PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570991}

Kobieta w czerni

The Woman in Black
2012
6,3 100 tys. ocen
6,3 10 1 99603
5,7 30 krytyków
Kobieta w czerni
powrót do forum filmu Kobieta w czerni

Dziwi mnie tak niska ocena tego filmu...
Jak dla mnie jest to porządnie zrealizowany horror..smiało polecam na sobotni wieczór ;)..

ocenił(a) film na 6
Truskaawkaaa

Może cię zdziwię , ale ta ocena spowodowana jest tym ,że duża ilość osób uważa go za niezły ,przeciętny film .:)

ocenił(a) film na 8
Truskaawkaaa

moim zdaniem też genialny, ma w sobie to coś, jest tajemniczy aż do końca, zakończenie zadziwia podobnie jak w "Innych". A Radcliffe jest idealnym aktorem w tej roli;)

ocenił(a) film na 5
TheDori

co jest w nim genialnego? wszystko to juz bylo... oklepany schemat starego, nawiedzonego domu, plus zakonczenie bez rewelacji... nie ma w tym filmie nic powyzej przecietnej, nic co by go wybijalo... ja rozumiem ze moze sie podobac ale nazywac film jakich wiele "genialnym"...?

ocenił(a) film na 8
born2run

no cóż ja nazywam bo dla mnie był inny niż filmy z tego schematu, to, że tematyke ma podobną do innych nie oznacza że jest taki sam jak inne. a ten klimat dawnej anglii, to coś nietypowego go wybiło wg mnie. mamy widocznie po prostu inne zdania i tyle :)

ocenił(a) film na 5
TheDori

jak juz ktos pisal identyczny "klimat" jest w "the others" z nicole kidman... i sam film tez lepiej wyszedl. poza tym podobne filmy juz widzialem wiec co jak co ale oryginalny (wg mnie) wcale nie byl... ale ok, kazdy ma swoje zdanie. pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 7
Truskaawkaaa

Zgadzam się film jest super!Warto było wydać tę parę złoty na niego.

ocenił(a) film na 7
patryk250

Muszę przyznać tylko ,że na samym początku miałam wątpliwości co do tego filmu ze względu na Radcliffa ,gdyż kojarzył mi się on tylko i wyłącznie z Harrym Potterem:P
Ale mimo mych obaw pasował do głównej roli idealnie :)

Truskaawkaaa

Oczywiście,film jest idealny.. naprawdę strasznie mi się podobał.. trzyma w napięciu a klimacik jak w "sierocińcu" i "inni" śmiało powiem że ten film zasługuje minimum na 8 gwiazdek..
no ludzie proszę was! czy naprawdę stale muszą być filmy z litrami krwi,gołymi babami,odrywaniem kończyn i tandetnymi blądziami ? dajmy szansę czemuś nowemu.

kiniapolska

Hmmm niewiem jak wy, ale ja uważam że przy loginie obowiązkowo powinien pojawić się wiek
dzieciaki 10 letnie dodawaja komenatrze nierozumijac filmu i pozniej wiele osob sie zniecheca,
Film naprawdę polecam aktor oderwał się od harrego pottera, moze wybitny nie jest, ale zagrał dobrze, klimat jest. mroczny, tejemniczy, a koncowka swietna, Polecam :)

milunirafcio

ha właśnie, wiek przy osobach byłby bardzo pomocny w ocenie komentarzy :p
co do filmu to zgadzam się :D

ocenił(a) film na 6
pixi222

hehe lepiej nie bo wtedy nikt nie brałby mnie na poważnie bo jestem gimnazjalistą :D a film mi się bardzo podobał, był straszny :d

AlexGolian

ja tam już wolałabym wiek, niż nazwiska :P A zawsze pisząc na poziomie było by widać, że należysz do tej lepszej grupy gimnazjalistów :D, a jak ktoś by ci wytykał, wiek to zawsze można odpowiedzieć, że niektórzy są dorośli umysłem :D, ale szkoda, że większość nie... np. moi znajomi z mojej miejscowości... ;/

ocenił(a) film na 6
pixi222

Tiaa...
Skończyłoby sie na tym, że połowa użytkowników miałaby przekłamane dane byle brzmieć poważniej.

Dealric

hm o tym zapomniałam... hehe z nazwiskami można tak samo :p

ocenił(a) film na 6
pixi222

Tak tylko, że nazwiska widać tylko u użytkowników, których ma sie wśród przyjaciół no i to nie jest informacja, która cokolwiek warunkuje.

Dealric

nie prawda, nazwiska widać ku każdego, kto podał :P

ocenił(a) film na 6
pixi222

O niespodzianka :D No racja racja.

ocenił(a) film na 6
Truskaawkaaa

Tak, bardzo fajny film. Nie zasługuje na mierne 6.

ocenił(a) film na 8
Truskaawkaaa

Film bardzo trzymał w napięciu, był świetny, również nie wiem, dlaczego ma 6/10. Myślałam, że po Amityville prawie 10 lat temu (kiedy byłam w podstawówce czy gimnazjum) żaden horror tak mnie nie wciągnie i nie będzie tak zaskakiwać, a tu proszę. Poza tym ten klimat, widoki, nawet sam Daniel - według mnie pokazał, że Harry Potter to nie jedyna postać, jaką potrafi grać. Świetny film !