PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570991}

Kobieta w czerni

The Woman in Black
2012
6,3 100 tys. ocen
6,3 10 1 99603
5,7 30 krytyków
Kobieta w czerni
powrót do forum filmu Kobieta w czerni

8/10

ocenił(a) film na 8

Film fajny, ale nie rozumiem o co chodź na końcu, jeszcze w komentarzach przeczytałam, że te trzy dzieczynki się uratowały, ale jak??

ocenił(a) film na 9
Daniela_Lujan_87

Nie uratowały :P

ocenił(a) film na 8
Daniela_Lujan_87

Dziewczynki nie żyły. A kobieta w czerni odwdzięczyła się i połączyła go z żoną. Przynajmniej ja tak to zrozumiałam :)

ocenił(a) film na 8
_Mika_a

dokładnie tak samo to zrozumiałam, ze kobieta w czerni pomogła mu znalezc szczęście ;) a dziewczynki trzy nie uratowały się...

ocenił(a) film na 8
kat007

tylko czemu na końcu wraz z napisami na kartce mówiła coś o zemście :P

ocenił(a) film na 6
lotus_85

Mi się wydaje, że Arthur z synem po prostu zginęli i kobieta w czerni nie miała wpływu na ich późniejsze losy. Arthur z synem poszli do nieba i spotkali zmarłą żonę/matkę zgodnie z tym, w co wierzyli. Kobieta nakłaniała dzieci do śmierci i nikt nie potrafił ich przed tym ustrzec. Nakłoniła również syna Arthura a to, że on też wskoczył pod pociąg to inna sprawa.
Nie wiem, na jakiej podstawie tylu filmwebowiczów doszukuje się nie wiadomo jakiej głębi w tym filmie : )

ocenił(a) film na 8
gang_to

gang_to ja się głębi nie doszukuję ale widac, że zrobili to tak, że każdy odbierał film inaczej i tak naprawdę tylko twórca wie jak było :)

ocenił(a) film na 7
kat007

Niby na to wyszło ale czy Arthur chciał śmierci swojej i synka? Nie do końca wiadomo o co chodziło kobiecie.

ocenił(a) film na 8
chudik24

specjalne tak zrobili aby do końca nie wiadomo było o co chodzi, ale wydaje mi się,że Arthur dopiero po śmierci był szczęśliwy bo połączył się ze zmarłą żoną. kobieta w czerni ze wszystkim dziećmi pojawia się na końcu,wydaje mi się,że pokazuje tak jakby miała już odejść. ale każdy interpretuje to inaczej ;)

ocenił(a) film na 9
kat007

Mi się nie wydaje żeby na końcu chciała odejść. Sądzę też że nie chciała pomóc Arthurowi tylko zabić jego synka ( wnioskuję po tym krzyku na końcu który nie był zbyt przyjazny). Oczywiście każdy może mieć inne zdanie. A co do całego filmu to był całkiem niezły ;)