PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570991}

Kobieta w czerni

The Woman in Black
2012
6,3 100 tys. ocen
6,3 10 1 99603
5,7 30 krytyków
Kobieta w czerni
powrót do forum filmu Kobieta w czerni

Niezabardzo...

ocenił(a) film na 3

... coś na zasadzie... "jak przestraszyć widza?"....
... "ja wiem, ja wiem... zamknijmy go w starym domu i róbmy mu BU!!" ;)

tormee

a moim zdaniem całkiem, całkiem - fajny wizualnie, fabuła nawet trzyma się kupy, niezły klimat

ocenił(a) film na 7
tormee

Może to już znieczulica spowodowana obejrzeniem masy filmów ale mnie też ten film nie przestraszył mimo,że zrobiłem sobie nastrój tzn.
ciemna noc,słuchawki;) Chyba jestem za stary na przestraszenie się ducha w odbiciu w oknie. Chociaż moment kiedy Kipps odwrócił się,a tu nagle Sam wyrósł mu jak z pod ziemi trochę mną poderwał he he.
Ostatnie horrory,które mnie przestraszyły to gry wideo Silent Hill 2 i pierwszy Dead Space.

OddThomasPL

Bo tak naprawdę w tym filmie nie ma takich momentów.. wszystko opiera się na klimacie, ale klimacie, który nie ma chyba za zadanie koniecznie straszyć. To samo jest zresztą cechą powieści gotyckich, sama atmosfera, a niekoniecznie jej praktyczność..To się twórcom udało trzeba przyznać.Scenografia, zdjęcia i plenery są wyśmienite

ocenił(a) film na 7
prostelinie

O tak scenografia/sceneria gniecie jajka bez dwóch zdań. Lepiej nie mogli trafić niż XIX wieczna Anglia i deszcz+mgła można powiedzieć,że w tym przypadku miejsce akcji zagrało lepiej niż aktorzy.

ocenił(a) film na 6
OddThomasPL

Akurat warto pamiętać, że horror w założeniu nie służył wyłącznie do tego. Dopiero niedawno został zdegradowany tylko do roli straszaka i obrzydzacza.
A co do tej straszności to nie porównywał bym gier do filmów. Gry mają przewagę interaktywności. Bierzesz udział w wydarzeniach, więc bardziej oddziałują, choć zgodze się, że SH2 to jedna z bardziej stresujących rzeczy jakie mi się przydarzyły;)