PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570991}

Kobieta w czerni

The Woman in Black
2012
6,3 100 tys. ocen
6,3 10 1 99603
5,7 30 krytyków
Kobieta w czerni
powrót do forum filmu Kobieta w czerni

Radcliffe'a. No ludzie, czy ktoś poza fabułą filmy zwrócił uwagę na to, że główny bohater niedomaga? Film mógłby być całkiem przyjemny no ale oceniamy nie scenariusz tylko całokształt. Dla mnie za miernotę aktorstwa postaci, którą najczęściej widzimy na ekranie cztery punkciki.

Borys_17

Dla mnie Daniel zawsze będzie Potterem. I koniec.

ocenił(a) film na 5
kinomania97

Bardzo często jest tak, że aktor, który długo pokazywał się jako postać z filmu jest potem niesprawiedliwie oceniany, szufladkowany. To dość niebezpieczny start dla aktora, tak przynajmniej sądzę. Niemniej, dobry aktor wyjdzie z tego obronną ręką, kiepski - raczej nie. Trudno mi sie wypowiadać, bo nie jestem znawcą, ale z aktorstwem Radcliffa chyba nie jest za dobrze.
Za dobry przykład niech posłuży Gillian Anderson, którą przez kilka lat widzowie oglądali jako Scully z Archwum X (i dla niektórych już zawsze nią pozostanie). Tymczasem wróciła do swojego ukochanego teatru (miałem okazję oglądać) gdzie odnosi niemałe sukcesy i można ją zobaczyć również w podobnych produkcjach filmowych jak choćby House of Myrth, gdzie rozważano jej nominację do Oscara czy mini serialu Bleak House. Zwyczajnie - ma dobry warsztat a rola Scully pozwoliła jej niejako "zaistnieć" a potem bez trudu dobierać sobie role, które jej odpowiadają.

ocenił(a) film na 5
Borys_17

W moim odczuciu Daniel Radcliffe byl niestety totalnie niewiarygodny w roli ojca, ba nawet mezczyzny w ogole. Jezeli ma 23 lata, syn ma 4, to realnie moglby byc jego ojcem, ale... kompletnie nie pasowal do tej roli. Akcja "Kobiety w czerni" rozgrywa się na początku XX wieku, a nawet mlodzi mezczyzni wygladali wtedy jakos powazniej.

ocenił(a) film na 5
masoch77

Zgadzam się, chociaż to o czym piszesz to błąd w castingu lub reżyserski. Mnie chodziło bardziej o możliwości aktorskie Radcliffa - wygląda na to , że nie jest on (przynajmniej na razie) wszechstronnym aktorem.

ocenił(a) film na 7
Borys_17

Film był w porządku, ale jesli chodzi o grę aktorską, to się z tobą zgodzę. Radcliffe nie zagrał źle, ale mógł to zrobić lepiej