PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570991}

Kobieta w czerni

The Woman in Black
2012
6,3 100 tys. ocen
6,3 10 1 99603
5,7 30 krytyków
Kobieta w czerni
powrót do forum filmu Kobieta w czerni

Ten film to po prostu jakies totalne nieporozumienie. Tragedia. To nie bylo nawet straszne. To bylo takie jakies w ogole nijakie.

ApDiAjrons

a gdzie go oglądałeś że tak krytykujesz co?

waldinho06

Można gdzieś ten film dopaść już :>

ocenił(a) film na 1
waldinho06

This is England.

użytkownik usunięty
ApDiAjrons

mi się podobał i moim znajomym (również UK), nie jest to najstraszniejszy horror jaki oglądałam chociaż wystraszyłam się kilka razy i to konkretnie ... hmmm po reakcji kina widać było że nie tylko ja ... określiłabym ten film mianem "lekkiego horroru" i polecam bo ma w sobie klimat ...

użytkownik usunięty

no wlasnie, klimat w filmie byl niesamowity, cala ta mgielka tajemnicy i atmosfera+ladne zdjecia. mi sie podobal

mnie również urzekły przepiękne zdjęcia i ta cala klimatyczna atmosfera, milo również oglądało się Daniela w innym wydaniu niż Harry Potter i ciekawe było przedstawienie go w roli ojca. Już na samym początku seansu wiedziałam iż nie będzie to bardzo straszny horror, nie wiem jak w Polsce ale w UK jest on oznaczony 12a, wiec nie można wymagać wiele. Aczkolwiek było kilka strasznych momentów

ocenił(a) film na 5
ApDiAjrons

Zgadzam się.. on jest jakiś taki w sumie nijaki.. są momenty straszne, to prawda.. ale trudno nazwać go dobrym filmem.. szkoda :(

ocenił(a) film na 6
moonlight1386

jako horror to raczej srednio, chociaz ktos mi kopnal w siedzenie podczas jednego momentu ale klimat calkiem calkiem do tego fajne zdjecia, mozna obejrzec ale na kino szkoda siana

użytkownik usunięty
ApDiAjrons

to było zostać przy Twoich ckliwych komediach romantycznych które tak często oglądasz.

ocenił(a) film na 1

oj tam, oj tam. Czasami lubie sobie poogladac cos innego szkoda tylko ze jako odskocznie wybralam sobie taki slaby 'horror'...

ocenił(a) film na 7
ApDiAjrons

Nie był taki zły, tylko napięcie przedmiesiączkowe lub sam ten odmienny stan musiał wywołać u Ciebie takie negatywne reakcje.

ocenił(a) film na 8
ApDiAjrons

przyznam sie ze jak dla mnie film mial klimat, czytalam ksiazke wiec postanowilam obejrzec rowniez film i nie zaluje, mial momenty ze widownia podskakiwala ze strachu, wiec chyba jednak nie byl az tak tragiczny jak autor tegoz posta sugeruje. Slyszalam tez opinie ze Daniel Radcliffe byl do bani, z tym tez sie nie zgodze, bo jak na moj gust szlo mu w miare dobrze.

ocenił(a) film na 1
katerinajozwiak

Ksiazka byla lepsza niz film, twoim zdaniem? :)

ocenił(a) film na 8
ApDiAjrons

Książka jest jak na mój gust zawsze lepsza niż film, no chyba że zostala napisana na podstawie filmu to wtedy ręce opadają niestety :D

ocenił(a) film na 1
katerinajozwiak

Haha, brzmi interesujaco ;) Moze sie skusze;)

ocenił(a) film na 8
ApDiAjrons

hehehehe nie jestem pewna czy wydali polskie tlumaczenie tej ksiazki........ ja czytalam ja po angielsku, ale warto sprawdzic :)

ocenił(a) film na 1
katerinajozwiak

Mieszkam w Anglii to i tak nie mam za bardzo dostepu do Polskich ksiazek :D (a szkoda! :) )

ApDiAjrons

a widzieliscie sztuke w teatrze? zgaduje ze to jest to samo. tam mi sie podobalo a ksiazki tez nie czytalam i chyba zaraz zamowie na amazon :) nie jestem pewna czy sie wybrac na ten film... wole ksiazki...

ocenił(a) film na 8
j3annette

niestety nie widzialam sztuki w teatrze, jedyne co to widzialam starsza wersje filmowa chyba z 1989 roku. ale ksiazke polecam

ApDiAjrons

Też miałem przyjemność obejrzeć tego gniota. To chyba najgorszy film jaki widziałem w życiu. Pierwowzór z lat 80 był znakomicie zagrany, w dodatku z klimatem. A ten 0 klimatu, beznadziejne dialogi, fatalnie grający główny aktor(po prostu nie pasuje do tej roli), idiotyczny, zrobiony na siłę tylko dla kasy komercyjny gniot, chyba tylko osoby płytkie się tym zachwycają, albo lubiące pospać w czasie seansu. Bo do tego tylko ten film się nadaje. Pozdrawiam,

ocenił(a) film na 1
mike222

Zgadzam się w 100%, totalne dno, jakas baba lata po ogrodzie i niby straszy, masakra, dawno tak kiczowatego filmu nie widzialem.

ocenił(a) film na 4
ApDiAjrons

Zgadzam się, że film słabiutki, nie wiem co ludzi przestraszyło/ zaskoczyło w tym filmie..