Już od bardzo dawna nie widziałam tak dobrego filmu, polecam! Ale uwaga, trzeba się skupić na oglądaniu, bo bez tego traci swój urok. No, i trzeba jeszcze być na tyle inteligentnym by zrozumieć o co chodzi...
świetna gra aktorska Radcliffe'a, aczkolwiek uważam, iż za młodo wyglądał.
Nie wyglądał za młodo, w tamtych czasach ludzie wcześniej się żenili i z tego powodu wcześniej zostawali rodzicami.... tak samo było z pracą...karierę "zawodową" zaczynało się we wczesnych latach młodzieńczych np. w 14 - 15 roku życia
Wiesz, ale to początek XX w. (poznaję po samochodzie) a już od połowy XIX w. by być prawnikiem konieczna była szkoła (18 lat) i pięcioletnie studia (23 lata). Arthur kilka lat już pracował. Co do ślubu i dzieci- arystokracja i inteligencja nie brały ślubów przed 20 rokiem życia, chyba, że zaliczali wpadkę, a śluby dozwolone były od 16 lat...
Dokładnie. Najlepiej dobre słuchawki (jeśli chce się oglądać samemu) - estetyka szmerów, trzasków, i drobnych dźwięków jest tutaj moim zdaniem kluczowa w budowaniu grozy. Podobnie rzecz się ma z całą masą rekwizytów, które budują przestrzeń. Scenografia w dechę! Ze swojej strony popieram - trzeba się skupić, inaczej efektu "ciar" nie będzie. Stodoła, jako miejsce do oglądania, odpada :)
Ogólnie fabuła filmu bardzo średnio, nie było za bardzo co przewidywać co się stanie bo....nic sie nie stało. Niektóre momenty ciekawe dlatego moja ocena to : 6.
zgadzam się z kolegą, ale moja ocena o jeden wyższa :)
noo, niektóre momenty naprawdę fajne, ale końcówka smutna, bo Arthur zginął z synkiem . . .
Mi z kolei film nie przypadł do gustu. Fabuła średnia. Jak dla mnie nie było żadnych strasznych momentów,a Kobieta w Czerni to przecież horror.
Ja tak trochę nie w temacie :D
Ze stronki bash.org
Odnośnie filmu na filmweb.pl
<montezuma_wielki> zaskakujący film, a zwłaszcza końcówka, przy której oniemiałem. Była nawet mniej
przewidywalna niż zakończenie w filmie Se7en.
<Dagmii> Zgadzam się, nigdy bym się nie spodziewała
<lukaszoff> też bym się nie spodziewał jakby niejaki stahoo14 nie napisał na forum filmwebu jak się zakończy
Myślałem że pierd0l... jak to przeczytałem :D