PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570991}

Kobieta w czerni

The Woman in Black
2012
6,3 100 tys. ocen
6,3 10 1 99602
5,7 30 krytyków
Kobieta w czerni
powrót do forum filmu Kobieta w czerni

Straszny

ocenił(a) film na 7

Od czasu paranormal avtivity dawno sie tak nie wystraszylam:P polecam jesli ktos lubi sie bac

ocenił(a) film na 7
monisia233

zastanawiam sie czy obejrzec stara wersje. Która lepsza waszym zdaniem?:)

użytkownik usunięty
monisia233

Naprawdę straszny? Ja słyszałam, że wręcz przeciwnie...

użytkownik usunięty
monisia233

Racja. Właśnie obejrzałam... Środek nocy, nikogo nie ma w domu (nawet mojego psa) innymi słowy ciemno i za cicho + ten film... Oj było strasznie...

ocenił(a) film na 7

ja tez ogladalam sama w domu w nocy i mialam niezlego pietra. potem musialam spac przy wlaczonym swietle z kotem:P

użytkownik usunięty
monisia233

No patrz, ja się ogarnęłam dopiero jak przyjechała moja psina :P
i jak się nasłuchałam Upiora w Operze ;)

monisia233

Dlaczego??!!ja sądzę inaczej:)

ocenił(a) film na 7
patka99

hehe serio?:)

monisia233

Pół na pół :)

ocenił(a) film na 2
monisia233

jak dla kogoś paranormal avtivity i kobieta w czerni to straszne film to ja przepraszam nie wiem czego się tam można bać

ocenił(a) film na 7
KateBTR

ja sie wystraszylam. a jakie sa wg Ciebie straszne?

ocenił(a) film na 7
KateBTR

Bo takie filmy ogląda się w nocy. W ciemności i kompletnej ciszy.
Ale co ja będę się wymądrzał przy takim znawcy filmowym, który ocenia wedle skali "podoba mi się - 10/9, nie podoba mi się 1/2". Rozumiem, że w sadze Zmierzch i Pamiętnikach Wampirów jest groza odpowiadająca twoim potrzebom. Ok...

ocenił(a) film na 6
KateBTR

Paranormal activity robi swoje samym sposobem nakręcenia które odpowiada filmowi nakręconemu faktycznie przez amatorów. To daje poczucie że jest oparty na faktach. Przyznaję się że po Paranormal acivity nie mogłam spokojnie zasnąć przez parę nocy. Kobieta w czerni też klimatyczna, co prawda fabuła wydaje się nieco płytka ale w odpowiednich warunkach film naprawdę niezły ;d

monisia233

Polecam! Właśnie skończyłem oglądać. Sam w domu, noc, na zewnątrz burza. Obejrzałem dużo horrorów, ale nie ma takiego, który by mnie przestraszył-do dzisiaj. 8/10. Najlepiej dla klimatu obejrzeć samemu w nocy :D

ocenił(a) film na 8
monisia233

Może nie ma jakichś strasznych wątków lecz sam klimat robi swoje i film jest wtedy przerażający, w przeciwieństwie do paranolmal activity który jest nudny jak flaki z olejem.

monisia233

Muszę przyznać, że bywały momenty gdzie przechodziły mnie dreszcze, szczególnie kończąc oglądając o tej godzinie. Sama fabuła kiczowata ale klimat i napięcie w momencie spędzanej nocy przez głównego bohatera w "nawiedzonym domu" pozwoliła mi wystawić wysoką ocenę. Polecam 7/10.

użytkownik usunięty
monisia233

Film średni i to mocno, stokroć lepszy klimat ma wersja z 1989r. pozbawiona zupełnie efektów specjalnych, które w wersji 2012 zupełnie psują nastrój.