PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570991}

Kobieta w czerni

The Woman in Black
2012
6,3 100 tys. ocen
6,3 10 1 99603
5,7 30 krytyków
Kobieta w czerni
powrót do forum filmu Kobieta w czerni

opnie podzielone

ocenił(a) film na 5

Warto iść do kina czy raczej strata biletu?

ocenił(a) film na 7
lelka

W kinie koniecznie. Wieczorne godziny i samotny powrót do domu lasem.

Finalny_Odbiorca

Koniecznie gwałt .

lelka

Do kina tylko jeśli będzie mało ludzi i zero dzieciarni. Klimat filmu świetny! Ja polecam!

ocenił(a) film na 7
lelka

Róewnież polecam, uwielbiam takie klimaty. Nawet się nie spodziewałem, że będzie aż tak dobry. Ale cóż nie każdemu w końcu musi się spodobać.

lelka

ja również polecam :D juz dawno nie widziałam filmu z takim klimatem, świetny!

ocenił(a) film na 6
lelka

Klimat naprawdę dobry, a film potrafi przestraszyć - choć gra Radcliffe'a woła o pomstę do nieba... no ale obejrzeć można, bo reszta trzyma fason.

ocenił(a) film na 5
bunnylune

dzięki wam bardzo przekonaliście mnie :-)

lelka

Film naprawdę ma dobrą atmosferę i klimat, niestety Harry Potter musi sie postarać o lepszą rolę jeśli chce wydostać się z Hogwardu:)

ocenił(a) film na 7
lelka

Również polecam. Może i nie wbija w fotel z pierwszą minutą ale buduje napięcie i wielokrotnie wywołuje drgnięcie ciała z zaskoczenia. Dreszczowiec nie obrzydliwiec w świetnym szaroburo angielskim klimacie. Nawet Harrego da się przeżyć. Warty uwagi film i tyle.

ocenił(a) film na 7
bosman54

Zgadzam się:) Ja tam podskoczyłem parę razy na fotelu.Jeden z ciekawszych horrorów jakie widziałem ostatnio.

ocenił(a) film na 6
lelka

Myślę, że wybrać się warto, choćby dla samego klimatu, którego tej produkcji odmówić nie można, znajdzie się również parę ujęć, które potrafią przestraszyć. Do arcydzieła temu filmowi daleko, ale zdecydowanie wybija się ponad przeciętność co już jest dość pocieszające, a na tle produkcji ostatnich lat prezentuje się nad wyraz przyzwoicie. Myślę, że nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto.

To co razi najbardziej, to kiepska gra aktorska, głównie ze strony odtwórcy roli głównej, czyli Daniela Radcliffe'a. Czuć również niski budżet filmu ale jeśli cenisz sobie klimat i stawiasz go wyżej nad rozbuchane megaprodukcje najeżone efektami specjalnymi, to polecam. Jeżeli oglądałaś "Innych" z Kidman w roli głównej, to wiedz, że "Kobieta w czerni" to taki nieco gorszy zamiennik.

ocenił(a) film na 8
lelka

Jasne, że warto. Wybierz największy ekran i idź wieczorkiem kiedy będzie mało ludzi. Wrażenia gwarantowane.

ocenił(a) film na 7
lc77

W kinie na pewno będzie zdecydowanie lepiej, aniżeli przy oglądaniu ściągniętego DVScreena na 19-calowym monitorze. Ja się na pewno wybiorę za tydzień, kiedy będę opłakiwał przegraną Polski z Portugalią xD

Film jest zdecydowanie jednym z lepszych. Osobiście gorąco polecam.

ocenił(a) film na 3
lelka

NIE WARTO!!! Schematyczny, sztampowy, wyświechtany i fatalnie zagrany. Kilka ciekawych scen i to by było na tyle zalet. Strata czasu i pieniędzy, zwłaszcza, że na ekranach takie filmy jak "Artysta", "Róża", czy "Wstyd".

lelka

na p l a y t u b e . p l już dawno jest w dobrej jakości i z napisami. Spoko film