund86

Właśnie ta przewidywalność pomaga domyśleć się, w okolicach połowy filmu, co do całości, niestety... 5-6/10

mclk

Pierwszy raz oglądając przewidzieliście że ta babka to Cecile a ten adwokat to papa Justiffy i chcą zmienić ponownie ciała?
Dajcie namiary bo chciałbym pomocy jasnowidza lol

ocenił(a) film na 7
lordi222

Zgadzam się lordi film w cale nie był przewidywalny a wręcz do samego końca nie mogłem uwierzyć, że tak się skończy nie mówiąc już o tym że tak naprawdę to do połowy filmu prawie wogóle nie podejrzewałem że ta babka jest zła a wręcz myślałem że to coś z jej mężem jest nie tak. Ten adwokat też dobrze się kamuflował . A to że babka to cecile a adwokat justiffy to już wogóle nawet przez myśl mi nie przeszło więc nie wiem co oni piszą że ten film jest przewidywalny

ocenił(a) film na 8
muran_maciek

wg mnie też nie jest przewidywalny!

ocenił(a) film na 8
marajka

Ja rowniez uwazam ze nie byl przewidywalny. Nawet pod koniec filmu przez chwile nie wiadomo bylo czy Caroline uwierzyla.

lordi222

Haha, przywidywalny? :D WIęc panie szerloku powiedz w której minucie filmu wiedziałeś już jak się zakończy? :D Kurna, to jesteś genialny :) Więc mam nadzieję, że nie oglądałeś filmu do końca? No bo skoro znałeś zakończenie już w połowie to chyba nie było sensu marnować czasu ;)

(((SPOJLER)))) A co do mnie, to do końca trzymał mnie w napięciu, nawet kiedy 'Caroline' wzieła zapalare ''Violet' to nie wiedziałem o co kaman. Dopiero kiedy powiedziała coś w stylu: Dzięki dziecinko czy jakoś tak to (dopiero!) wszystko stało się jasne.((((KONIEC (((SPOJLERA)))

Nie chcę was obrażać, naprawdę ale jeśli wolicie się ścigać, wszystko dokładnie rozpatrywać i analizować każdy detal podczas oglądania zamiast się skupić na fabule i po prostu luźno oglądać jak większość to naprawdę współczuję. i uwierzcie mi, nie ma się czym podniecać, że odgadliście zakończenie w połowie filmu, po kwadransie czy po 5 minutach. takie posty zazwyczaj drażnią....

mclk

no masz rację,pewne rzeczy można było przewidziec, a pewnych nie. ja dałam 6/10 bo mimo wszystko ciekawie się oglądało:)

ocenił(a) film na 8
rajmund86

Jaja sobie robisz. Wszystko układa się w całość podczas napisów końcowych i później. Dla przykładu - kim naprawdę był sparaliżowany starzec, kogo powieszono wiele lat temu i o co była ta cała intryga.
Film jest przewidywalny, ale od drugiego obejrzenia.

ocenił(a) film na 10
Piramidoglowy

kim był sparaliżowany starzec wyjaśnia się w momencie kkiedy widać pierścień, kogo powieszono też jakoś w tej okolicy.. Ale jeśli przewidzieliście że uda się im zmienić znów postacie i hudson zostanie uwięziona razem z prawnikiem to przychylam się do lordi222 .. jasnowic zawsze się przyda