Dziwi mnie tak niska ocena tego filmu...
Jak dla mnie jest to porządnie zrealizowany horror..smiało polecam na sobotni wieczór ;)..
Może cię zdziwię , ale ta ocena spowodowana jest tym ,że duża ilość osób uważa go za niezły ,przeciętny film .:)
moim zdaniem też genialny, ma w sobie to coś, jest tajemniczy aż do końca, zakończenie zadziwia podobnie jak w "Innych". A Radcliffe jest idealnym aktorem w tej roli;)
co jest w nim genialnego? wszystko to juz bylo... oklepany schemat starego, nawiedzonego domu, plus zakonczenie bez rewelacji... nie ma w tym filmie nic powyzej przecietnej, nic co by go wybijalo... ja rozumiem ze moze sie podobac ale nazywac film jakich wiele "genialnym"...?
no cóż ja nazywam bo dla mnie był inny niż filmy z tego schematu, to, że tematyke ma podobną do innych nie oznacza że jest taki sam jak inne. a ten klimat dawnej anglii, to coś nietypowego go wybiło wg mnie. mamy widocznie po prostu inne zdania i tyle :)
jak juz ktos pisal identyczny "klimat" jest w "the others" z nicole kidman... i sam film tez lepiej wyszedl. poza tym podobne filmy juz widzialem wiec co jak co ale oryginalny (wg mnie) wcale nie byl... ale ok, kazdy ma swoje zdanie. pozdrawiam:)
Muszę przyznać tylko ,że na samym początku miałam wątpliwości co do tego filmu ze względu na Radcliffa ,gdyż kojarzył mi się on tylko i wyłącznie z Harrym Potterem:P
Ale mimo mych obaw pasował do głównej roli idealnie :)
Oczywiście,film jest idealny.. naprawdę strasznie mi się podobał.. trzyma w napięciu a klimacik jak w "sierocińcu" i "inni" śmiało powiem że ten film zasługuje minimum na 8 gwiazdek..
no ludzie proszę was! czy naprawdę stale muszą być filmy z litrami krwi,gołymi babami,odrywaniem kończyn i tandetnymi blądziami ? dajmy szansę czemuś nowemu.
Hmmm niewiem jak wy, ale ja uważam że przy loginie obowiązkowo powinien pojawić się wiek
dzieciaki 10 letnie dodawaja komenatrze nierozumijac filmu i pozniej wiele osob sie zniecheca,
Film naprawdę polecam aktor oderwał się od harrego pottera, moze wybitny nie jest, ale zagrał dobrze, klimat jest. mroczny, tejemniczy, a koncowka swietna, Polecam :)
ha właśnie, wiek przy osobach byłby bardzo pomocny w ocenie komentarzy :p
co do filmu to zgadzam się :D
hehe lepiej nie bo wtedy nikt nie brałby mnie na poważnie bo jestem gimnazjalistą :D a film mi się bardzo podobał, był straszny :d
ja tam już wolałabym wiek, niż nazwiska :P A zawsze pisząc na poziomie było by widać, że należysz do tej lepszej grupy gimnazjalistów :D, a jak ktoś by ci wytykał, wiek to zawsze można odpowiedzieć, że niektórzy są dorośli umysłem :D, ale szkoda, że większość nie... np. moi znajomi z mojej miejscowości... ;/
Tiaa...
Skończyłoby sie na tym, że połowa użytkowników miałaby przekłamane dane byle brzmieć poważniej.
Tak tylko, że nazwiska widać tylko u użytkowników, których ma sie wśród przyjaciół no i to nie jest informacja, która cokolwiek warunkuje.
Film bardzo trzymał w napięciu, był świetny, również nie wiem, dlaczego ma 6/10. Myślałam, że po Amityville prawie 10 lat temu (kiedy byłam w podstawówce czy gimnazjum) żaden horror tak mnie nie wciągnie i nie będzie tak zaskakiwać, a tu proszę. Poza tym ten klimat, widoki, nawet sam Daniel - według mnie pokazał, że Harry Potter to nie jedyna postać, jaką potrafi grać. Świetny film !