Społeczeństwo niemieckie popierało Hitlera żeby napadł na Polskę , dopóki wygrywali podbijali kolejne państwa i nieśli śmierć niewinnym ludziom Niemcy nie protestowali a gdy się rola odwróciła chcieli obalić Hitlera. Na jednym z czołgów niemieckich było napisane niesiemy śmierć Polakom . Rasa panów upadła wraz z szaleńcem Hitlerem jakoś mi nie zal niemieckiej ludności kiedy wkroczyła armia czerwona.
Mierzysz jedną miarą miliony ludzi. Tworzenie odpowiedzialności zbiorowej? To już znamy! Tak robili naziści i komuniści. Nie żal Ci kobiet bo to niemki a niemcy popierali Hitlera? To samo można by powiedzieć o nas, nie żal polaków za 50 lat komuny, za Katyń i prześladowania bo popierali komunizm i Stalina.
była garstka ludzi którzy chcieli zabić Hitlera przecież wiedzieli co czyni wojna gdy Niemcy wkroczyli do Gdańska to ludność rzucała kwiaty i wszyscy się cieszyli gdy obrońcy poczty szli ulicami jako jeńcy to niemiecka ludność patrzyła na nich z pogardą i nienawiścią .
Ehhh jak powiedział pewien Niemiec żyjący w tamtym czasie: "5% Niemców było złe 5% dobre pozostałe 90% starało się po prostu żyć w ramach takiego państwa" 
Zapytam inaczej czy gdyby Polska przez kilka lat odnosiła zwycięstwa w tamtym czasie i to tak wielkie polacy nie byliby z niej dumni i nie popieraliby takiego dyktatora który bądź co bądź wyciągnął ich kraj ze straszliwego kryzysu i sprawił że odzyskali dumę i należne miejsce w Europie???
była garstka ludzi, która chciała obalić Hitlera? I tym się sama zdyskwalifikowałaś jako poważny rozmówca w kwestiach hitlerowskich Niemiec. Poczytaj trochę o historii Niemiec w latach 1933-1949.
Ty również, bo Niemcy Hitlera istniały w latach 1933-1945. A co do Twojego pierwszego zdania to nie wiem czy negujesz w ogóle fakt istnienia opozycji antyhitlerowskiej czy wręcz przeciwnie - twierdzisz,że była liczna więc nie mogę się do tej części wypowiedzi niestety:/ Faktem jest,że w III Rzeszy istniała opozycja wobec nazistów, np. Czarna Orkiestra czy spiskowcy z 20 lipca 1944 roku ale z racji wszechobecnej inwigilacji nie była liczna ani dobrze zorganizowana.