PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570991}

Kobieta w czerni

The Woman in Black
2012
6,3 100 tys. ocen
6,3 10 1 99603
5,7 30 krytyków
Kobieta w czerni
powrót do forum filmu Kobieta w czerni

Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego w ostatniej scenie Kobieta w czerni dalej zbiera swoje żniwo, mimo, ze dostała już swoje dziecko?

ocenił(a) film na 7
Barykada

powtarzała wciąż od początku filmu "Nigdy Ci tego nie zapomnę"

Barykada

a ja to widze inaczej... Arthur Kipps (glowny bohater) pomogl tytulowej kobiecie w czerni pojednac sie z dzieckiem wiec ta odwdzieczajac sie pomogla jemu i jego synowi spotkac sie z zona/matka

silver_tuchola

@silver_tuchola : myslę że to nadinterpretacja. Ona rzeczywiście pod konieć mówiła "Never forgive you" więc mimo że dostała już swoje dziecko - nadal zbierała żniwo. W filmie nie było sytuacji gdy syn Kippsa tęsknił za matką, bo jej nawet nie znał. Sam zapytał nawet "kim jest ta pani?"

Barykada

Ona NIGDY nie wybaczy, gdyż zemsta i nienawiść do siostry okazały się w końcu ważniejsze od własnego dziecka. Nadal będzie zabierać cudze dzieci a na końcu filmu spojrzała na widza...

agatkaa2

uff... dobrze że nie mam dzieci :D

Barykada

Bo mści się za to, że dziecko umarło, a nie za to, że zostało jej zabrane. Więc co z tego, że jej po śmierci oddali zwłoki?

użytkownik usunięty
Barykada

Po co pisać zakończenie gdy wszyscy są ciekawi jak się film skończy gdy jeszcze go nie widzieli a bardzo by chcieli?

ocenił(a) film na 7

W temacie specjalnie napisałem SPOJLER czyli inaczej - temat zdradza szczegóły filmu :) na przyszłość będziesz wiedziała pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 5
Barykada

A kto zabił jej syna tak w ogóle?

mwink

utonął, nikt nie zabił. tylko, że nikt też specjalnie nie ratował.

fabuła taka trochę, ech, sam nie wiem. czekałem na jakieś mocniejsze wyjaśnienie całej sprawy.

ocenił(a) film na 5
saihitei23

To ja nie rozumiem. Nikt go nie zabił. Sam się utopił na bagnach. To komu ona ma nie wybaczyć i dlaczego się mści?

mwink

siostra zabrała jej dziecko i wnioskuję, że zamknęła ją w domu. no i nie wiem, ta siostra tej kobiety w czerni jechała z mężem i tym małym chłopcem powozem i zdarzył się wypadek. a kobieta w czerni miała do siostry pretensje, że ta nie uratowała dziecka. dlatego też ten tekst, że nigdy jej nie wybaczy, stąd zemsta i pewnie zabieranie - a właściwie zabijanie - dzieci. być może nie do końca chodzi o to, że ona się mści, może bardziej o to, że skoro ona została rozdzielona z dzieckiem, to inni też powinni? ale w tym momencie to tylko moje gdybanie.

ocenił(a) film na 3
Barykada

Marny film powiem szczerze, bardzo marny. jedyne co "straszylo" to okropny wrzask i momentami muzyka - nic więcej. A zakończenie - dziaciaka i ojca kilim bo to podła s*ka była. Nie wiem, nie ogarniam i nawet nie chce mi się ogarniać :)