PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570991}

Kobieta w czerni

The Woman in Black
2012
6,3 100 tys. ocen
6,3 10 1 99603
5,7 30 krytyków
Kobieta w czerni
powrót do forum filmu Kobieta w czerni

film bardzo fajny, ale nie mogłam pozbyć się wrażenia że to harry potter . a momentami
wiało grozą, uu bałam się trochę.

robbinsarr

Nie wiecie, po co przyszła, że wróci bądźcie pewni. To widmo ciemności, to KOBIETA W CZERNI – mówi legenda Crythin Gifford. W pobliżu opuszczonej posiadłości, po zachodzie słońca, pojawia się kobieca postać ubrana na czarno. Zawsze, wkrótce potem w okolicy umiera dziecko. Po śmierci właścicielki Domu na Węgorzowych Moczarach do miasteczka przyjeżdża młody notariusz Artur Kipps (Daniel Radcliffe), ma uporządkować jej sprawy spadkowe.

To jeden z opisów filmu jaki znalazłem, pierwsze co to nasunął mi się tytuł "Blair Witch Project" gdzie również mamy do czynienia z kobietą/zjawą za sprawą której giną dzieci i również jej posiadłość znajduje się w odosobnieniu na wzgórzu, być może ta historia(mam na myśli pierwowzór z 1989) zainspirowała twórców Wiedzmy z Blair. A wracając do filmu, mam zamiar się na niego wybrać do kina, warto? Proszę o jakieś konkretne wypowiedzi

kamil_34

warto , po prostu .

ocenił(a) film na 6
kamil_34

Niemożliwe, wątpię by kobieta w czerni zainspirowała twórców bwp.Nie widzę podobieństw więcej niż sama postać "kobiety"

Dragit17

Nie chodzi mi o sam film bo nie widziałem, podobieństwo wywnioskowałem z opisu filmu jaki przedstawiłem wyżej oraz tym co widziałem/przeczytałem w/o filmie BWP.

ocenił(a) film na 7
kamil_34

Oj warto warto. Na dużym ekranie film będzie prezentował się świetnie , aczkolwiek sztuczna troche gra aktorska. Fabuła całkiem całkiem no i najwazniejsze , że idzie się wystraszyć , w końcu to horror.

ocenił(a) film na 6
Zoloap98

98 to rok urodzenia ?

ocenił(a) film na 7
Dragit17

oj przykro mi nie trafiłeś