Kobieta w Berlinie

Anonyma - Eine Frau in Berlin
2008
6,3 4,4 tys. ocen
6,3 10 1 4404
5,8 5 krytyków
Kobieta w Berlinie
powrót do forum filmu Kobieta w Berlinie

ciekawy temat i film może być dobry, analizowałem kiedyś ten temat, okropna historia. Trzeba zaznaczyć, że komunistyczni ideologiści głosili straszne teorie i wpajali je wojsku (w skrócie: że za wszystkie zbrodnie niemieckie teraz rosjanie mogą się odegrać na narodzie niemieckim, a niemieckie kobiety to dziwki które TRZEBA gwałcić itp.). Armia Czerwona to była armia barbarzyńców i bydląt-sk.synów i to się nie zmieniło wiele od tamtych czasów. Film z pewnością obejrzę - to temat godny uwagi.

Santino11

dobrze że ktos chociaż poruszył ten temat - jak widać dość niewygodny bo mało fotogeniczny i patetyczny.
Przy okazji przeglądania forów o tym filmie trafiłam na wypowiedzi kilkunastu osób na temat "czy żal ci zgwałconych Niemek?"
przez wiele osób przemawiała nienawiść do narodu niemieckiego za doznane od nich krzywdy, ale przecież czemu winne były te kobiety, które pod nieobecność mężów starały sie tylko byc dobrymi matkami i żonami, i jakos utrzymać same swoje domostwa????

znieczulica, i tyle.

waleczny_kurczak_III

Zgadzam się właśnie. Kobieta jakiejkolwiek narodowości pozostaje kobietą, która ma swoją godność. Mnie wychowano w głębokim szacunku do kobiet:)